Sjukling...

Sådär ja... Nu är febern här också. O vi är redan uppe. Just nu är kl 05.47 och vi har varit vakna sen 05.18. Förhoppningsvis sover Simon en stund på dagen idag o då får jag se till att sova en stund jag med!
Så nu får vi se hur lång tid det tar innan Sebastian insjuknar också... Typ lagom till sin födelsedag på fredag kanske??

Nu ska jag sätta på en kopp (el. massor) med kaffe så jag piggnar till. Ska kolla om frallorna hänger på dörren!?


Ha en bra dag!

Det går fort..

..när man är ledig! En ledig dag bara svichar förbi. O vad haf jag då gjort!?
Ja, vi kom faktiskt iväg o handlade jag o Simon. Åkte även till Mediamarkt o kollade på ett spel som Seb önskar sig. De har ju prisgaranti där!?  - Jag kan åka in till stan o köpa spelet för 349 kr, o på mediamarkt kostar det 479... MEN när jag frågade om deras prisgaranti så är inte den affären jag ska köpa spelet i ( billigare) en FYSISK affär?????
Skit samma. Nu har jag beställt spelet o hämtar det i stan nästa vecka för 349 plus bensin...

Annars är vi i gång igen i sjukdomsspiralen... Simon spydde ner hela hallen nu ikväll. MEN det berodde dels på att han AVSKYDDE hostmedicinen jag gav honom o dels på att han är väldans hostig o "slemmig" (ursäkta). Så det kom alltså upp igen. suck. bara att börja tvätta.  Alltså ingen magsjuka. Inte heller någon feber utan bara hosta o "snuvig"= skitsnorig. Hoppas natten bli relativt lugn.

Nu sover barnen o Patrik o jag sitter o dricker lite vin o tittar på tv:n. Kom just på att jag köpt lite godis som jag kan ta fram. Så nu har jag inte tid att skriva mera, ska mumsa godis.



Fredag o ledig!!!

Mmm, sitter här o morgonmyser medan Lillefot rullar på tv.n. Simon har valt en annan filn än Vilddjuren idag!
Vi är lediga men har lite grejer att fixa så här innan helg. Vi ska bl.a åka o handla, kaffet tog helt slut i morse... katastrof!!!
Måste även ta tag i Sebastians presentinköp. Han fyller ju år nästa fredag o vi vet på ett ungefär vad han ska få... Billigt är det INTE! Men jag kan inte ha med Simon när jag handlar på typ Toys R us för då skvallrar han säkert om vad Seb ska få..! Ha ha. Men ett besök på Mediamarkt tänkte jag att det ska nog funka.
Simon är för övrigt ganska förkyld. Han nyser och hostar en hel del. Han vaknade 05.15 av en hostattack och var vaken ca 30 min, men somnade som tur var om igen o sov till 7. Får se om Sebastian håller sig frisk nu, han brukar allt som oftast vara sjuk när han fyller år stackarn... Peppar peppar ta i trä!

Igår var jag på S:t Jörgens Spa o Resort. En helt fantastisk anläggning!!! Shit vad fint det var, där hade jag gärna tillbringar ett dygt på tu man hand om man säger så. Men nu var jag där med jobbet och jag kom på att jag kan inte skriva vad vi gjorde eftersom inte alla i arbetsgruppen har gått än. Men det var en mycket trevlig tillställning iallafall! Efter den 5 mars kan jag berätta för då har alla gått. Men jag rekomenderar ett besök där för det var superfint som sagt. Tror att det är väldans dyrt i och för sig, iallafall om man ska bo där...

Får förresten se om jag kommer någon vart alls idag för Patrik kom inte in i Polon i morse.. Den strejkar när det är kallt. Inte så att den inte startar men som sagt man kommer inte in i den. Ändå står den i garaget nu! Så Patrik tog Volvon... Kom på att det nästan inte fanns någon bensin i den... Nåja, det märker han väl. he he.

 Simon äter sin andra frukost nu... Macka o juice. Den första bestod av välling. Inget fel på aptiten trots förkylning... Annat var/är det med Seb när han är förkyld. Han lägger av att äta helt o hållet.

Nu ska jag släpa mig in i duschen för att försöka komma iväg.

Ha en underbar dag!!!

Onsdag kväll...

