Onsdag.

Igår var jag ledig och det spöregnade och var kallt som sjutton. Idag har jag jobbat igen och då var solen tillbaka!?!? Märkligt tycker jag... Lite orättvist också. Men det är ju egentligen inget att babbla om eftersom jag ändå inte kan göra något åt det.

Nu har Patrik kommit hem igen. Skönt att ha honom hemma igen. Det blir lite tråkigt utan en annan vuxen att prata med.
Vi grillade ikväll. Gott och mysigt då vi faktiskt satt ute och åt.

Småkillarna har kommit i säng som vanligt utan tjafs. Det är sååå himla skönt när allt bara flyter på!
Simon lägger sig ca 30 minuter innan Sebastian, klockan 20. Och Sebastian får vara uppe till 20.30 ca. 
Och Simon "köper" att Sebastian får vara uppe lite längre. Som sagt inget tjafs alls om det = )
Sebastian är ju trots allt 4 år äldre än sin lillebror så det klart att han ska få vara uppe och känna sig lite "stor"!

Nu kommer lite bilder från Liseberg som jag utlovade häromdagen...










Hmm, ja detta är ju Balder... Helt omöjligt att få ett kort på Sebastian och Patrik som åkte! Det är första året Sebastian får åka Balder, man måste vara 130 cm och det har han alltså blivit nu!!!



En lyckad dag på Liseberg var det!!!


Härlig helg = )

Vi har verkligen haft en härlig helg... Tänk vad sol och värme kan göra mycket för humör och ork = )

På lördagen var vi på Liseberg. Sebastian hade med sig sin kompis Arvid. De har varit superkompisar sedan dagis. De började dagis samtidigt och har hållit ihop i vårt o torrt sedan dess.
Vi kom faktiskt ihåg att ta med kameran och tog en massa bilder men de får jag lägga in senare eftersom det är skitkrångligt (enl. mig) och Patrik är i Umeå...
(Patrik kommer hem i morgon förhoppningsvis. Han åkte i går morse tidigt som sjutton, tror planet gick 6.40.)
Vi åkte bussen in och hem och det är ju verkligen supersmidigt! Eftersom vi sålt Simons vagn så fick han gå hela dagen. Och det var absolut inget gnäll under hela långa dagen. Han knatade på. Vi var på Liseberg klockan 13 när det öppnade och var där ända till 20 på kvällen!!! Han somnade dock på bussen hem så det blev att bära honom från busshållsplatsen...

På söndag eftermiddag åkte vi till Orust till våra vänner Micke o Lotta. Vi satt ute och grillade och pratade. Supermysigt = )
Men eftersom det var just söndag så blev vi inte jättesena. Vi var hemma igen runt 19.30...
Simon somnade en stund på väg dit och det var väl en himla tur! Han var på ett fruktansvärt humör på söndag förmiddag. Det blev lite för lite sömn under lördagsdygnet.

Men jag höll ju på att glömma!!!! SIMON HAR LÄRT SIG CYKLA!!!!
Balansen hade hade ju redan eftersom han sprungit med sin springcykel. Men nu har han alltså kopplat det här med att trampa och komma igång själv.
Tyvärr har han inte kopplat det här med att bromsa riktigt ännu. Han sätter ner fötterna i stället. Det funkar inte om farten är lite hög... Det fick han erfara i söndags förmiddag då han kraschade in en häck = )
Men det gick rätt bra ändå...

Och på tal om att cykla så han Sebastian börjat cykla till och från skolan själv! Han tycker det är jättespännande!
Och det underlättar en hel del för oss också... Vi skriver i hans kontaktbok vilken tid de ska skicka hem honom och då vet vi att han ska vara hemma inom 10-15 min från den tiden. Han känner sig stor när han får ta lite eget ansvar!!!
Jag tror starkt på det här med att ge barnen ansvar och frihet för att få dom att känna sig stora.

