Varför varför varför denna trötthet????

Trötthet är ett begrepp som är svårt att definiera, eftersom alla människor har sin egen uppfattning om vad det är att vara trött. Alla är trötta då och då, vilket vanligtvis beror på sömnbrist. ( Från netdoktor)


Precis så här känner jag mig : (

Som ni förstår så har jag drabbats av världens trötthet. Allrahelst på eftermiddagarna. Helt sanslöst förlamande trötthet kommer över mig. Idag satt jag och körde bil när jag kände hur jag bara domnade bort liksom!!???
Nu ska jag inte klaga alltför mycket då det finns dom som inte får sova på nätterna pga allehanda orsaker... (Jag sover gott på nätterna, men jag får aldrig riktigt sova ut. Tror inte det handlar om sömnbrist.)
Tänker närmast på min kära svägerka som vi förövrigt besökte idag, som har fått en liten son, Abbe som jag stolt visat här på bloggen!!!( Min brors barn också givetvis, men han var på jobbet) Abbe har inte riktigt har lärt sig att man ska SOVA gott mestadels av natten om man säger så...

Vi har också haft en sömnmarodör (Simon) som jag skrivit om tidigare, men han är INTE orsaken till min ganska plötsliga trötthet.
Jag funderar om det är hösttrötthet, att jag börjar bli gammal, vitaminbrist eller något annat...? Jag har aldrig kännt av någon hösttrötthet förut utan tvärtom gillar jag hösten skarpt. Men här och nu vill jag bara säga att OM någon skulle stöta på mig ute och jag typ inte hälsar eller verkar sur så handlar det bara om min trötthet o inget annat. Enligt min kära man så är jag inte jätterolig i humöret nu : ( Och jag känner ju det själv också.
Nog pratat om trötthet.

Idag har jag hämtat ut ett paket med saker (kläder till Simon) jag köpt billigt på Tradera. Och det var toppensaker!!! Jag känner mig nöjd med köpet. Det var ett par överdragsbyxor, perfekt nu i höst! Och en höst el vårjacka. Jag har inte varit inne på Tradera förut men nu är jag fast...


Frostigt...

I morse fick jag skrapa rutan på bilen för första gången denna hösten... Så nu är det alltså höst?! Helt plötsligt blev det liksom höst på riktigt. Nyss var det ju sommar och semester, det känns som om det gått så himla fort!?
Och snart är det dags att sätta på värmen här hemma...

Nåväl, igår kväll hände något märkligt!
Simon vaknade vid 23.30 ca och var helt förtvivlad. Och helt plötsligt kräktes han!!! Och efter han gjort det så somnade han om igen och sov gott hela natten... I morse var han precis som vanligt!!! Men självklart fick han vara hemma från dagis idag för vi visste ju inte hur dagen skulle bli. Jag jobbade på förmiddagen och åkte hem vid 11.30 o då stack Patrik till jobbet. Simon har ätit precis som vanligt, har ingen feber och är hur pigg som helst!?? Jag tycker det är märkligt...
 När jag frågade honom varför han kräktes så berättade han att han hade ätit en dinosaurie och var tvungen att spotta ut den och då kom det spy...!!!! Hihihi... Fantasi när den är som bäst : )
Han kanske drömde att han åt en och mådde illa av det!?

Nu är jag ledig i två dagar för jag ska jobba hela helgen... Har kommit på en rätt bra liknelse med att jobba helg:

Det är som en förlossning.


Lite småångest innan för hur det ska bli.


Trött, uppgiven och allmänt slut som människa under tiden. ( Dock ingen smärta ; ))

Man känner sig som en superhjälte när man klarat av det!

Hihihi... Bra liknelse va?


Äntligen... : )

Ohh, det är helt underbart ska ni veta!!! Våra barn har börjat gå upp o leka själva (tillsammans) när de vaknar!!! Idag vaknade jag o Patrik klockan 9!!! Och då hade de gått ner och satt på tv-spelet!!! Så vi åt frukost klockan 9.30 idag!! Det är ju grymt att kunna ligga kvar o dryna, iallafall ibland... De vaknade vid 7.30 idag, det är ju inte jättetidigt men jag/vi ville inte gå upp då.
Det är ju inte så att man stensover när de är uppe själva utan man ligger mer o slumrar med ena örat "vaket" : )
Och som sagt... ÄNTLIGEN har vi kommit dit hän att detta är möjligt!!! LÖÖÖVLI...