Nu har lugnet lagt sig här hemma. Barnen sover och Patrik jobbar fortfarande. Så vad gör jag då? Jo jag sitter här o slötittar på tv:n med datorn i knät. Just nu glor jag på semestersvenskar på 4.an. Det handlar om svenskar på semester i Thailand. Jag blev irriterad på en människa i det programmet. Hon var på semester med sin man o sina tre barn och kunde inte koppla av från jobbet en minut. Hon höll på med sin mobil och dator HELA HELA tiden! Hon var helt besatt. Mannen antydde att hon är sån hela tiden, alltså inte bara en tillfällig uppgång på jobbet. Sjukt faktiskt. Jag har lite svårt för sånt. SÅÅÅ oumbärlig får man inte vara så man inte kan vara på semester utan att jobba konstant.

Eftermiddagen avlöpte smidigt. Allt klaffade som det skulle. När vi kom hem så gick Sebastian upp på sitt rum och skrev och ritade lite. Han är riktigt duktig att skriva nu, o han tycker att det är kul! Simon ville titta på "Vilddjuren" o lade sig tillrätta i soffan. Jag var lite orolig att han skulle somna i kväll igen, ( han hade tydligen sovit middag på dagis i går!!???)Jag fattar inget. Men iallafall så blev det en riktigt mysig eftermiddag, lungt o skönt!

Jag hade nog en släng av magkatarr förut idag. Men efter lite medicinering så mår jag nu helt bra!!! Hurra! Ingen magsjuka här inte...

I morgon ska jag till S:t Jörgens Resort. Vi ska få en heldag där med jobbet för vi har varit så "duktiga" och sparat pengar på el. Tyvärr blev vi uppdelade i 3 grupper så alla på avdelningen går inte tillsammans. Men jag går med några jag jobbar med iallafall. Mellan 11.30-21 ska vi vara där. men det framgår klart o tydligt att vi INTE ska få massage eller spa?! Men... ok vad blir det då? Ja ja,det visar sig. Jag återkommer med information om vad dagen innehöll.

Nu ska jag kolla in en ny serie som börjar på 4.an.

Hejdå.

Så här blev det...

Jag och Patrik har kunnat jobba idag!!! Det var osäkert in i det sista. Var på väg att ta med Simon till jobbet... För jag/vi ville/kunde bara inte vara hemma. Men jag tempade honom o den visade 37.1 o han åt sin morgonvälling o var pigg o glad. DOCK hostig.

Men jag lämnade honom o hörde då att typ ALLA barnen som kommit på morgonen hostade. Så det är nog något som går. Det låter så himla illa när Simon får hosta för det sätter sig på luftrören så det blir lite astma aktigt liksom. Väsande o ihåligt på något sätt.

Men Simon somnade iallafall om nere på soffan igår, han var nog bara vaken i ca 30 min. O han sov faktiskt hela natten. Med lite avbrott för hosta.

I dag slutade jag kl 13.30,så jag åkte hem o åt lite lunch. Ska hämta Sebastian kl 15.10 för att gå till simskolan som börjar 15.40. När jag lämnat honom där ska jag gå till dagis o hämta Simon...

Men just nu mår jag inte alls bra... Har ont i magen o känner mig allmänt illamående. Får se vad det blir av detta. Fy.
Patrik ska jobba sent ikväll så jag HOPPAS verkligen att jag inte blir sjuk!!! Är LIVRÄDD att bli magsjuk. Det är ju sååå fruktansvärt!!!!!!!!

Nu ska jag ladda inför allt jag ska göra nu på em....

Hejdå.

En kortis...

Hinner nog bara skriva ett snabbt inlägg.

Så här är läget: Simon somnade vid 17.20 när jag dammsög. Förmodligen har han inte sovit middag på dagis. Var i valet o kvalet om han skulle få sova vidare eller om jag skulle väcka honom. Men det blev så att han fick sova vidare... Och vi höll tummarna att han skulle sova för natten. Men det blev inte så.
Han är nu vaken, har världens hemskaste hosta ( är nog på väg att bli sjuk) och har ätit 3 chokladbitar! Jag vet... Inte så himla bra att han fick choklad. Men han fick syn på en "gammal" chokladkartong och blev lite småsugen på den så att säga. Inte läge att göra någon stor affär av det hela. Nu ligger han här bredvid på soffan o verkar vilja somna igen.

Frågan är nu: Vem "vabbar" om han inte kan gå till dagis. Jag kan inte sa vi båda i kör när vi hörde hans "krupphosta". Fan. 
Nästa fråga är hur natten blir... Ska gå och fixa lite Ventoline o ge. Det brukar hjälpa när han låter så här.

Nu ska jag gå upp med honom igen.

God natt???!!!


Ännu en måndag...