Eftersom Patrik är i Umeå så fick jag styra om mitt schema lite. Så därför är jag ledig idag istället för på torsdag som det var tänkt från början.
Men vädergudarna har jag INTE med mig alls = (
Det regnar och är kallt. Jag hade tänkt åka och köpa lite blommor till framsidan, men inspirationen försvann när det blev kallt och ruggigt.
Jag får se om jag köper ändå bara för att pigga upp mig/oss lite. Jag vet precis vad jag vill ha.



Pelargoner och cerisa sådana har jag tänkt. Det passar bra till våra bruna krukor och bruna markis.
Eftersom vi är borta ganska mycket under sommaren så ska vi inte ha så mycket blommor....
Fast så säger jag varje år och sedan kan jag inte hålla mig när jag väl är i blomsteraffären = )

Men nu kanske det är dags att hoppa ur pyjamasen och in i duschen...

Hjärnskakning...

Hoppsan så det blev...

När jag kollade min mobil runt klockan 12 idag så hade jag några missade samtal. Närmare bestämt 5 stycken!
 Jag brukar oftast ha på ljudet på, även på jobbet men idag hade jag några ärenden runt chefens kontor. Och då stängde jag alltså av ljudet = )
( Vi får inte ha ljud på våra mobiler när vi jobbar. )
Nåväl, iallafall så var två av dessa samtalen från fritids. När jag ringde upp så berättade de att Sebastian hade ramlat och slagit bakhuvudet och förmodligen fått en lätt hjärnskakning. Eftersom de inte fått tag på mig så ringde de Patrik så han var på väg att hämta honom.
Väl hemma så var Sebastian som vanligt. Han är lite öm i bakhuvudet, men har inga andra symtom alls. Tack o lov så verkar det inte ha varit så hård smäll. Om jag ska vara ärlig så tror jag mest att han blev lite skärrad när det började blöda.
Så han får gå till skolan i morgon igen...

Nu har jag grejat lite på baksidan och det blev relativt mysigt = )
Nu är ju egentligen våra dynor inte helt i  vår smak ( längre ). Men eftersom de är sköna och inte trasiga så får de hänga med ett tag till. Jag fångade upp lite av färgerna i dom och matchar "tillbehören"...







Så nu hoppas vi att det blir en härlig försommar/sommar så vi kan sitta här och njuta.
Jag ska även ta tag i framsidan, men vi måste laga trädgårdsmöblerna som ska vara där. Det var ingen höjdar kvalité på dom så de måste fixas lite med innan vi sätter ihop dom, tyvärr.
Men det hinner vi förhoppningsvis i helgen.

Kolla här vad jag hittade!!!

April 2010

Haha = ) Va rolig han ser ut!! Sötnosen = ) Påskgubben, eller jag menar trollkarlen. Det hade han tydligen påpekat på dagis. Det var viktigt att han var trollkarl och INTE påskgubbe!!
Det var Patrik som pimpade honom, så jag har inte sett detta kortet förut!

Äntligen lite värme = )

Det är verkligen superskönt när det äntligen blir varmt och skönt ute!!!
Igår var jag som en duracellkanin... Jag fick sån energi! Jag grejade och städade och hade mig.
Skurade iordning vagnen, ja barnvagnen alltså. Inte husvagnen ; ) Satte ut annons på Blocket i går kväll och nu är vagnen såld! Hon ska komma och hämta den vid 11. Smidigt. Och jag fick det jag ville ha för den. Superduperbra!!!!

Idag är det sol och varmt igen... Och jag vill åka och köpa blommor! Jag kan inte hejda mig. Jag får sån skaparlust så det är inte sant. Jag åker nog till Ikea också, "måste" ha lite fina nya ljuslyktor till altanen på baksidan ; )


Fina va?

Patrik har varit hos doktorn idag och fått pencellin mot sin bihåleinflammation. Han ska ju flyga till Umeå på måndag, och det gör tydligen extremt ont att flyga med bihåleinflammation... Jag har aldrig haft det men jag kan förstå att det känns...