Igår kväll var vi på kalas... Vi kom hem klockan 21 ca så det blev ju inte hysteriskt sent. Min plan i går på dagen var att få Simon att sova middag i bilen. Jag körde en sväng för att få honom att sova och så långt gick det ju bra. Men han vaknade tyvärr när jag skulle bära in honom så han sov nog bara ca 20 min tyvärr. Det gick rätt bra ändå.
Idag är det kalas igen o denna gång barnkalas på Bushuset i Torslanda. Båda barnen är bjudna och det kan nog bli håll i gång... Förhoppningsvis somnar Simpan (= Simon) på vägen hem för annars tror jag att det blir lite för mycket för honom. Han är förresten trött redan nu?! Han kanske somnar på väg dit!!?

Patrik ska åka dit med barnen och det betyder med andra ord att jag har stora delar av eftermiddagen FÖR MIG SJÄLV!!!!!! Undrar vad jag ska hitta på då...?

Härliga lördag : )

Vi har inga direkta planer idag och det är uuunderbart... Vi har dock kommit fram till att vi ska åka till leksaksaffären och inhandla present till kusin Christian som fyllde iår igår och som ska ha vuxenkalas i kväll klockan 19 (!) ( så blir det när handboll blir en livsstil..., matchen slutar 19 tror jag) och barnkalas i morgon.

Sedan har jag försökt övertala Patrik att rusta upp Simons cykel. Han har ju sin "springcykel" men vill gärna ha en med trampor på också. Och då får det ju självklart bli med stödhjul, vilket Patrik tycker är ett fördärv. Men sista ordet är inte sagt om det så det återstår att se vem som "segrar" ; ) Men ett besök på Biltema ska vi försöka få till och köpa nya fina stödhjul och någon sorts färg som kan trolla bort rosten på cykeln.

Idag har Sebstian tränat på sin läsläxa för första gången... Han kämpar på och är jätteduktig! Så nu är vi uppe i två läxor/vecka... Och gympa på onsdagar och Simon har sin simskola på måndagar. Det blir endel att hålla reda på om man tänker efter. Sedan måste vi komma ihåg att kolla kontaktboken varje dag i fall fröken skrivit något till oss i den. Vi kan även skriva i den till henne... tacka vet jag dagis där man har direktkontakt med fröknarna varje dag : ) Skolvärlden är annorlunda, minst sagt.

Nu är klockan 10.30 och det kanske börjar bli dags att klä på barnen. En nätt liten kamp!

Hej o hå....

Ska nu försöka knåpa ihop ett litet inlägg här...
 Är så förbenat trött hela tiden : (   Antar att det har med hösten att göra!?
I går skulle jag ha en sån där röjardag här hemma då jag var ledig utan barn... Men det gick sådär måste jag säga.
Jag lämnade Simon klockan 7.45 och åkte direkt till ICA MAXI för att storhandla. Och det gick ju bra iallafall...
Så nu är det påfyllt i varje skåp höll jag på att säga. MEN sen när jag kom hem så tog det stopp?!
Tillslut, ca 30 min innan jag skulle iväg och hämta barnen fick jag fart. Då dammsugade jag hela huset. Toaletterna hade jag tagit kvällen innan tack o lov. Men det kändes som om jag var tvungen att tvinga mig till varje liten rörelse. Och jag var alldeles för trött för att tvinga mig själv igår.
Jag strök faktiskt lite också. Även där fick jag ge upp i förtid då ALLA galgar i HELA huset var upptagna??! Och jag ställer mig inte o stryker skjortor för att sedan vika ihop o lägga in dom i garderoben. Stryka är bland det tråkigaste som finns i hela världen enligt mig!!!

Efter jag hämtat mina barn så var vi ute och lekte tills det var dags att gå in och äta mat. Sebastian börjar få ganska mycket läxor nu och vi har inte riktigt fått klart för oss NÄR han ska göra dom. Direkt efter skolan, eller direkt efter maten??? Hmm, vi tror att direkt efter skolan är bäst men det innebär att det nästan alltid blir jag som får göra det och dessutom ha en ettrig lillebror bredvid.... Det löser sig nog.

Lägger in en superfin bild för jag är för trött för att skriva mera...



Bilden är tagen på Gotland...

Klantskalle....

Jag menar mig själv alltså. Jag beställde två filmer som vi egentligen skulle gått och sett när de gick på bio...
Glad i hågen beställde jag dom och väntade o väntade. Tillslut ringde jag och frågade var i herrans namn de tagit vägen!? Och de blev väldigt förvånade att jag inte fått dom för lände sedan. Men två dagar efter det samtalet kom iallafall äntligen filmerna ( med en ursäkt att de "varit på villovägar" och kom jag på...
F-n var dom med svenskt tal????? Och svaret på den frågan var NEJ!!!!!




