Hemma igen...

Nu är vi hemma igen.

Hemresan gick jättebra. Allt gick enligt "planerna". Båtresan är ju alltid lite dryg men går rätt fort ändå.
Båten var i hamn klockan 20. Sebastian såg lite film innan han somnade och Simon somnade ganska omgående efter vi började köra. Perfekt tid på dygnet att köra ( enligt mig som inte körde...). Köra köra körde... Mycket av dom orden nu!
Vi var hemma runt 01 så det var bara att bära upp barnen i sängarna och slänga in packningen o så i säng.

Så nu återstår "bara" lite uppackning och tvättning så är vi åter på banan...

Jag hade ju storslagna planer för våran Gotlandtripp... Hade tänkt att vi skulle vara ute mycket i det "fina vårvädret" som jag hade beställt! Men något gick fel i beställningen så det blev inte så mycket vårväder att tala om. Dessutom blev vi ju sjuka hela högen så även om det hade blivit vårväder hade vi inte kunnat vara ute ändå...
Men vi hälsade iallafall på syster Ida i hennes och hennes sambo Christers mysiga lilla hus på torsdagen.  På fredagskvällen bakade jag pizza och vi hade en mysig kväll tillsammans.
Och på lördagen var vi hos mammas man Per i hans nya hus. Fint som bara den. Tror han skulle blivit inredare istället för glasmästare! Tyvärr var han inte hemma på lördagskvällen men Syster Frida och syster Julia med respektive var hemma så vi åt mat och spelade lite Alias.
På söndagen var däremot Per hemma så då tog vi en fika hos honom.
Söndag kväll var det sista kvällen med gänget hos pappa och Irene i Follingbo. Ida och Christer kom och vi åt tacos. Mysigt. Även om jag vid det här laget tappat lukt och smaksinne totalt!!!

Och jag gick till läkaren idag. Stod i valet och kvalet om jag skulle gå men tillslut ringde jag.
Och det var bra för jag kom hem med en pencellinkur! Jag var väldigt tät i övre luftvägarna. Och det såg "kladdigt" ( ursäkta) ut i halsen. De tog även ett prov för att se om det var bakterier och inte "bara" virus. CRP tror jag det hette. Den övre gränsen var 25 och jag låg på 35 så då ansåg hon ( läkaren) att jag skulle få pencellin. Så nu hoppas jag att det vänder och att jag är pigg och alert snart igen!!!

Patrik och barnen är ute på en improviserad picknick! Vädret är skönt! Ca 9 grader varmt och ljust och fint! ( Inte sol)
Får se om jag är piggare till helgen så ska jag köpa lite penseér och göra lite vårfint här utanför.
Fick en glad överraskning när vi kom hem inatt! Grannen hade som tack för att de fått våran tidning nu när vi varit borta planterat en jättefin vårplantering i en av våra utekrukor! Superfint! Jag har ju sagt att vi har världens trevligaste grannar!!!

Får se om jag trots allt kan lägga upp lite foton från gotlandtrippen ( tog jag kort föröverhuvudtaget???osäker) senare...

Må så gott. Så ska jag försöka med det också! : )

VAD ÄR DET FRÅGAN OM??????????????????

Jävla satan helvete.

Bara en liten sammanfattninng av vad jag kände när vi insåg att även våran återresa med båten var ändrad!!!
Vi skulle åka båten från Visby kl 17.05, men den var ändrad till 01.10. Det skulle innebära att vi skulle vara i hamn i Oskarshamn ca 04 och sen typ 4 timmars körning på det. INTE ALLS OK!!!! Med andra ord: barnen skulle behöva slitas upp o in i bilen. Sedan slitas upp från bilen o in i båten. Från båten in i bilen och köra... Nej, det var inget alternativ.
Så nu är vi ombokade till Nynäshamn klockan 16.45. Det innebär ca 15-16 extra mil... Men hellre det.

Och sen är det ju det här med alla jävla sjukdomar. Ni får verkligen ursäkta alla svordomar. Men just nu känns det som om vi nästan inte orkar mera. Jag är sjuk så det bara stänker om det. I går låg jag nästan hela dagen. Med feber, halsont och frutansvärd hosta. Ont i hela kroppen. Och Simon är också sjuk nu. Men har går igång på Ipren ett tag.
Den här resan har inte blivit vad vi hade tänkt.
Sebastian var ju sjuk när vi åkte och blev inte frisk förren i lördags. Dvs han hade feber i 7 dagar.
Och jag som nästan aldrig är sjuk har ju som sagt åkt på något i hästväg!!!

Men det har jusåklart  ändå varit mysigt att vara här på Gotland med nära och kära...

Jag återkommer i morgon om hur hemresan blev.

En snabbis...

Är nu på Gotland efter mycket om och men... Helt j-la sanslös resa!!!!
Fick reda på att båten vi skulle åkt kl 21.15 var inställd och ny avgångstid var 05!!! Som nu förstår så var valet så att åka hem igen och börja köra sent på kvällen och låta barnen sova i bilen. Eller åka till Oskarshamn och ta in någonstans o sova. Vi valde det senare alternativet. Så vi hamnade på Maggans resanderum. Ett trevligt ställe i en villa där vi fick ett rum att sova i de få timmar som det blev sömn...
Vi gick upp kl 03.15 för att hinna till båten senast 04... Gräslig gräsligt tidigt!!!!!!!

Men nu är vi här. Jag orkar inte berätta i detalj hur resan gick. Men det var ok förutom att det var en hysterisk tid.

Barnnen har sovit middag idag båda två. Och vi vuxna borde ha gjort det men inte prioriterat det så att säga. Man vill ju få ut varenda minut tillsammans med nära o kära...
Idag på em var vi hos sytser Ida på fika. Mycket trevligt!!!
Svängde även förbi syster Julia en snabbis på hemvägen.

Nu ska vi snart äta! Pappa har grillat kött! Premiär för i år!!! Gott.
Inte för att vädret är direkt vårlikt. Här här det rätt mycket snö och ett antal minusgrader.


Och nu tillsist är det så att det bara är Simon som är frisk... Ohh, tillochmed jag som aldrig blir sjuk har feber och ont i kropp och hals. Och Sebastians feber vill INTE ge med sig. Han går på Ipren konstant..

Kanske inte blir så mycket bloggande de här dagarna....Man är lite smått osocial när man sitter vid datorn.

Inget pencellin :(

Fast det är väl egentligen bra. Men jag vill att han ska bli frisk NU!!           
Men det var "bara" en vanlig elak förkylning. Så vi fortsätter med nässpray och Ipren, dock ingen hostmedicin ; ))

Nu ska jag äta lite lunch innan det är dags för det sista plocket innan avfärd.
Tydligen har Gotlandsbåten problem med bogvisiret... Låter bekant det där problemet??!! Får se om våran avgång går som den ska...Inte kul att bli fast i Oskarshamn. Men hellre det än att ligga på Östersjöns botten : ))) Nej hu, jag skojar bara. Men det kanske inte var så kul. Sorry.

Må så gott kära ni. Så hör jag av mig så snabbt jag kan!

40.6....

Så mycket feber hade Sebastian inatt... han var såååå varm att jag knappt kunde ta på honom, så jag tog en temp för att kolla HUR hög den var. Och den steg o steg o steg... Den var uppe på 40.9 sedan gick den ner till 40.6!!! Hjälp!!??
Nu har vi en tid hos läkaren klockan 9.45 och jag hoppas nästan att det är öroninflammation för då får han pencellin och blir frisk (bättre) om några få dagar. Men det är väl virus och då kan det ju hålla på en hel vecka typ...
Tycker så synd om honom. Han har sett fram mot våran Gotlandsresa så himla mycket! Det gör han iof fortfarande men är så trött och medtagen att han inte säger så mycket.
Äter gör han inte heller... Dricker pyttelite. Ohhh, VARFÖR? Min lilla pojke... Han har ju inget att ta av så att säga, smal som en pinne!!!