Sitter nu här och slötittar på ett gammalt avsnitt av Vänner. Tänkte att jag skulle se " Familjen Annorlunda"  som börjar kl 20 på 4:an. Det handlar om familjer som har väldigt många barn, typ 5-10 barn! Det är alltid kul att se hur de får ihop allt. Med tanke på att det känns lite hårt med 2...

I dag har jag jobbat dagen 7-15. Arbetsdagen gick väldigt fort. När jag hade lite tid över innan barnhämtning så gick jag o handlade lite middagsmat o passade på att beställa tid hos frissan till Simon. Så nu ska han till frissan i morgon kl 16. Hans hår är väldigt långt nu! Han brukar faktiskt sitta stilla hos frisören...

Nu har programmet börjat så nu ska jag kolla lite på det.

hejsvejs

Bättre humör nu...

Nu har mitt dåliga humör gått över. Fast jag hade en svacka efter kvällsmaten också. Men det berodde nog mest på att båda barnen tjafsade om att de inte ville äta maten som stod på bordet. Vi åt stek, sås o potatis. Men om det inte är makaroner o köttbullar eller korvstroganoff o ris så ska det oftast gnällas lite innan de trots allt äter. ( Oftast).
Men det är sååå tråkigt att varje dag tjafsa vid middagsbordet...

Annars har det varit en otroligt lugn helg. Sebastian har haft kompisar hela helgen o vi vuxna har bara varit så att säga. Jag har knappt varit från gården... Ha ha! Men vi har varit ute rätt mycket och det är ju alltid skönt!



Det gick rätt bra att åka bobbycar i detta väder!

Sedan lyckades jag ta den här bilden också...

En trotsig 3-åring som läser Trotsboken!!!


Sebastian har munnen full av vindruvor.

Simon, blivande pizzabagare?

Lägger upp fler bilder på facebook...

Ha det så bra!!!


Grrrrr....

Söndag morgon och jag är på skitdåligt humör. Vet inte varför men känner mig arg och irriterad.

I går kväll började det snöa och det snöade o snöade... Det kom säkert 1 dm snö! MEN idag när man vaknar så är det 3 plus o allt blir SLASK!!! På med regnkläder och gummistövlar då eller!?
Så egentligen känner jag mig lite stressad också för jag vill hinna ut med Simon ( Seb är på handbollsskola) innan ALLT försvinner. Men vad gör jag , jo jag sätter mig här o surfar. Bra val. Not.
Allt jag skriver genomsyras av hur dåligt humör jag är på, så jag får skriva lite senare tror jag så jag inte förstör din dag också... 


Sorry

Lördag

Så var det lördag o ledighet! Det är bara på helgerna som vi, hela familjen äter frukost tillsammans. Och då är det dessto mysigare!!! Dessutom har vi färska frallor hängande på dörren när vi kommer ner. Härligt.

Nu sitter vi o tittar på Haja läget i väntan på att en klasskompis till Sebastian ska komma o leka här idag. Börjar i och för sig undra var han håller hus då det var sagt att han skulle komma 9.30... Jag försöker få med Simon ut  o åka pulka som vi gjorde igår eftermiddag, det var superkul! Vi kom hem från dagis/skola ca 15.30 och var ute ända till kl 17.50!

Annars ska vi inte göra något speciellt i helgen. Har inga planer alls förutom att tvätta undan, men det sköter ju sig själv liksom.
Patiks dator är kvar på hans jobb så nu är det "slagsmål" om min... Han har abstinens säger han. Beroende..???
Fast jag förstår honom faktiskt. Jag vill också ha tillgång till dator även om man inte sitter konstant vid den.

Nu har kompisen kommit och de är i full gång att leka uppe på Sebastians rum. Simon får vara med, än så länge...
Arvid, som kompisen heter gick på samma dagis som Sebastian gick på och som Simon går på, så det är vana att ha med honom i leken. De hann och gå ett år tillsammans innan Seb o Arvid slutade.


Börjar få en längtan till sommar eller iallafall vår och värme... Och till Gotland.

 Underbart fint...

Man tänker inte så mycket på hur fint det är när man bor där, men nu när jag bott så länge här i Göteborg så tycker jag att det är den finaste platsen i världen...


Kan inte låte bli att sätta in en sommarbild till...


 Vi är i Mariestad och tittar ut över Vänern...

Så, tillbaka till verkligheten o februari och tvätt som ska hängas...

see you


Kvällsskift

Sitter här och har en mysmorgon med Simon... Jag börjar kl 12.30 idag och lämnar Simon kl 10.30. Då hinner han vara ute o leka en stund med kompisarna på dagis innan de går in o äter lunch. Sebastaian och Patrik gick straxt innan 8. Sebastian börjar ju 8 varje dag, så tyvärr har vi sällan någon sån här "mysmorgon" på vardagarna.