Simon är fortsatt piggelin och har ätit precis som vanligt, om inte mer?!! Så i morgon blir det dagis igen... Och jag ska jobba. Kors i taket ; )

Nu vill Simon se Barda här på datorn, så jag får väl släppa ifrån mig den igen = (

Va hände...?

De senaste dagarna har jag haft lite tankar på att lägga ner bloggen... Men jag vet inte. Jag kör på ett tag till. Men som ni kanske märker så är det ganska glest mellan inläggen nu.

Vi har haft en härlig långledighet!! Vi kom snabbt in i semesterläge och barnen var uppe lite längre på kvällarna och äntligen har de börjat sova längre på morgonen när de lägger sig senare = ) Så vi har gått upp mellan 8-9 nu på "lovet". I morse skulle ju Sebastian till skolan igen. Det visste vi ju såklart men av någon anledning glömde vi ställa klockan. Vi vaknade kl 7.30 i morse! han börjar 8!!! Men han/de hann. Sebastian cyklade till skolan själv idag. Patrik mötte honom där och instruerade om cykellåset. Patrik skulle även prata med fritidspersonalen om att Seb ska cykla hem själv för första gången idag. Det är dock bara när jag jobbar sent som han ev kommer att göra det. (Jag skulle jobbat kvällen idag.)

Vi har varit i skogen mycket och vi har hunnit hämta hem husvagnen, äntligen = )
Husvagnen körde vi direkt till service där den ska stå till på fredag då den ska besiktigas. Var vi ska ställa den sen vet i tusan. Vi måste hitta ett ställe där vi kan tvätta den utvändigt också. Var kan man göra det när man bor så här...?

For sale....




Det är så vackert i skogen nu så jag/vi skulle vilja vara där hela tiden!



Ledigheten blev lite längre än vad som var tänkt...
Simon vaknade igår kväll, runt 23 och kräktes. Hela hallen uppe är numera sanerad om man säger så.
Natten har dock varit lugn. Bara två kräkningar sedan inget mera.
Så det var bara att ringa jobbet och dagis i morse... När jag ringde sov Simon fortfarande så jag visste inte hur han mådde nu på morgonen. Inte för att det spelar någon roll för idag, men hade jag vetat vad jag vet NU så hade jag kanske inte nämnt att han hade kräkts. För nu får han inte komma till dagis förren på torsdag!
Och han är FRISK!!!!
Att han inte kan gå till dagis idag är ju en sak. Men detta är ingen magsjuka!!! Han åt frukost som vanligt och är hur pigg som helst...
Min teori är att han antigen drömt något och fått en kräkreflex. Eller ätit/druckit något olämpligt, han höll på och leka med vatten och jordbandningar ute igår eftermiddag. Inte för att jag tror att han dricker något som smakar äckligt, men man vet aldrig vad han får i sig. Mitt sista alternativ är att han helt enkelt åt för mycket i går kväll.. Han åt jättemycket mat till middag och sedan en tallrik yoghurt innan han la sig. (Han ville ha det alltså).
Hans egen teori var att han åt för mycket = )
Såklart kan det ju vara en bacill som går över extremt snabbt?!!?

Nu vill Simon ha datorn... Han vill skriva sitt namn = )

Panasonictvätt = )

Ja, det blev faktiskt en Panasonic tvättmaskin!!! Visste inte att de gjorde tvättmaskiner, men de gör de tydligen och de är ledande i Asien. Och börjar nu även komma in på den europeiska marknaden.

7 kg tvättkapacitet. 1600 varv centrifugering!