Min nästa fundering är hur jag ska kunna ta honom till läkaren...? Tror inte att han orkar gå dit även om det bara tar typ 3 minuter.
Kan man ha en 7-åring i en barnvagn utan att bli klassad som avvikande? : )

Nu ska jag packa lite mera grejer...
 
Återkommer om läkarens utlåtande.

Vilken kväll...

Jag måste börja att berätta om kvällen... Och jag vill varna känsliga läsare. Är ni kräkmagade så sluta läs NU!!! 

Sebastian hade hosta nu på kvällen och jag gav honom Lepheton hostmedicin. Det är en receptbelagd medicin som han fick en gång när han hade hemsk hemsk hosta.
Iallafall så började han kräkas ca 5 min efter han fått den. Först inne på sitt rum som sen Simon lyckades gå i... Nice. NOT!!!
Vad äl det häl föl gegga mamma? Ohhh...
Sen.. kräktes han igen. toalocket. Så kontentan av det hela blev att det kom... ja ni vet vad över halva badrummet. Splasch liksom.
Och mitt i detta, fast lite bredvid står en tjötig 3 åring och vill ha uppmärksamhet. - Sebastian kan vi leka med lego??? Öhh, neeeeeeeeeeeeeeejj. INTE NUUUU!!!!!!
Behöver jag tillägga att Patrik inte var hemma.
Men det lustiga i det hela, om man nu kan prata om lustigt i detta sammanhanget är att när Simon fick den hostmedicinen när han var sjuk så kräktes han också!!??  Det måste vara så att de inte tål den medicinen. Men Seb tålde den första gången han fick den?!!
Eller jag hoppas att det "bara " var en reaktion på medicinen. För blir han magsjuk så blir det ju väldigt svårt att genomföra vår gotlandsresa.
Men nu avvaktar vi och tar det lite lugnt...
Hans feber steg då också för han frös så han skakade. Så han fick Ipren igen fast det bara gått 4 timmar sedan sista dosen. JAG VILL ATT HAN SKA VARA FRISK!!! Please....



Så nog om detta.

Annars har dagen gått åt att packa och plocka med kläder i allmänhet. Barnen har packat lite leksaker som de vill ha med sig.
Vi har föravsikt att komma iväg runt 14 i morgon. Båten går 21.15.

Nu orkar jag inte skriva mera. Är trött, som vanligt.

Får se hur det blir med bloggandet när vi är på gotland...


Jösses amalia...

Va trött jag är nu. Helt förlamande trött faktiskt. Det känns som om jag varit på världens baluns igår. ( Vilket jag INTE var!!!)

Men jag har iallafall fått gjort det jag hade som mål idag.

Jag har dammsugit bilen och torkat ur den innuti.

Plockat ner kläder från vinden till Simon. Hittade ganska mycket kläder i rätt storlek. Många pyjamasar och t-shits. Perfekt! Även yttertröjor och shorts. Det känns som om det var för ett par månader sedan Sebastian hade dom kläderna! Men det var ju när han var runt 3 år och det är ju 4 år sedan!!! Shit vad tiden går fort! Så nu håller jag på att tvätta allting...

Och sedan fick jag äntligen rent ugnen! MEN det var ingen hit med såpvatten. Iallafall inte på våran superskitiga ugn.
Jag gjorde efter konstens alla regler, men fick tillsist ta fram det ohälsosamma och miljövidriga ugnsrengöringen!
Men Nu är ugnen ren o fin. Även alla galler är skinande blanka. De däremot lade jag i blöt i hett såpvatten och kunde sen lätt göra rent dom med en svamp.
Men det är verkligen inte bra att andas in det där medlet man har till ugnen. Det känns som om det fräter sönder luftvägarna...

Ikväll ska Patrik och jag äntligen äta pepparbiff o rotfruktsgratäng. Barnen får önska sig något. Brukar vara lugnast så. När jag bara ska laga till dom så står jag inte och "gör mig till" med något dom sen inte äter...
Undrar om det är "farligt" att barn äter makaroner 5 dagar i veckan...??! He he he...

Nu ska jag i gång med lite matbestyren...

Det blev jag....

...som blev hemma med Sebastian idag. Hur det än är så är det lite lättare för mig att vara hemma eftersom det sätts in en vikarie för mig. När Patrik är hemma så samlas hans jobb på hög. Det är ingen annan som gör hans jobb när han inte är där så att säga.
Sebastian sov till 8.30 idag!!!!!! Hör o häpna! Tydligen hade han varit uppe och kissat o gått o lagt sig och somnat om. Det behövde han verkligen. När han sen vaknade så hade han hög feber och var supertörstig.
Jag gav honom Ipren o nu har han ätit en macka och druckit ett glas juice. Han var hemma själv när jag var och lämnade Simon på dagis. Skönt för Sebastian att få lite lugn o ro utan en uppmärksamhetsmagnet ( Simon) härhemma.
Jag åkte och hyrde Star Wars the Clonewars till honom. En tecknad o barntillåten film. Var på jakt efter den igår när jag var iväg, tänkte köpa den till honom men den var slut överallt.



Igår hade jag tre saker jag tänkte göra:

1. Göra rent ugnen
2. Gå upp på vinden o hämta ner kläder till Simon ( ärvda efter Seb)
3. Dammsuga bilen

Men jag gjorde inga av de sakerna. Så idag kanske jag kan få gjort åtminstone något av de tre.
Tror jag ska börja med att spraya ugnen med såpavatten.
Det ska tydligen vara supereffektivt. Och miljövänligt dessutom.

Man sprayar med såpavatten och sätter ugnen på 100 grader. Låter verka ca 30 min o torkar sedan av. Meddelar sedan om det funkar!


Idag är det strålande sol och riktigt vårväder! Men det ska tydligen bli kallt och vinterlikt igen!!????

Såg på Aftonbladets löpsedel att det stod något om köldkaos och vinerväglag. Trodde det skulle stå något om det på nätbilagan också, men jag såg inget om det. Får nog köpa tidningen sen.

Jag hade ju tänkt att det skulle vara vår när vi åker till Gotland...?!! Skit också.


Nu ska jag göra något vettigt.


Hörs sen.


Söndag kväll...

Och jag är inte riktigt på humör för att blogga..
Är lite sur på Patrik som snott sladden jag behöver för att tanka över bilder från Sebastians kalas. Och han kan ABSOLUT inte avvara den nu. Skitsnack säger jag men jag är inte stark nog att brotta ner honom : ))

Så bilder från kalaset får ni vänta på... ( Inte mitt fel)

Nåväl...
Lördag: Vi åkte till lokalen vi hyrt runt 12. Kollade läget o planerade lite. Åkte sedan och åt lunch och gick lite i affärer. Kom hem med en portabel dvd, alltså en sån man ( barnen) har när man åker bil långt, typ till Gotland...
Så nu har vi två, eftersom vi har två barn. Värt varenda krona enligt min mening.

Sedan tillbaka till lokalen runt 15. Vi dukade och blåste ballonger för glatta livet. Vid 16 tiden kom den andra familjen som vi hade kalaset med och de riggade med musik och ljus! Så det var disco på riktigt må ni tro.
Det var några barn blev sjuka i feber under lördagen så det var nog runt 5 från klassen som inte kom. Men de var 15 barn ändå och det var FULLT tillräckligt...!
Alltså det gick väldigt bra med det är ju hysteriskt intensivt. Instinkten är ju att bara gå därifrån, men man lägger ju sina instinkter åtsidan o stannar snällt kvar = )) he he he
Sebastian var ju uppe med tuppen på lördag morgon, minst sagt. Och jag måste passa på att rätta mig själv. Jag skrev att han vaknade 5.40 men det var inte så dags...
Det var 5.20!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så på lördagkväll ca klockan 18.30 tog han slut. Dvs han blev sur, TRÖTT och arg på allt o alla. Tillslut lade han sig på en soffa och vilade sig.
( Vi hade försökt att få honom att vila hela dagen, men när han legat 3 min så gav han upp. " Jag somnar ju ALDRIG")

Imorse vaknade han med 38.6 i temp, förmodligen hade han det redan i går kväll stackarn... ( Som ju många i klassen redan insjuknat i.)