Men de får väl stå och vänta på att Sebastian lär sig läsa : ) Han har dock sett dom men vi får ju sitta och översätta en hel del...


Nej tack till reklam...

Det betyder att jag inte vill ha reklam!!! Nu var hela brevlådan full av just sådan... -reklam??!!
Jag hoppas att det bara var för denna gången och att det bara var slarv och att de inte struntar i Nej tack till reklam-märket på brevlådan...
Vi har även NIX till vår telefon. Det funkar allt som oftast superbra! Men även där försöker de med alla medel komma förbi. Men då är det bara att säga att man är med i NIX så ber dom så väldigt mycket om ursäkt o lägger på fortare än kvickt!!!
Och om vi nu ska prata om sådant som retar en så tar ju de som står utanför butiker och ropar på en, första plats.
Och tyvärr är det oftast Telenor... Som jag/vi har som abonnemang. Jag tror jag ska byta bara för det! Hehehe...
Jag är på G att byta ändå. Vill ha något abonnemang som är BILLIGT. Har någon något förslag???

Oj, vilket klagoinlägg. Kanske inte sååå kul att läsa men jag var tvungen att få ur mig det och jag tror inte Simon skulle förstå om jag tog upp ämnet med honom... : )

Myshelg : )

Ja, vi har faktiskt haft en riktigt mysig helg...

Igår var vi på Liseberg  mellan 12-20!!! Det var väldigt mycket folk och därmed lååång kö till de flesta åkattraktioner... Men de väntade tålmodigt, till och med Simon har lärt sig vänta. 20 minuter är väldigt lång tid när man är 3,5 år, men det gick rätt bra ändå!


Alicia och Simon!






Micke, Lotta, Alicia och Sebastian åker Flumride...

I vagnen( stocken) efter kom Simon och Patrik. Jag åker inte någonting för jag är rädd som en höna för sånt jag inte har full kontroll på : )

Sedan kom vi hem med en sån här också!


Stjärnvinst! När Patrik var på Liseberg med sitt jobb kom han också hem med en stjärnvinst i film, då valde han barntema på filmerna. Nu var det actiontema.
Så nu får det gärna bli höstrusk o storm så vi kan sitta inne o kura med våra filmer : )
Tyvärr åker Patrik till Stockholm i kväll och blir borta till på tisdag eftermiddag så vi får nog spara på det ett tag. Jag sätter helst inte på en film själv, det är inte så mysigt tycker jag.

Idag har vi varit på bio! Äntligen kom vi i väg och såg Ice Age 3. Barnen tyckte den var superbra!
På förmiddagen lekte Simon med sin kompis som bor vägg i vägg. Det är väldigt behändigt att ha kompisar på så nära håll!!!
Simon somnade i bilen hem från bion och sover nu som en stock här i soffan. Får se hur det blir i kväll, men oftast somnar han rätt bra runt 20 ändå...

I morgon blir det lite små intensivt. På morgonen ska jag o Simon iväg o lämna Sebastian. Sedan hem o greja inför hans simskola. Efter den så ska jag lämna honom på dagis för att sedan åka och jobba. Ca kl 16.15 hämtar jag Sebastian och Simon och tar med mig dom tillbaka till jobbet, jag jobbar kvällen men ska försöka gå hem lite tidigare. Vid 19 hoppas jag att vi kan åka hem, jag o barnen. Ett evigt pusslande... Blir trött bara jag tänker på det men det ska nog ordna sig... ; )

Nu ska jag påbörja operation väckning...

Nästan som fredag : )

Nu har jag jobbat färdigt min vecka... Mycket nice : ) Så det känns som om det är fredag idag!!! Men det blir inget vin idag för att fira för jag är för trött och har lite diffus huvudvärk ( som vanligt).

I morgon däremot har barnen bestämt att vi ska göra egen...  ->   
Pizza alltså!!! Och det är faktiskt jättegott att ha ruccolasallad till!!! Prova det om ni inte har gjort det...
Och DÅ kommer nog vinet fram... Hehehe.
 På lördag ska vi äntligen komma iväg till Liseberg!!! ÄNTLIGEN!!!
Och på söndag åker Patrik till Stockholm : (
Han åker redan på förmiddagen så jag och barnen får väl hitta på nåt mysigt tillsammans resten av söndagen...