NA-16VG1

Tvättmaskin med vinklad trumma

  • Topp klass för energi rating, A**, förbrukar 20% mindre energi. ** Baserat på ett 60℃ eco Program för bomull + Intensiv tvättcykel
  • Toppklass för låg vatten förbrukning med 10℃ vinklad trumma
  • Justering av trummans rotations hastighet för maximal tvätteffekt med 3D sensorteknik
  • Borstlös motor och inverter-kontroll ger en låg ljudnivå, 53 dB (Tvätt ) / 72 dB (centrifugering)
  • Korta program och ett speciellt snabb program för att spara tid
  • Avancerat säkerhetssystem mot vattenläckage

    Hahaha! Intressant va?? ; )

Och nu känns tvättstugan som sagt extra sunkig när man ställde in en ny maskin. Vi får se om vi kan hitta på något med den. Den är HEEEMSK vår tvättstuga = (

Idag ska jag klippa mig!!! Hurra!!! Det var ju bara typ ett år sedan sist... Jag är riktigt kass på att "unna" mig själv det.
Efter klippningen ska jag in till stan och gå på föreläsning på (i?) Lisebergshallen mellan 13.30-16.30. Skulle egentligen jobbat kvällen efter det, men jag slapp det. Och i morgon ska jag till Mölndal för den sista handledarutbildningen. Och efter DET är jag ledig i fem, 5 dagar!!!! HURRRAAAA = )
Så jag är inte på jobbet på ett bra tag fast jag ändå jobbar!?!

Nu ska jag hänga uppen ren och fin tvätt!!!


Ojojojoj....

Vilket uppehåll. Det var värst?!?

Sist jag skrev så skulle vi på betessläpp den 1 maj... och det var vi. Det var roligt men ack sååå vansinnigt KALLT!!! Och sååå mycket folk! Ca 4000 läste jag i tidningen dagen efter. Men som sagt barnen och även vi vuxna tyckte det var roligt att se de glada kossorna släppas ut. Även om vissa kor vill gå in igen efter ett tag. Jag förstår dom, det var som sagt svinkallt!

Den här bilden har inget med kor att göra, och jag har inte tagit den själv... Men den är söt = )




Sedan har Sebastian opererat in rör i sina öron så nu hör han oss igen = ) Underbart!!!
Han var verkligen supernervös och gick och upprepade: jag kommer att dö, jag kommer att dö. Men det gick galant och han snedtände INTE efter narkosen ; )

Har det varit något mera tro, som är värt att nämna...? Jo, just det! Vår gamla trotjänare från år 1991, tvättmaskinen har helt plötsligt bestämt sig att fläckvis färga våra kläder med grön-grå-svarta fläckar = ((
Jag har "rensat" den med citronsyra som jag körde i 90 grader, men det hjälpte inte alls tyvärr. Så vi får väl bara inse att det är dags att byta ut den... Det är ju med blandade känslor man köper en ny tvättmaskin. Lite jobbiga pengar samtidigt som det är kul att tvätta i en ny maskin!!!
Jag måste ju erkänna att det tar emot lite att sätta in en sprillans ny maskin i vår sunksnuskiga tvättstuga...
Men även om tankarna på att fixa tvättstugan finns så gör vi inte det nu. Vi får väl göra en ordentlig uppfrächning iallafall. Den gamla tumlaren ryker också nu. Den slutade ju funka helt plötsligt och Patrik har inte kollat på den. Men den är också från tidigt 90-tal och är nog en riktig energitjuv så den slänger vi ut. Jag har inte saknat tumlare alls faktiskt!?!!
Vi har beslutat att inte köpa någon ny sådan nu. Det funkar alldeles utmärkt ändå. Den maskinen vi (Patrik!!) kollat på har en centrifugering på 1600 varv/minut! Så då torkar nog tvätten bra ändå= )

Idag är jag ledig och barnen är på dagis/skola. Lyxdag alltså ; ) De är lediga tors-månd sen så då kände jag att Simon kunde gå till dagis idag utan att jag behöver ha dåligt samvete.


Nu ska jag städa av lite här hemma och sedan ska Patrik och jag ha långlunch och kolla på tvättmaskin...

RSS 2.0