Så idag har vi bara tagit det lugnt. Eller jag o Simon åkte iväg och uträttade lite ärenden vid lunch och vi hann med många affärer. Grejen var att Simon somnade ganska snart efter vi åkt och han är väldigt lätt att handskas med när han sover. Man kan lassa honom ur och i bilen hur man vill i princip! Så han sov i vagnen/bilen under hela vår shoppingtripp... Det blev 2,5 timmar. Men han somnade vid 20 tiden ikväll ändå.

Vi passade på att vara ute en liten stund på eftermiddagen trots Sebastians feber (ipren  är bra : ) Solen värmde gott på baksidan. Funderade ett tag på att ta en fika på ute på altanen  men så fort solen gick i moln så var det ruggigt igen.

Ohh, vad jag känner mig splittrad. Och jag vill dessutom se Beck filmen som går på 4:an nu. Jag känner inte igen den o tror faktiskt inte jag/vi sett den. Så jag avslutar nu...

Hejsvejs!

Goder morgon...

Vill bara flika in en snabb kommentar...

Är inte detta lite småkonstigt:
Vi får väcka Sebastian varje vardagsmorgon när han ska till skolan. Han behöver då gå upp senast 6.45 för att hinna. I morse, en ledig LÖRDAG vaknar han 05.40!!!!!!! Han hade drömt en mardröm o kom in till oss. Men när han väl ligger där så somnar han inte om.Han gör inga större försök att slappna av föröverhuvudtaget... Suck....

Inte så konstigt att jag är helt slut på kvällarna. Och det återstår att se hur Sebastian mår i kväll, efter kalas och tjo o stim ända till klockan 20. Han är väldigt kvällstrött.( Såklart)  Hoppas hoppas hoppas att han sover liiite längre i morgonbitti. Till halv åtta hade ju inte gjort något.

Så nu sitter jag här och har varit vaken snart två timmar! Patrik ligger dock...
 Kan ju bara säga att det inte blev så att vi åt när han kom hem. De han skulle åka med hade INTE bråttom hem om man säger så. Han kom vid 20.30 och hade väl druckit sig mätt om man säger så...
Det blir sällan som man tänkt sig.

Nu har jag satt på 10 koppar kaffe, så är det bara att börja dricka!

God morgon!

Gött é dé...

Så sa Simon när Barda börjar nu klockan 19.30. Vi trodde inte att det skulle vara något för det brukar börja klockan 19 annars. Antar att de senarelagt det för ibland kan det vara lite läskigt. Men både Simon och Sebastian tycker att det är jättebra.

Sebastian har varit i skolan idag och det har gått bra trots fingret... Vissa saker har han lite svårt att göra. Knäppa dragkedjan på jackan tex. Han äter med vänster nu och det går bra!

Jag har städat av idag. Men jag ska erkänna att det var lite fuskstädning. Men det kändes dock lite frächare än innan.
Toaletterna fick sig den vanliga storrengöringen. Det är jag väldigt noga med faktiskt. Det är  viktigt tycker jag, att toan inte känns smutsig o sunkig. Men vårat badrum uppe är sunkigt hur mycket man än städar. Det behövs renoveras... Nåväl.

Patrik är på väg hem efter after work och då ska vi äta "vuxenmat". Kött och rotfruktsgratäng med fetaost o ruccolasallad. Mumsfillibaba.

Nu vill Sebastian sitta i mitt knä och vill att jag tar bort datorn. 

I morgon är det kalasdax!!! Skriver mer så fort jag hinner... 

Klämt finger...

Börjar att berätta att Sebastian har kämt sitt finger så illa i skolan så att det blev en spricka!!!
De (skolpersonalen) ringde på eftermiddagen och berättade att han hade klämt sig och att han nog behövde åka till sjukhuset för att röntga. De fick inte tag på mig ( hade mobilen på ljudlöst) så Patrik åkte iväg med honom. Det var nog lika bra för jag blir lätt småstressad av sånt...
De kom in till sjukhuset klockan 15 ca och var klara 18.30. Kanske är ok, men tanke på att man hört att det kan dröja 10-14 timmar på akuten så är det väl ganska snabbt!??
Det visade sig att det var en spricka längst ut på spetsen på fingret. Han har fått ett sorts bandage som han ska ha i 2-3 veckor eller tills han inte har ont längre. Men annars är han vid gott mod. Det är högerhanden som är drabbad, så nu får det bli vänsterhanden som får jobba mera!

Annars förutom det, har det varit en lugn eftermiddag.
Simon o jag var ute en sväng efter vi kommit hem. Sen gick vi in och jag började ringa runt till Sebastians klasskompisar som fått kalasinbjudningar. Inbjudningskorten var så dumt formulerade så det stod: ring om du inte kan komma. Och jag skrev dit o. s. a senast 18/3. Och endel har ringt, men de flesta inte. Så jag kände att jag ville ringa runt för att höra med resten hur de uppfattat det. Alla utom två barn kommer!!! Kul!!
Så nu blir det baluns på lördag kl 17.30-20! Men vi har hyrt lokal tack o lov! Han har kalaset tillsammans med sin kompis Arvid.

Jag är som vanligt otroligt trött och vill bara lägga mig ner här i soffan med en filt, men jag vet att fem minuter efter jag lagt mig somnar jag som en stock... I och för sig sitter Patrik och jobbar samtidigt som han ser hockey så jag behöver väl inte känna mig som en svikare om jag knoppar in... Vet inte ens om han skulle märka det  : )

I morgon är jag ledig, eller ska inte till jobbet iallafall. Jag ska däremot ha en såndär städa o handla dag.



Sist till Idas fråga ang. om vi kommer till Gotland i sommar så vet jag inte alls än. Vi får ta ställning till det när vi vet om och isåfall när Patrik får semester...Men vi hoppas att det ska kunna gå att lösa. OM han inte får semester så kommer nog jag o killarna på något sätt att komma iallafall.

Må så gott!!

Hej på er!

Det känns som om jag har ett gäng trogna läsare på min blogg och det sååå himla KUL!!!

Idag har vi ju (som jag skrev igår) haft en heldag med möten osv... B la. fixade vi till semestern. Jag fick v. 28-31 dvs de veckorna som jag "måste" ta eftersom dagis och skola är stängt då. Jag ville egentligen ha v 32 också men fick ta bort den. Det innebär att jag börjar jobba i början av augusti! Ve o fasa... Då är ju sommaren som bäst!
Men eftersom vi inte vet om/när Patrik får semester så får det bli så i år. Jag har iallafall 4 veckor sammanhängande så jag ska väl inte klaga antar jag...

Vi var ute en stund på eftermiddagen idag också. Idag var det ännu bättre väder, ca 8 grader varmt o ingen blåst. Solen skymdes tyvärr av lite moln på eftermiddagen, men det var helt underbart ändå!!! Simon lekte i sandlådan och även jag faktiskt.
Simon sa att jag var "glym på att göla sandkakol"= grym på att göra sandkakor...Inte dåligt va?

Nu frågade han vad det var för sorts djur på filmen och han syftade på en mammut men han sa :är det en HULIGAN???
Han säger så otroligt roliga saker varje dag så man borde verkligen skriva upp det.
En annan dag frågade han Patrik som jobbat lite med en dator " hur går det med den där datorn egentligen...?

Patrik och Sebastian kom hem från simskolan vid 17 ca och Seb stannade ute med sin kompis ända till klockan 18!