Men först är det fredag och då ska barnen få gå och klippa sig! SOM dom har längtat... NOT.
 
Och på lördag kl 10 är det min tur och JAG HAR faktiskt längtat...

Hade tänkt att tända lite värmeljus här hemma nu i kväll men jag hittade inte EN enda tändare???  Mysko.
På tal om värme så börjar det bli lite småkyligt inne i huset nu på kvällarna och morgonen. Men vi härdar ut ett tag till. Vi brukar ge oss runt den 8-10 oktober. De senaste åren har det pendlat mellan de datumen när vi satt på värmen : )
Men det är ju mysko nu så här års. 4 grader när man går till jobbet och 20 när man går hem!? Så på eftermiddagen kånkar man på en hel del kläder som man( barnen allrahelst!!) hade på sig på morgonen...


Kvällsjobb...

Idag jobbar jag kväll. 12-20, och huvudvärken sitter i. Shit va jobbigt det är... Nu är det nästan mera nacken som är "jobbig". Så jag måste nog förbi apoteket för att inhandla lite Ipren.

Idag kl 8 var Sebastian hos "sin" öronläkare. Ett återbesök för att kolla att allt är ok med hans problemöron. Och det var det. Ingen vätska eller svullnad alls. Skönt! Men nu börjar ju förkylningstiderna igen och därmed öronproblemen... Men Patrik var smart nog att fråga hur vi gör om/när Seb blir förkyld då vanlig nässpray inte är tillräckligt avsvällande. Dr. Roos skrev ut kortisonnäspray som vi ska ge vid förkylning. Sebastian har gått hos samma öronläkare sen hans första öroninflammation som han fick innan han var 1 år... Vi är mycket nöjda med den hjälp vi har fått där på Lundby, öron-näsa-hals mottagning.

Igår efter mitt vindsbesök kom jag ner med MASSOR av kläder!!! OCH skor...

* 2 par fodrade gummistövlar
* 2 par gympaskor
* 2 par vinterkängor (Kavat+Ecco!!!)
* x-antal byxor
* x-antal tröjor
* 1 set jacka o termobyxor
* 1 overall
* 1 par fleecefodrade överdragsbyxor
* x-antal pyjamasar
* 2 höstjackor

(Som ni kanske förstår så hade Sebastian MYCKET kläder när han var 3-4 år : )  )

Och ALLT i Simons storlek!!! Fantastiskt : ))))


Men det som inte fanns där uppe och som därmed måste inhandlas är en fleecejacka.
På fredag är jag ledig och ska kolla om jag kan hitta någon bra sådan till honom. Förra året köpte jag en som var vindtät. Den har han tyvärr växt ur : ( Men den var toppenbra så jag hoppas att det finns såna fortfarande!

Oj, herre vad klockan går... Jag måste in i duschen nu!

So long....

Intressant blogg...

Jag har hittat en blogg som jag tycker är ganska intressant att följa.

Kika gärna in och kolla... Denna kvinna har varit med om mycket men är på väg upp! Starkt!!!

http://tantebba.blogspot.com/






Kommer inte igång...

Jag sitter här i min ensamhet och NJUTER!!! He he he... Ja, idag är det en sån där lyxdag.

Igår blev det full rulle hela dagen trots att vi var lediga. På fm hann jag inget annat än att bara hänga tvätt o greja till mig själv innan simskolan. Simon ville ha lunch innan men det hanns inte med så han fick ett äpple i handen på väg dit! Efter simskolan blev det också lite stressigt för då skulle vi äta lunch och packa fika till skogen på ca 30 min innan vi skulle hämta Sebastian i skolan. När jag väl hämtat Seb (lite försenad) så satte vi färden mot vårt tänka svampskogsmål. När jag nästan var framme där ringde min telefon... Det var min kära granne som stod hemma och kom inte iväg för hennes man hade råkat ta med sig bilnycklarna när han gick till jobbet på morgonen...Så vi vände och körde hem igen. Det blev en eftermiddag här hemma i skogen i Kärra som INTE innehåller svamp!!! Men det spelar inte så stor roll. Vi hade en mysig eftermiddag och fikade på ett utkiksberg! Barnen sprang omkring i skogen och vi vuxna fick lite motion i backarna!