Nu sitter jag och Simon i Sebastians rum och tittar på Ice Age och Patrik o Seb spelar något spel på  Playstation 3 nere.

Nu ska jag plocka fram lite kläder inför morgondagen så vi slipper härja med det i morgonbitti. Igår kväll orkade jag inte ta fram kläder till mig och då blev det hyperstressigt i morse. Fick ställa mig o stryka på morgonen. INTE roligt.
Kanske därför jag var på så dåligt humör idag....?

Nej, det var nog inte därför. Så här ligger det till med det: jag blir  trött när man sitter på möten och det blir ett enda ältande hela tiden. En person som säger samma saker om och om igen. Och jag syftar faktiskt inte på min chef... Jag skriver inte mer än så här och nu. Svårt att förklara men det är mycket tålamodskrävande.

Nu ska jag avsluta för idag. Jobbar 6.45-15 i morgon så jag ska i säng tidigt...

Ha en bra kväll!

Ps. Emelie... KUL att Du hittat hit till min blogg också! Ha det fortsatt bra på resan! Kram


Hellooo...

Så sitter jag nu här igen.
Barnen sover och jag ska kolla på House klockan nio. Veckans höjdpunkt! Jag älskar det programmet!!!

Patrik gick precis till ett par kompisar som flyttat och hjälper dom igång med bredband och alla datorgrejer.

Idag var jag trött på jobbet. Gjorde i princip bara det nödvändigaste. I morgon har vi en såndär heldag som innebär möte hela förmiddagen och på eftermiddagen ska vi kolla igenom hur vi löser semesterveckorna... Hjälp! Nu fick jag lite ångest igen. Fysjutton. Men lapparna till skolan/dagis ska ju snart in och vi åker ju tillGotland den 25 o kommer hem den 31 så då MÅSTE det ju vara färdigt innan dess!

Patrik tar eftermiddags "köret"  i morgon med simskola osv. Det verkar som om Sebastian tycker att det är lite sådär att gå på simskola nu. Jag tror inte att vi (han) fortsätter nästa termin. Vi får se...Han är ju duktig på att simma, har lite bråttom ibland bara. Ryggsimmet funkar väl lite si och så. Vi får öva i sommar förhoppningsvis!

Idag på eftermiddagen när vi kom hem var vi ute en stund i det sköna vädret. Synd bara att det blåste så det kändes kallt i vinden. Men jag hittade lä och njöt av vårsolen. Barnen (mest Simon) lekte i sandlådan och grävde för glatta livet!

Tillsist måste jag bara berätta en rolig sak som Simon sa igår eftermiddag:

Vi skulle hämta Seb på fritids och när vi kommer ut på parkeringen så går Simon fram till en svart V 70 som inte är våran, men i hans ögon ser den likadan ut. Jag påtalar då olikheterna såsom att vi har mörka rutor bak och VINGE på bagageluckan. Då säger han: Men mamma kan vår bil flyga då??? Det lät sååå himla roligt för han var jätteförvånad. Sen säger han inte flyga utan fluga! Det där med Y o U hade Seb lite svårigheter med också. Han sa ju mura jättelänge, istället för myra alltså. Väldigt gulligt...

Simon är för övrigt inne i en period då han bara vill äta makaroner morgon( förutom morgon vällingen) middag o kväll... Gärna med fiskpinnar, bara bröd som han säger. Alltså bara paneringen! Tur att han får varierad kost på dagis där han äter det mesta. Nu säger han att han tycker om leverpastej på smörgåsen på dagis men inte hemma... Mysko, ska fråga vad de har för sort.

Men jag är inte så bekymrad. Han var ju inne i en period när han var ca 1.5 år då han BARA åt rå falukorv, majs o gräddfil!!! Han höll på så hela sommaren, men det gick över och jag tror att det här begäret också är övergående. Huvudsaken är ATT han äter även om det blir ganska enformigt.

Slö slapp och...

...trött!

Idag klädde jag och Simon på oss klockan 14.45. Alltså vi gick i pyjamas tills dess! Jag kom på att Sebastian skulle hämtas klockan 15.30 så det var bara att sätta fart.
 När vi kom hem gick Sebastian till en kompis och jag och Simon gick in till en granne och lekte lite. Eller Simon och hennes pojke lekte o vi tog en fika...

Simon har längtat efter glassbilen i veckor så idag var den stora dagen då den skulle komma! Vi trodde ett tag att vi hade missat den men precis när vi satt och åt kom den och han blev alldeles vild av glädje! Så nu är det påfyllt igen. Mina barn ( allrahelst Simon) är riktiga glasstroll!

Jaa, det var den lediga dagen...Börjar 6.45 i morgonbitti igen. Att bara vara ledig en dag efter helg är faktiskt nästintill omänskligt. Vi gör över 30 timmar på tre dagar när vi jobbar helg. Så det känns inte som man riktigt landat hemma förren man ska dit igen. Men jag ska inte klaga, jag har valt det själv. Och jag är ju som sagt ledig lite mera nästa vecka!!!

Det här inlägget har tagit ca en timme att skriva... Jag är inte närvarande känns det som, så jag tror jag avslutar här. Nu vid 21 börjar säkert något bra på tv:n.


Godkväll!

Äntligen måndag!

Svisch så var det måndag igen... Skönt att jobbarhelgen är över.
Nu väntar en vecka med lite förberedelser inför Sebastians kalas som han ska ha tillsammans med sin bästa vän Arvid.
Vi ska hyra öppna förskolan och ha ett kvällskalas mellan 17.30-20. Lite disco eventuellt. Får se hur vi lägger upp det.

Idag blir en riktigt slapp dag känner jag. Tänker inte ens försöka ta mig ut på förmiddagen.

Jag har beställt lite kläder på Hm precis. Patrik beklagar sig över att han inte har några kläder att ta på sig men går aldrig och köper några så då tar jag tag i det o köper till honom. Får se om det blir bra...
Passade även på att köpa lite vår/sommarkläder till barnen. Simon valde detta:


                     

Han var väldigt bestämd att han ville ha just detta, jag hade kanske valt en annan färg... Men det är ju lite kul att han är klädintresserad redan. Sebastian däremot byr sig inte alls. Han tar vad han får,och har alltid gjort.

Är som jag skrev igår bara ledig idag. Så jag tänker inte göra mer än det mest nödvändiga.
Vädret är disigt o tråkigt. I morgon skulle det bli 7 grader varmt o strålande sol precis som det var i går.
Jag skiter i vilket, men det känns LITE surt att det är fint när man jobbar...

Nej, nu ska jag kanske gå och klä på mig. Sitter fortfarande i pyjamas, o Simon är nakenfis.... Skönt med slapparmorgon!

Hörs sen...


Kunde inte hålla mig...

Så jag skriver lite här på jobbet nu när jag har rast...

Fast kom just på att jag inte vet vad jag ska skriva om för det har ju inte hänt ett smack eftersom jag varit här på jobbet sen i fredagskväll typ...

Jag tyckte inte att rätt låt vann melodifestivalen iallafall...?!!! Tyckte ni? jag har faktiskt inte varit så insatt det sista, men det fanns ju dom som var betydligt bättre än det där galandet...

Jaa, solen skiner och det ser ju riktigt härligt ut ute, men ack nej jag orkar INTE gå ut på min rast... Jag ska lägga mig o läsa lite, sen ev hinna med och sova en stund så jag kanske orkar umgås med min man lite när jag kommer hem.  Prata i kapp lite över ett glas vin. Det skulle jag vilja, men vi får se hur det blir med det.
Jag brukar duscha o sen lägga mig på soffan och somna inom 15 min... Kul!! Eller inte...

Tydligen är jag bara ledig en dag efter denna helgen. Jag brukar lägga mig ledig två dagar efter helg. ( Vi gör ju våra egna scheman). Men denna gången är jag bara ledig måndag. Det är nog för att jag är långledig veckan efter då vi passar på att åka till Gotland!!!

Nu ska jag lägga mig en stund!

Bye

Trötter...

Jag är ledsen men jag orkar inte skriva i kväll...
Och förmodligen inte i morgon heller då jag jobbar ända till 21, men man vet ju aldrig!

Så här känner jag mig nu:  

Liiite småsliten.

Hörs på måndag!

Jobbångest...

När jag ska jobba helgen så är fredag morgon/förmiddag laddad med ganska stor jobbångest. Det är såå jobbigt att ha det hela framför sig liksom... Lördag morgon är också jobbig men ändå något mindre o sen söndag, då går det av bara farten...

Kom på att Sebastian är bjuden på kalas till i morgon. Måste åka och fixa en present när jag lämnat Simon. Vad köper man till en tjej som fyller 7 ???
Vi har inte ringt och bekäftat att han kommer. Det stod inget om det på inbjudan, inte heller något tel. nr. Måste vara svårt att planera när man inte har en aning om hur många de blir...? Jaja, inte mina bekymmer...

Ska man ändå ringa fast det inte står något om det??? 


Såg att den här filmen har premiär idag!



Jag tror att Sebastian fullkomligen skulle ÄLSKA den!!! Den är från 7 år också, helt perfekt!!!
Men det får nog bli till nästa helg då eftersom jag jobbar. Eller man kanske kunde fråga farmor o farfar om Simon kan vara hos dom söndag eftermiddag...?!
Sebastian fick ett presentkort på bio när han fyllde år som ju kan komma väl till användning nu!!!

Nu ska jag gå upp och duscha och jag antar att Simon hänger med in i duschen eller eventuellt tjatar sig till att få bada...

Ha en riktigt trevlig helg och tänk på stackars mig som jobbar o sliter...


Neej gör inte det, skojar bara!!!!!


Så gick det....

med den våren! Herregud säger jag bara. Nu är det snö o vinter igen! Jag som skrev i morse om hur skönt det var att det började bli vår!



Så här vårlikt är det nu...

Jag har som sagt handlat och städat idag och det är såå skönt att ha det avklarat för denna veckan!

Efter jag hämtat småkillarna från dagis och skola var vi faktiskt ute i snön en bra stund. Simon tröttnade efter ett tag så han o jag gick in. Sebastian fortsatte att vara ute med sin kompis och de följde med grannen och hennes barn till en pulkabacke en stund. Patrik kom hem tidigt (16.30), så han satte igång med middagsmaten.

Jag har varit och hämtat ett Nintendo Wii som vi ska låna av en arbetskamrat till mig. Så nu vet vi vad Sebastian ska göra i helgen!!! Även Patrik förresten...

Nu sitter vi och har lite "fredagskväll" Patrik o jag. Jag kommer ju inte hem jättesent i morgonkväll, men hela fredags känslan är liksom borta när man har jobbat så på kvällen och dessutom vet att man ska upp tidigt nästa dag.



Så här goda grejer mumsar vi på just nu!!!

Jag lägger upp några bilder från i söndagskväll också då jag var på Jill Johnsons konsert:



Den här killen sjöng även han som en gud....



Skitdåliga bilder... Svårt ( eller iallafall kan inte jag )att ta bra kort vid såna här tillställningar...



Eller vad säger ni???


Tillsist måste jag bara bara tillägga att jag igår när det var vår provade jag en ny glass. Nogger Mint hette den och jag trodde verkligen att den skulle vara god. Men det var verkligen ingen hit. Chokladen innuti var STENHÅRD och det var ingen smak alls på glassen. Bara så ni vet. Men smaken är ju som baken...

Jag skriver mera i morgon.

Ha en bra kväll!

Fågelsång....

Nu är det alldeles tyst och stilla här hemma... Och DÅ helt plötsligt så hör jag det!!! Fågelsången!!! Vårfågelsången....
Ohh, det är ju sååå underbart. Jag har aldrig längtat så mycket efter våren som detta året. Vet inte varför?!
I morse när vi gick upp så var det ljust! ( Vi kom upp lite sent iofs). Men vid 7 så var det alltså helt ljust ute. UNDERBART!!!

Idag ska jag handla o städa, mitt kall här i livet... Ha ha ha! Faktum är att jag inte har något emot det så länge jag får göra det själv, o då menar jag utan man o barn! Eftersom jag jobbar 80% så är det jag som har mestadels av tiden till sådant. Nu tycker säkert vissa att jag är fast i någon kvinnofälla... Men det är MITT val. Ingen annans.

I går var det ju som jag tjatat om visning på ett hus mittemot oss. Det var ju inte direkt rusning dit, vad jag kunde se. Det skulle vara kul med en barnfamilj jag säger bara det.
Och jag MÅSTE bara få skriva det min gulliga granne berättade:-
Hon och hennes man tittat lite på hus o hittat ett som de tyckte var bra o fint, men när de tänkte en gång till så sa min granne: Nej, det går ju inte, vi kan inte flytta då måste ju hela våran länga( radhuslänga) flytta med!
Och det tyckte jag var ganska beskrivande på hur vi har det här i längan... Vi har de bästa av bästa grannar ska ni veta.
Nu är det inte så att vi umgås hela tiden o springer ner varandras dörrar, utan mer på ett avslappnat o sunt sätt.
Oj oj, det låter som värsta idyllen. Ja, jo det är det ju faktiskt : ) Ha ha...

Oj, nu rusar tiden i väg. Jag har fullt upp...

Hörs sen.

O


Vi kom aldrig ut på förmiddagen som jag hade tänkt. Det GÅR inte att komma ut på förmiddagen har jag upptäckt!!!
Jag hade verkligen planerat för att vi skulle gå ut innan lunch, men svich så är klockan 11-11.30 så är det plötsligt lunchdax. Och när man väl är ledig så vill man ju inte stressa för att man MÅSTE ut. Det är ju så superskönt att bara slappa efter frukost...
Men tillslut, efter lunch kom vi ut. Grannen frågade om vi skulle ta en promenad och det passade otroligt bra för då kunde ju Simon sova middag i vagnen! Så gick en ganska lång promenad i det fina vårvädret.
Efter vi hämtat Sebastian var vi ute ända till efter 17. Det var superskönt i solen men dessto kallare i skuggan. Brrr!
Det var visning på ett hus mittemot oss som är till salu och nyfiken som man är så ville man ju vara ute o kolla på eventuella spekulanter!

Nu sover barnen sedan en timme och jag sitter o slötittar på tv. Patrik är ju på hockey ikväll.
Nu börjar Lie to me på 4:an och jag tänkte kolla på det. Tycker att det är rätt bra.

Så... Ha det  så bra o trevlig kväll!

Ledig onsdag!

Herregud vad dagarna springer iväg!!! Tänk att det redan är mitten av mars... Jag hinner inte med.
Vi har börjat med semesterplaneringen på jobbet och det ser INTE bra ut! Vi är 12 stycken och 11 vill ha semester v. 30. Den ekvationen går INTE ihop. Vi måste se till att halva ordinarie styrkan är inne hela sommaren...
Både dagis och skola (fritids) stänger v. 28-31 och vi vet inte hur det blir med Patriks sommarsemester. Så jag känner faktiskt ganska stor oro hur vi ska lösa det.
Dessutom vill dagis/skola ha in lappar hur barnen ska vara de resterande sommarveckorna redan 30/3, och jag har svårt att tänka mig att varken min eller Patriks ev. semester är klar då... Ohh, samma ångest varje år.

Idag får Sebastian hoppa över simskolan då han fortfarande är ganska snuvig. Inte läge att hoppa i vattnet och bli kall innan o efter. Vi håller fortfarande på med nässpray för att inte han ska få öroninflammation. Får se om vi lyckas hålla den borta denna gången. Han är ändå pigg o glad o går till skolan som vanligt.