Idag tänkte jag städa huset och gå upp på vinden och förhoppningsvis hitta massa kläder till Simon. Helst höstjackor då... Eller åtminstone en iallafall!
Helt otippat blev jag och Patrik med vinterjacka igår! Vi är/var i stort behov av det men har inte kommit till skott riktigt med vinterkläder än som ni kanske förstår : )Men nu kan vi släppa dom tankarna och koncentrera oss fullt ut på barnens höst o vinterkläder istället! Nu vet vi var vi ska kolla på jacka till Seb... Det blir nog Stadium eller Intersport. De har riktigt snygga och BRA jackor där.
Ev. behöver Simon frächa vinterkläder också (vindens kläder kanske har gjort sitt på den fronten). Och de har ju även overaller på sportaffärerna. Fast vi har inte bestämt om han ska ha overall eller tvådelat än. Overall är ju väldigt praktiskt men isåfall är det nog sista året han har det... Jag kan inte hjälpa det men jag tycker att det ser lite småroligt ut när 6-7 åringar har overall. Jättebebisar är min tanke. Kanske fånigt men så tycker JAG.

Sen är det ju det här med skor... Dyrt är vad det är. Sebastian har haft ECCO skor två år i rad och inte varit kall eller våt igenom  en enda gång. Och det är ju inte direkt bara snö-vinter här i Göteborg utan mer regn-vinter. Så då passar ett par vattentäta vinterskor skor alldeles utmärkt! Till Simon har jag hittat dessa:


Verkar vara bra. Den här overallen har jag spanat in:


Den är väldigt fin tycker jag men jag undrar hur länge knäna är ljusgröna : )???

Min envisa förkylning verkar inte vilja släppa. Känner mig tät och har konstant huvudvärk. Så min "hemmajobbar"- dag tar nog dubbelt så lång tid som jag hade tänkt att den skulle...

Nu ska jag försöka komma igång iallafall.

Helgen avklarad...

Ja, nu har jag alltså jobbat färdigt min helg. Det var ganska jobbigt och lite småstökigt faktiskt. Men det var nog bara för att jag inte var på topp. Jag är lite småförkyld och har dragits med huvudvärk hela helgen. Så på söndag eftermiddag kände jag att jag var gråtfärdig av trötthet! Man brukar ju alltid känna sig lite yr och vimsig, men nu var det värre än någonsin.

Ida (min syster) och hennes kille Christer har varit här en snabbis över helgen! Tyvärr hann vi inte ses så mycket... Dels hade de mycket på sitt schema och sen har ju jag varit på jobbet som sagt. Men det går fler tåg, och nästa gång hoppas jag att vi hinner umgås lite mera!

Nu är jag alltså ledig i dag och i morgon. Idag har vi simskola och svampplockning på schemat! Simon ska simma klockan 11.40-12.20. Efter det får vi nog gå till biblioteket och vänta på att klockan ska bli 13.20 då vi ska hämta Sebastian. Sen åker vi ut i skogen och plockar ( letar efter ) svamp tillsammans med grannen och hennes två barn! Det är ju upplagt för en riktig toppendag!
 Egentligen "behöver" vi ingen mera svamp men det är ju alltid roligt o mysigt att vara i skogen... Patrik och barnen var ute och plockade lite i lördags också så nu har vi massor av svamp. Faktum är att vi har hela huset fullt nästan. Det ligger på tork både här o där... Men det krymper ju ihop en hel del så i slutänden blir det ju inte så mycket. Kul att ge bort torkad svamp i en fin burk också : )

I går var Patrik och barnen vid Patriks storebror som fyller år idag... De bor i Fjärås och vi ses alltför sällan : (
Eftersom jag jobbade kunde jag inte hänga med. Men Patriks föräldrar som nu kommit hem från Gotland var med.
I morgon ska jag ha en städdag här hemma tänkte jag. Det var ett tag sedan jag gick igenom huset ordentligt. Skulle även behöva putsa fönster, får se vad jag hinner/orkar med...

Sedan har vi ett dilemma... Sebastian behöver en jacka. Men jag hittar ingen som jag tycker är fin till ett vettigt pris!? Nu har jag inte letat supermycket, men när jag har kollat lite snabbt så tycker jag antingen att de är för dyra eller för tråkiga. Jag har inte lust att lägga 800 kr på en höst jacka som han använder 2 månader. Alternativet är att man köper en skaljacka som han även kan ha i vinter tillsammans med en fleece. DÅ kan jag tänka mig att lägga så mycket pengar på en jacka. Nåja, jag ska kolla runt lite till...
Till Simon har vi nog jackor på vinden om jag inte minns fel!!! Perfekt att bara plocka ner när det behövs påfyllnad av kläder. På så sätt är det smidigt att ha 2 killar som dessutom är födda samma årstid!
Men jag köper ändå rätt mycket nytt till Simon. Mest för att det är kul och för att han ÄLSKAR jeans, och Sebastian brydde sig inte så mycket och hade därför mycket mysbyxor som var mjukt under tex overallen.