Simon och jag är som sagt lediga idag och har inga planer alls. Skönt! Skulle i och för sig behöva åka o handla men det kan nog vänta tills i mogon då jag kan åka själv. Det är ju lite smidigare att göra det när man är ensam. Ska även städa av lite i morgon tänkte jag då även det är smidigare att göra när man är själv...

I kväll ska Patrik åka och kolla på Frölunda (hockey) med massor av arbetskamrater, tyckte han sa att de var 30 stycken som skulle gå!!! KUL!!!

Simon sitter och kollar på Lillefot och har lärt sig hur man "spolar" tillbaka för att kolla på föregående scen. Så nu har han kollat på en och samma scen typ 20 gånger. Han bestämmde även att han var en sorts dinosaurie och jag en annan och att vi skulle brottas. Men jag lyckades avstyra det tror jag.

Simon har börjat att säga " Men hallå... HELA tiden. Han börjar VARJE mening med det. Till en början var det ganska gulligt men nu är det lite störande.

Nu ska vi gå upp och klä på oss så vi är redo ifall vi skulle få för oss att hitta på något!

Ha en bra dag!!!


Den var bra!!!

Nu är jag hemkommen från bion och den var riktigt bra! Den var inte bara regisserad av Clintan han spelade även huvudrollen!

 Det var som sagt en förhandsvisning, men när den har premiär tycker jag att du ska gå o se den...

Nu är jag ledig till på fredag när jag går på helgen. Har inga direkta planer. I morgon är Simon ledig med mig och vi ska nog bara ta det lugnt. Sebastian har simskola på eftermiddagen.

Nu ska jag kolla på House och sen sova. Jag är riktigt ,riktigt trött...

Gokväll.


Snabbt inlägg...

Hej och hå vilken upptagen kvinna jag är... ( Not).

Men faktiskt så ska jag i väg på bio i kväll, blir bjuden av en arbetskamrat. Det är förhandsvisning på någon kommande Clintanregisserad  film och hon har 4 biljetter! Och jag var ju i väg i söndagskväll så lite mera "upptagen" än vanligt är jag ju... Jag som nästan aldrig är iväg på något så kommer allt på en gång! KUL!!! Filmen börjar kl 18 så vi åker redan runt 17 för det är onummrerade platser. Antar att det är fri placering då!?? Kanske är bra att vara i tid då så man slipper sitta längst fram...
I morgon ska Patrik iväg på något, var det hockey kanske..? Kommer inte i håg vad han sa. På torsdag får vi kanske se till att hålla oss hemma båda två, för sedan jobbar jag hela helgen, dvs är borta fre kväll ,lör HELA dagen o sönd HELA dagen. 

Annars har jag jobbat i dag 7-14, lagom tid tycker jag. Hinner jag hem o greja lite innan eftermiddagsruchen börjar.

Nu måste jag sätta frimärken på alla Sebastians kalasinbjudningar o sen få på dem på brevlådan idag!

Kanske skriver mera sen när jag kommer hem. Om det inte blir för sent, Clintan brukar göra lååånga filmer...?!

Ha en bra efetrmiddag/kväll!


Måndag eftermiddag...

I dag har alltså Sebastian varit med mig på jobbet. Det gick jättebra faktiskt. Han tyckte nog inte att det var superkul, men han såg en film, satt lite vid datorn och spelade sitt Nintendo Ds så timmarna gick. Han tyckte även att vår sparkcykel ( jag vet aldrig hur man stavar till cykel, cyckel??, vilket är det??) var kul att åka på.
Vi gick hem vid 13.30 och passade på att hämta upp Simon från dagis. Så kom hem tidigt idag.
Jag hade tänkt att vi bara skulle äta lite mellanmål och sen gå ut... Men vi fastnade här inne. Eller Sebastian var ute ca en timme med sin kompis. Sen började det ösregna precis när jag på allvar började tänka på att ta fighten med ytterkläderna med Simon. Så vi kom aldrig ut.

Nu leker barnen och deras kusin på Sebastians rum. De lyssnar på Hits for kids på Sebastians nya stereo/dvd. Sebastian fick alldeles nyss ett utbrott på sin lillebror som hade hällt ut allt lego på golvet i hans rum. Och dessutom vägrade plocka upp det igen... Men nu är det upplockat med liiite hjälp av mig.

Ikväll ska vi äta rester efter de senaste dagarnas middagsbjudningar, så det blir pizza, korvstroganoff o ris och spagetti och köttfärssås. Vi hade även kycklingpaj kvar, men den tog jag till lunch. Så jag/vi slipper stå o laga något i kväll, bara tjoff in i mikron o pling så är det klart! Nice...

Just nu är jag och Simon på Sebastians rum och tittar på Boog och Elliot och de större barnen spelar Indiana Jones på playstation 3 nere. Patrik har paxat tv:n från klockan 18.30 då det tydligen är hockey. Pest.

I morgon kan Sebastian gå till skolan för han är relativt pigg och helt feberfri. Dock är han ganska snuvig, så vi får pränta in att han MÅSTE ta nässpray om han blir tät, annars har vi snart en öroninflammation här.

Nu ska jag gå ner och förbereda all mat som ska värmas.

Ha en bra kväll!


Hemma igen...

Nu är jag hemma igen efter konserten med Jill. En mycket trevlig och personlig "upplevelse". Hon sjunger otroligt bra.
Kanske inte en av mina största idoler, men som sagt hon sjunger finfint och verkar vara en trevlig person. Hon stod och tog alla i hand och hälsade oss välkomna när vi kom! Bara det. Jag tog lite kort som jag tror blev sådär men jag orkar inte greja med det nu så jag försöker komma ihåg att lägga in dom i morgon.

Simon somnade vid 15.30 idag och vi lät honom sova en dryg timme och sedan när vi skulle väcka honom så "snedtände" han rejält... Han skrek o grät säkert 30 minuter. Precis när jag skulle göra mig i ordning mig för att gå = ingen bra kombination. Det var skönt att komma iväg lite i kväll så att säga: ))


Nu sover de gott iallafall.

Sebastian är ganska förkyld och kan nog inte gå till skolan i morgon. Han får komma med mig till jobbet helt enkelt. Patrik ska ha konsultbesök i morgon så Sebastian kan inte följa med till Tamro. Så han får alltså komma med till mitt mysiga jobb... Det får bli så. Med lite filmer o Nintendo DS kan kan  vi nog få timmarna att gå. Han är ju inte så dålig att han är sängliggande o utslagen. Tänkte försöka undvika mera VAB o sjukdom denna månaden men vi får väl se hur det blir med det...


Jag är trött både kroppsligt o mentalt. 
Fina låtar och texter som berör  får en att tänka på svåra saker som hänt i livet...

Godnatt kära ni

Snöslask...

Ohh, varför kan det inte bli lite mera vårlikt väder? Just nu så singlar det ner stora snöflingor men när det landar på marken så försvinner det... Allt blir bara vått o grått.

I går var ju en riktig slappardag. Vi tog det extremt lugnt o var knappt utanför dörren. Runt 14 kom Micke, Lotta o Alicia. Så vi fikade lite o fixade mat sen på kvällen. Jag o Lotta satt och pratade i köket hela kvällen och Patrik o Micke o barnen satt och såg Andra chansen. ( Melodifestival). Mycket trevligt! Vi började prata om var vi ska fira midsommar. Vi har firat midsommar tillsammans väldigt väldigt länge. De har också husvagn så vill vi hitta en mysig camping att stå på över midsommar. Vi längtar kan man ju säga...
Barnen kom i säng runt 22 men var uppe lika tidigt som vanligt... Suck.

I dag kommer min bror med familj hit. Vi ska äta lunch tillsammans sen. Mysigt! Simon och Elton är jämngamla och brukar ha väldigt kul tillsammans!

I kväll ska jag på konserthuset och lyssna på Jill Johnson. Det höll jag på att glömma berätta!


Sen till sist... Skulle jag vilja be om en sak.
Det skulle vara superkul att få en kommentar då o då... Ett litet "kvitto" på att någon läser min blogg.
Självklart kan jag ju inte tvinga någon o det är ju helt frivilligt men det skulle iallafall vara jättetrevligt!

Hoppas ni får en härlig söndag!

Mysmorgon...

Barnen vaknade kl 06.30 idag och då kom Sebastians present väl till pass! Hans dvd och husvagnstvn som vi flyttade in på hans rum igår. Vi har haft den på vårat rum ett tag, men ser nästan aldrig på tv där inne.
Så på med en film till honom och Simon såg film nere med lite morgonvälling så kunde vi snusa en stund till. Så vi gick upp vid 8 tiden, det är lite mera lagom!
Det är mysigt att äta frukost ihop hela familjen...
Vi kom på att idén med att ge Sebastian en dvd var en present till oss lika mycket! Annars är det alltid tjafs om vilken film de ska se.Simon ser ju gärna samma film om och om igen...Så nu hoppas vi att det blir lugnare på den fronten.

Idag kommer våra kompisar hit o ska fira Sebastian ( och umgås med oss såklart). Alicia, deras flicka och Sebatian är ju tillsammans säger dom. Det är ABSOLUT inget som vi någonsin har prackat på dom!!!
Men jag var tvungen att ringa och förvarna dom om att Sebastian är ganska rejält förkyld. Hans näsa rinner konstant., stackarn. Han är helt röd under näsan nu. Men de ville komma ändå som tur var!!! KUL!

Annars blir det en lugn hemmadag. Jag ska förbereda maten till kvällen och så tvättar vi lite. Patrik installerar någon dator och barnen leker med Indiana Jones grejerna som Sebastian fick. Vilken idyll va...? Ha ha..
 
Vi hade satt in en grattisannons  i Göteborgs Posten på Sebastian igår, o den såg väldigt konstig ut för åäö fattades! 




Så här såg den ut idag. Perfekt! Och vad jag kan se var den inne två gånger idag... Men det spelar ju ingen roll .
Nu ska jag medla mellan barnen.. Suck, så mycket för den idyllen... Ha ha


Nu hände det igen!!!!

Hade suttit o knåpat ihop ett långt inlägg med min trötta hjärna och så plopp försvann det!!! Så här känns det då!!!

Iallafall så skrev jag om en skållad fot jag fick på onsdagskvällen. Hade ont som f-n och trodde jag skulle behöva vara hemma från jobbet på torsdagen också. Fick stekfett över foten. Klantskalle Linda. Kunde dock gå på foten utan problem på torsdagen. Hade/har en stor blåsa på foten o lilltån.

O sen skrev jag att Patrik o jag lunchade på stan med en sovande Simon i vagnen, vilket var lugnt o skönt om man ska vara helt ärlig... Beundrar förresten den lille sonen som trots att han sov i typ två timmar idag var helt slut kl 20 ikväll o bad om att få lägga sig!

Nu lägger jag upp lite bilder på endel av Sebastians presenter:

 .
Mycket Indiana Jones grejer!! Men han fick lite annat också, klockradio, plånbok, 2 filmer och lite annat smått o gott... orkar inte skriva mera...


Favoritmaten!!

Godnatt!

Födelsedag!!!

Så äntligen blev det den 6 mars och Sebastians födelsedag!!! Som han längtat...

Vi instruerade honom om att han skulle vänta på sitt rum nu på morgonen, även om han vaknade först. ( Vilket han nästan alltid gör). Vid 06 hörde jag att han gick på toa och sedan in på sitt rum igen. Så resten av familjen gick ganska omgående upp, allt för att Sebastian inte skulle behöva ligga o vänta så länge. Han fick tre av sina presenter nu på morgonen. En Indiana Jones hatt, piska o väska! Patrik hittade piskan o hatten på Buttricks... Väskan fanns på Toys R us o är egentligen inte "riktig" Indiana väska men Seb tyckte den funkade bra ändå! Bilder på presenterna kommer inom kort... Sebastian blev överlycklig över morgonpresenterna!!
En som inte var lika lycklig var Simon som blev lite smådeppig över att inte få några presenter... Får se om jag kanske köper något litet idag o slår in till honom. Egentligen tycker jag inte att man ska göra så, dvs ge den som inte fyller år bara för att alla ska få presenter. Men samtidigt tycker man ju så synd om honom. Det är ju inte direkt så att Sebastian vill ha hjälp att öppna paketen heller....
Patrik och Seb har gått iväg nu till skola o jobb. Sebastian hade en hel kasse med frukt med sig som han ska bjuda sina klasskompisar på, melon, banan, äpple, päron och vindruvor.
Simon och jag är lediga idag. Så vi softar lite nu på morgonen... O sedan bär det nog iväg och inhandlar det sista inför kvällens "kräftskiva". Tänkte köpa lite färska räkor också OM de inte kostar alltför mycket per kilo.

Igår var barnens farmor o farfar, faster o tre kusiner här och åt mat med oss på kvällen. De kan inte komma på kalas i helgen, då de är hejare på handboll ( två av kusinerna) och ska till Stockholm o spela SM- slutspel (tror jag det var).
Det var en jättetrevlig kväll, dock var Simon super duper trött så han var inte på något toppenhumör o gick men napp mest hela kvällen... Suck, denna napp. Vill egentligen att han ska sluta med den men är inte mentalt förberedd ännu.
Men vi tar det sen när Liseberg öppnar, då får han ge napparna till kaninerna där precis som storebrorsan gjorde.

Nåväl... Nu ska jag ta en kopp kaffe till, inte bra för magen men jag vill jag vill jag vill!!! Gott är det.



Hunnit mycket!

För att vara hemma o va sjuk har jag hunnit väldigt mycket idag.
Nu måste jag bara förtydliga en sak...
Jag känner fortfarande av magen o är lätt illamående konstant men är ändå såpass ok att jag kan vara igång (hade nog med handen på hjärtat kunnat jobba idag). MEN nu har jag inte varit på jobbet, men i morgon då ska jag jobba minsann 6.45-14!!! Medicinen jag köpte var/är ju kanon! Jag ska äta en kapsel om dagen i 14 dagar så hoppas jag att jag slipper såna här attacker mera.

Idag har jag ju som jag skrev om tidigare varit och handlat. Sedan satte jag i gång att städa av lite här hemma. Vår tvättstuga fick sig en extra omgång. Sedan har jag plockat med ren tvätt, ätit lunch och sist men inte minst så har jag:
BESTÄLLT EN RESA TILL GOTLAND!!! Det var inte alls planerat. Endel spontanshoppar barnvagnar : ) medans jag spontan shoppar resor... Ha ha. Så nu bär det av till ön den 25/3 och vi åker hem den 30/3.
Våran Sälen resa v.13 blev av olika anledningar inte av i år...Synd. Men nu gör vi en vårresa (förhoppningsvis VÅR) till Gotland. Hoppas att blåsipporna kommit då! Det kryllar ju av det på Gotland.




Nu stundar en intensiv eftermiddag... Hämta Sebastian o gå till simskola, när Seb simmar hämtar jag Simon och sen går vi o hämtar en färdigsimmad Seb. Och sen hem o laga middag.
Patrik ska nog greja lite på Sebastians rum idag, en förberedelse inför en födelsedagspresent... Kan ni gissa vad?
Jag återkommer om vad det är...

Idag fick jag mina misstankar bekräftade. Grannen snett mittemot oss ska sälja. Det var en mäklare här o fotade huset idag. Spännande....

Sebastian har bestämmt vad han vill ha för mat på fredag när han fyller o det blev kräftor o räkor! Helst kräftskiva men det blir nog bara vi familjen som smaskar i oss det denna gången...