Oj, vad klockan går! Dags att fixa till sig för dagen... Och packa simväskan och fika till skogen : )

Svampdag...

Idag bar det ut i skogen!!! O herrejösses vad svampar vi hittade! Mest trattkantareller o en o annan vanlig kantarell. Så nu är det bara rensandet kvar : ( Det är ju inte så kul... Men jag får väl göra det när barnen lagt sig.

Denna veckan har Patrik jobbat extremt mycket, så jag känner mig trött o har slut på tålamod. Ska faktiskt bli skönt att jobba i helgen.
 Det var någon dataserver på Patriks jobb som hade slutat funkat o då blir det liksom "skarpt läge" för honom. Samtidigt som jag förstår att hans jobb är superviktigt ( annars kan ju apoteken stå utan mediciner) så  blir jag trött o sur på hela situationen.
Nu är han iväg på föräldrarådsmöte med dagis...
 Barnen är inne hos grannen en stund o då prioriterade jag att sätta mig här!

Jag gjorde mig till och lagade Flygande Jakob till middag o det kunde jag ju lagt ner direkt... Barnen dissade maten totalt! Men jag är så vansinnigt trött på makaroner på tvären o längden o korv el köttbullar till det! Så jag ville laga något sam JAG tycker är gott. Men jag borde fattat att det inte skulle "gå hem".

Jag tog ett glas vin till maten och jag känner mig alldeles snurrig!??? ETT glas. Är det för att det är lite för mycket runt omkring mig som gör att man inte tål så mycket!?? Mysko.
Såg just att Simon slängt dvd fjärrkontrollen i golvet! Hörde att han slände något i backen förut när han blev hysterisk vid maten (som vanligt!!), och nu återstår bara att se om den höll eller inte. F-n rent ut sagt.

Oj, det kanske inte var så smart att sätta sig här när jag känner att jag håller på att få ett nervöst sammanbrott närsom helst!?
Och dessutom kom jag på att jag måste fixa fram 2 täcken o kuddar till min lillasyster o hennes kille som kommer på besök. De kommer hit i natt och stannar till söndag morgon. Jag hade tänkt att hämta hem från husvagnen men har glömt det totalt. Jag har "bara" kört förbi den 2 gånger idag!!! O nu har jag ju druckit o kan INTE köra! Ytterligare ett smart drag där...

Hoppas nu att ingen som läser detta ringer psykakuten. Jag grejar nog till det här o blir mitt vanliga jag efter mina 30 timmar på jobbet i helgen ska ni se ; )


090909, coolt datum!

 Idag är jag ledig inför jobbarhelgen som står för dörren. Både idag och i morgon faktiskt.
Idag är Simon ledig med mig och vi ska hämta Sebastian klockan 13.20 då skolan slutar.
Men nu börjar Simon tycka att det är riktigt trist att vara hemma med mig. Han började tjata klockan 9 om att han ville leka med en kompis! Han rabblade upp alla kompisar här hemma på gården, men det är ingen hemma eftersom alla är på dagis/skola...
Jag ska jobba 80% året ut, sen går jag nog upp lite i tid. Då fyller ju Simon 4 år efter några veckor också, stora killen!!! Men jag har bestämt att jag mjukstartar med 90% ett tag, och kanske går upp till 100% efter sommaren. Eller inte,  vi får se hur det känns : )

Idag har vi inga planer alls utan vi tar dagen som den kommer... Det är underbart!
Jag har dock dragit ur alla sängkläder ur sängarna, så tvättmaskinen ska få bekänna färg! Jag trodde det skulle vara fint väder med sol idag, men det är ganska mulet o regnet hänger i luften. Men det kanske klarnar upp sen.

Jag ska även ta en sväng upp till Patriks föräldrars hus o kolla läget... De kommer hem från Gotland i kväll där de varit sen den 3 aug! Så vi har varit husvakt i en månad lite drygt.

I morgon ska jag o en kompis ut i skogen och plocka svamp. Förhoppningsvis hittar vi svamp och inte bara en massa grodor, spindlar och sniglar! Jag har fått ett tips på en skog som garanterat innehåller kantareller. Tipsaren har plockat mängder av svamp där den sista tiden och har hon inte tömt hela skogen så ska det nog ordna sig : )



Så nu hoppas vi på god svampplockarlycka inför morgondagen!
OCH att vi inte går vilse, vilket både hon och jag är ganska rädda för! Hon har införskaffat illgula reflexvästar...