 Mumsfillibabba....

Nu ska jag straxt gå!

Må så gott!!!


Mår mycket bättre nu...

Hej o hå... Nu känns det mycket bättre i magen. I går kväll kände jag inget av de föregående kvällarnas smärta. Men i dag har det varit lite svid om ni förstår vad jag menar. Men i morgon tänkte jag jobba faktiskt. O det blir min enda arbetsdag denna veckan för sen är jag ledig fre, lör o sönd!

I dag lämnade jag Simon på dagis 7.40 o åkte sedan o handlade mat i Kungälv. Hur skönt som helst i handla så dags på dagen! Det var nästan mer personal än kunder!
Det var några alkisar där i entren ockå, shit vad de luktade starkt!!! Blev spyfärdig... varför är de just där o så tidigt? Har aldrig sett att de hållit till där förut, men jag har o andra sidan aldrig handlat så tidigt förut. De kanske köper sin frukost öl där vad vet jag... Hu hemskt att det blir så...

Nu ska jag passa på att städa av lite när jag mår bättre o är själv. Sedan är det simskola i eftermiddag så vi är inte hemma förren runt 17 o då är det skönt om det är iordning plockat osv...

Ha det...

Bläää....

Ja ni, vad ska jag skriva... Jag hade lika jävla ( ursäkta språket) ont i går kväll igen. Men nu var jag lite beredd på det o kände mig inte lika "rädd". Jag kanske borde gå till doktorn men jag avvaktar lite och försöker kurera mig själv. Ska till apoteket sen o storhandla... En arbetskamrat till mig som också har magkatarrsbesvär sa att en sån här attack kan sitta i flera dagar.
Grejen är att på dagen mår jag ju rätt ok, men SEN kommer det efter middagsmaten ca.
Jag är iallafall hemma från jobbet idag, skulle ha jobbat kvällen... Barnen är i väg till skola o dagis.
Så nu ska jag sluta babbla om min mage! Eller jag måste bara skriva en sak till... Det är att jag nu dragit ner på kaffet. Annars kan jag bälga i mig ca 4 koppar på morgonen, idag dack jag bara en. Sorgligt. Jag tycker morgonkaffet är en av dagens höjpunkter. Så.

Idag ska jag hitta lite presenter till Sebastian. Han önskar sig ett Indiana Jones kit. Men hatt, piska, väska o pistol... O vi trodde att det fanns på typ Toys R us, men så lätt ska det inte vara! Patrik var där en sväng igår men det fanns inget!!!
Sebastian säger att hans kompisar säger att det finns ett sånt kit. Men var undrar men ju genast... Jag får väl köra runt halva stan idag o kolla. MEN jag ska ändå kolla på Toys R us igen... (Ibland är män inte så bra på att hitta saker.)
Det där skrev jag inte.

Sebastians kommande kalas blir uppdelat i 4 olika kalas!!! Det börjar på torsdag kväll, då kommer farmor o farfar. Kusiner o faster. På lördag kommer hans "tjej", med föräldrar och på söndag min bror med familj! Sen den 21 så ska han ha barnkalas på öppna förskolan tillsammans med en klasskamrat som fyller den 15 mars. Ha ha.... Så är det i dessa tider, alla har fullt upp!

Nu ska jag gå o duscha så jag står på låset till affärerna när dom öppnar...

Min mage...

Ohh, shit alltså. Är det nån som inte mår bra så är det ju jag. Simon är det inget större fel på!
Börjar få lika ont som igår...
Fattar inte hur jag ska kunna få på mig några representativa byxor!? Magen är som en ballong och jag hasar omkring med mjukisbyxor... Är det verkligen magkatarr undrar jag!??  Magsår kanske?? Man kan väl inte få sån här svår magkatarr bara sådär? Från noll till hundra liksom.

Ska iallafall försöka mig på en promenad  med grannen senare, det kan väl inte skada. Skönt att lufta sig lite...
Men mår jag så här i morgon så kan jag inte jobba. Vet inte när JAG var sjuk sist, det är ju bara vab man är hemma för nuför tiden.

Stackars Simon som är hemma med tråkiga mig... Vi har gått från tv tittande i sängen o sen ner o glo på film här nere.
Men det får bli så. Jag försökte sitta i hans rum och leka, men alltså det är inte min grej även om jag inte skulle haft magont.  Är jag hemsk när jag säger så...?! Men jag är inte, har aldrig varit ,och inte kommer nog aldrig att bli någon "lekmamma".

Jag måste försöka gå förbi apoteket sen och köpa mera magkatarrsmedikament. (Kommer inte på vad den heter.)

Frågade Simon förut om vad han ville hitta på: bara vara hemma eller åka iväg någonstans. Då sa han att han ville åka till LIDKÖPING!!??? Mysko... Vi var i och för sig där i somras, men ändå? Att han kommer ihåg det!!
Men vi hoppar det tror jag, kanske i sommar då eftersom de har en finfin camping!!!

Ha en bra dag....

Måndag o VAB

Det blev så att jag är hemma med Simon idag... Hans hosta är mycket bättre o han har nog ingen temp, men han mage är lite "ostabil". Men det hänger med all säkerhet också ihop med förkylningen.
Får se hur han är idag, ska höra av mig på eftermiddagen om vi kommer imorgon eller inte.Både till jobb o dagis.

Jag skrev aldrig mera igår... Tanken var att jag skulle summera dagen på kvällen, men jag fick SVÅRA magsmärtor. Smärtan sitter/satt ovanför naveln o ett tag var jag nästan på väg att ringa sjukvårdsupplysningen! Men jag TROR att det är magkatarr. Så jag vågar knappt äta något nu. Igår kväll åt vi korvstroganoff, ris o broccoli. Var det broccolin som satte igång det hela tro? Grejen är att jag fick ont ca 1 timme efter vi ätit. Men vad vet jag, det kanske tar sån tid...?
Men iallafall så låg jag hela kvällen, från 18.30 o frammåt. Tog magmedicin och lade mig på soffan o somnade precis när Beckfilmen börjat, dvs straxt efter 21. Känner fortfarande LITE av det faktiskt. Vet inte vad jag ska hitta på o äta till frukost.

På dagen i går tog vi det ganska lugnt. Efter handbollsträningen kom vi iväg en sväng och köpte lite presenter till Sebastian. Han var med oss men ibland är det bra med flummiga barn... Han frågade inte  vad vi köpte! Är inte säker på att han såg att vi köpte något alls.Sötnosen!

Jag ska iväg i veckan till leksaksaffären också, men då får jag nog åka själv. Där blir det nog svårt att smyga!

Nu ska jag försöka få i mig någon vettig frukost för magen!?

 

Söndag morgon

Idag har jag haft sovmorgon! Jag gick upp 8.10 och jag känner mig riktigt utvilad... Barnen vaknade straxt före 06, men Patrik var lite smart och gick ner o satte på en film till dom. Han gick upp o la sig en en stund till o gick ner vid 7.15 ca.

I går hade jag ju planerat sova när Simon sov, men vi åkte i väg en sväng efter lunch o då sov han ju såklart i bilen. Så det blev inget med MIN middagssömn. Annars tycker jag att Simon är rätt pigg. Har inte tempat honom idag, ska göra det sen och då får vi se huruvida någon av oss måste vara hemma med honom i morgon. Han har hosta och den är hemsk men han hostar inte lika ofta som förut iallafall.

Idag kommer Patriks föräldrar hem från Asien. De har varit borta sen den 15 november!!!

Nu är Sebastian o Patrik på handbollsträning, o jag o Simon tittar på :

Nu tjatar Simon om att få gå upp och bada, något har gör varje dag och om han får bestämma helst 2-3 gånger per dag!!!
Så jag passar nog på att tempa honom innan badet.
Skriver mera lite senare.

Ha en härlig söndag!!

RSS 2.0