Helgen är över : (

Det blev ingen kristen camping i Halmstad i helgen. Våra kompisar fick problem med sin husvagn så de skulle hyra stuga istället... Och det visade sig vara svårare det. Det var fullt på många campingar! Och den campingen vi hade siktat in oss på (den kristna) var bokad av ett gäng Anonyma Alkoholister : )
Så de = Micke,Lotta o Alicia fick hyra en uppställd husvagn istället, och vi hamnade i Haverdal. Den campingen var vi på förra året på midsommar. Fin o mysig! Och sen är både Patrik o jag helt sålda på Halmstad! Där skulle vi kunna tänka oss bo, verkligen... Fina stränder och lagom stor stad, fattar inte varför vi bor här ; )?? ( Skojar bara, vi trivs här såklart!)

I fredags när vi åkte blåste det ju som sjutton! Vi tog det lugnt ner till Halmstad för att inte välta, el. nåt... Vi kom ner runt 19-tiden och brassade tacos direkt. Simon sov middag mellan 16.30-18.45! Men efter vi ätit så var barnen jättetrötta så de gick o lade sig runt 21 trots Simons sena middagssömn. Micke, Lotta och Alicia (jämngammal med Seb) gjorde sig hemmastadda i "sin" husvagn. När barnen somnat gick vi till "deras" förtält och satt o pratade o drack lite vin... Supermysigt att sitta i ett förtält när vinden viner utanför. Vi hade med oss vår gasolvärmare så det var varmt och gott!

På lördagen åkte Micke o Patrik på försvarets uppvisning av de verse grejer (?).
Lotta, jag och barnen gick ner till stranden på förmiddagen och efter lunch (o fika) åkte vi till Maxi o inhandlade lite mat till kvällens grillning...



I väntan på grillning!



Sebastian o Alicia á 2009



Sebastian o Alicia á 2002 : ) Hi hi hi!!!

På söndagen begav vi oss ut på svampjakt...

          (Klickbara bilder)

Men svampen lyste med sin frånvaro, vi hittade lite annat smått och gott dock!

På väg hem mot Göteborg åkte vi till en gokartbana så Seb fick köra lite...



Han tycker det är jättekul nu, men han kör lugnt o försiktigt!


Husvagnstripp...

Vi drar ut med husvagnen med ett par kompisar så jag gör ett pyttelitet uppehåll nu under helgen. Bara så ni vet...

Det blåser super, super mycket nu, hoppas vi inte blåser av vägen med vårat ekipage!
Det ska även regna och blåsa nu under helgen... Men nu är det höst och då får man räkna med det. Vi har packat regnkläder och stövlar, så det ska nog ordna sig!
Vi ska till en camping i Halmstad och det visade sig att den är kristen!

Så låt gud vara med dig och ha en underbar helg, amen... ; )

Torsdag...

Jaha, så var det tydligen torsdag igen... Fattar inget, i mitt huvud känns det som tisdag!?
I dag jobbar jag kvällen och börjar klockan 12. Så nu sitter jag och Simon och myser lite. Vi äter frukost framför tv:n där Bamse kämpar mot dumma sjörövare : )

Det där att gå ut med mina kära kollegor och äta i lugn o ro blev det ju inget av med : (

Patrik ringde på eftermiddagen och sa att de hade stött på problem och skulle behöva vara kvar... Så det var bara att ringa o säga att jag inte kunde komma. SURT, men det går fler tåg. Snart hoppas jag!
Jag hade ingen att be om hjälp med barnen. Kunde inte gärna be grannarna att LÄGGA mina barn o sitta här inne o vänta tills jag kom hem. Dessutom har just de grannarna som skulle passa dom mellan 17-19 två egna barn som ska i säng osv...
Så det blev en vanlig hemma kväll med allt vad det innebär... Mat, lek, bad o sen i säng.

Simon sov middag alldeles för länge igår. Han somnade i bilen hem från min fd. arbetskamrat och sov säkert 1.5 tim! Han som annars sover max 30 min om ens sover middag. Men han somnade gott runt 20 igår, MEN han vaknade tidigt i morse! 6.15 och ville upp på direkten !!! Jag hade ställt klockan på 6.45 och hade gärna sovit den där halvtimmen också...
Men idag kommer Patrik hem (hoppas jag, för han ska hämta barnen i eftermiddag)!

Vi planerar att åka ut med husvanen i helgen faktiskt! Myyyys... : )
Våra kompisar som också "är med husvagn" ska också med! Vi åker nog till Halmstad för Micke (kompisen) skulle på något event där på lördagen.



Här är dom, våra kära vänner!

Men så var det ju det där med dagarna! Det är alltså torsdag idag... Det betyder att vi åker i morgon!!??? Och jag har inte förberett något. Men jag tror jag hinner handla lite idag ínnan jag börjar jobba och så slänger jag ihop lite kläder i morgon efter jag slutar. Vi ska ju bara vara borta två dygn... Vi sätter inget förtält för två dagar så det blir inte så mycket extra saker som ska med...
Jag beställde färskt bröd till på lördag morgon (?) hur tänkte jag??? Eller jag gjorde nog inte det förresten : )

Titta vilket fin kort!!!



Det är min yngsta lillasyster JULIA !!! Vacker som en dag, snart 17 år...

Nu ska jag halsa i mig lite mera kaffe så jag får i gång min kropp! 


Sådär...

Nu har lugnet lagt sig här hemma.
Patrik är i Stockholm, han åkte i morse och kommer inte hem förren i morgon kväll. Han är där i jobbet alltså, så det är ingen nöjesresa direkt. Eller det kanske det blir också förresten. Han får iallafall äta i lugn o ro. ( Tänker på mitt förra inlägg...) Och dessutom behöver han inte tjata isäng barn, inte heller tjata upp barn eller stressa i frukost: ) Så, det är nog ett rätt skönt avbrott trots allt!

Sen jag skrev "på riktigt" sist så har det avklarats en kräftskiva med våran härliga "länga", dvs våra supergrannar ; )



Vi hade en supertrevlig kväll!!!



Syster Frida var också med!

Annars har det inte hänt sådär jättemycket tror jag...? Eller glömmer jag något?
Nej, jag tror att allt liksom bara flyter på. Sebastian tycker att det är riktigt kul att gå i skolan och de har redan tagit skolfoto! Det är ju kul att de gör det så pass tidigt när barnen ännu är lite solbrända och har solblekt hår!

 
Första skoldagen!

I morgon ska jag till en gammal jobbarkompis. Det är dock inte HON som är gammal, utan en fd jobbarkompis som jag inte jobbar med längre. Vi har inte setts på 6 år! Hon har numera mamma till 2 barn och är gift! Det var hon inte när vi jobbade ihop! Då var hon singel och på "jakt" ; )

Och sedan på kvällen ska jag ut med jobbet. Vi ska bowla och sen gå o äta en bit mat. Kruxet är ju bara att Patrik kommer hem 19 och jag behöver gå hemifrån kl 16.40...

TUR att man har grannar som kan ställa upp och passa våra barn! Så himla snällt, verkligen...

Såhär kan det vara:

Middag i Konradssonska huset en vanlig tisdag: en liten kille 3,5 år blir mer eller mindre hysterisk för han vill inte ha korv till sina stuvade makaroner. Jag plockar bort den färdigskurna korven som ligger blandade i makaronerna.
Då börjar nästa hysteriska anfall som nu gäller ärtor och majs som INTE ligger på hans tallrik! Jag strör över lite ärtor o majs på hans tallrik och HÖR OCH HÄPNA!!! Nu börjar det tredje anfallet av hysteri...
Det var ju varma grönsaker... Han brände sig på dom.
Och nu ångrade han sig och vill inte ha dom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Så jag plockar bort grönsakerna, men får inte väck allt eftersom endel ärtor gömmer sig innuti makaronerna... Fortsatt hysteri och nu börjar även modern=jag bli lätt hysterisk. Och nu är den lilla killen så arg o ledsen att han inte kan äta för han hulkar. Han lyckas dock hulka fram att han vill minsann ha korv till sina makaroner!!!!! Jisses amalia, ge mig styrka!!!!

Nu ska jag tillägga att den lilla killen allt som oftast ska skapa lite kaos innan han kan äta sin mat. Inte så att han vägrar att äta utan mer att han måste beklaga sig "lite" innan han kan sätta igång!?
När hysterin lagt sig åt han upp ALLt på tallriken, såsom han ändå trots allt gör nästan varje gång!!!

Inte undra på att man är lite småtrött på kvällarna ; )

Den stora killen som för övrigt var matvägrare när han var liten kille, åt med god aptit under hela cirkusen så han var klar när vi ( jag o lillkillen) väl satte igång att äta.

I morgon ska jag ut o äta med mina kära kollegor UTAN barn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HURRA HURRA!!!! Tjoho!!!

RSS 2.0