Nu har det kommit lite mera snö här, säkert 3 cm... Sebastian är nog glad, men lillebrorsan är inte jätteförtjust i snö om man säger så. Han har inte förstått tjusningen. Han har inte heller förstått att det är väldans bra att ha vantar på sig när man ska ta i snön. Suck.

Tänkte på en sak som jag glömde skriva häromdagen när jag var på Ikea... Jag var ju där mitt på dagen en vardag och därmed var det ganska få bilar på parkeringen. När jag höll på att packa in ( en lampa, ha ha) så ställde sig en dam med sin bil och blinkade som för att ta "min" parkering! Det var ju nästan tomt på parkeringen!? Varför skulle hon välja just den som jag stod på?? Konstigt eller hur.   Ja, det var bara en fundering...

Nu ska jag hänga tvätt.

Ha en bra dag!!

Hej o hå!!!

Gud vad det segar sig på denna sidan ibland. Nu tog det en evighet att komma in. Och häromdagen när jag skulle lägga in kort ska vi inte tala om hur seeegt det var... Höll på att bli galen. Kan det vara så att det är många inne så här på kvällen? Jag upplever inte att det är så segt mitt på dagen el på fm.

Nu ligger barnen i sängarna och sover förhoppningsvis snart. Det blev lite senare än vanligt. Sebastian ville se klart ett matlagnings program på 4:an som slutade 20... Skönt när man slipper ligga bredvid dom tills dom somnar. När vi gjorde det så somnade man ju garanterat o så var den kvällen körd. Kvällstrött är jag ju ändå liksom...

Annars har dagen gått fort tycker jag. Hämtade Simon kl 15.40 o blev kvar på dagis till kl 16. Trevligt ställe det där, till skillnad från vissa andra ställen. Slapp det där "andra stället"  idag för Patrik hämtade Sebastian och tog honom till simskolan.
Patrik skulle på föräldrarådsmöte på dagis redan 17.30 så det blev tidig middag. Sebastian åt hos en kompis o Simon åt inte alls, jag avskyr makaroner o Patrik hade som sagt brådis så du kan ju tänka dig hur trevlig middag det blev... BLÄ.

Nu sitter Patrik o bygger lego... Lite stört? Nej, han försöker få ihop Sebastians Starwarslegoskepp igen som"råkade" krossas i tusen bitar. Sen tror jag att han tycker att det är ganska kul också....



Lite sånt här hann vi med också!!!   


hejsvejs

Tisdag.

Idag har det varit en ledig och ganska lugn dag. Jag städade av lite och åkte sedan och handlade. Efter jag handlat färdigt var klockan bara två, skulle hämta barnen vid 15.30. Jag kände absolut inte för att åka hem igen så jag tog en sväng till Ikea. Det blev en lampa tll Simons rum:



Och sedan innan har han den här söta lampan från Ikea:                     


Frågade om Sebastian också ville ha en sån där "blomlampa", men han ville helst slippa! Han vill nog ha lite tuffare grejer till sitt rum. Ex. hans önskelista inför 7-årsdagen går ju  inte av för hackor...
Tv, Nintendo Wii, Dvdspelare, ett antal spel till Playstation 3, Transformerströja ( det kan vi nog fixa) osv osv...

Så han börjar bli stor känns det som.Vår stora lilla kille!      

I morgon har vi sk. heldag på jobbet. Dvs att vi sitter och har massa möten med chefen på fm och på eftermiddagen är det upp till oss att hitta på något vettigt att göra. Vi brukar ha möte även då eller så rensar vi på kontoret eller något annat som får tiden att gå... Jag börjar inte förren 8 och tänkte underlätta för Patrik genom att lämna Simon på dagis på morgonen. Han brukar ju annars lämna båda barnen.
OM nu inte Simon blir sjuk... Jag fick den känslan i kväll. Eller också var han bara extremt trött. Han har sagt hela eftermiddagen att han var såå trött och fick äntligen lägga sig vid 18.45. Vi får se vad det blir eller inte blir!


Nu ska jag kolla på House!!! Hurra hurra. Han är bäst.

Lugnet har lagt sig...

Nu är morgonruchen avklarad och lugnet har lagt sig över mitt hus... Det blev små michelingubbar som knatade i väg till skola o dagis idag för det var 10 minus grader ute!!! Men det blir nog en vacker dag för det är inte ett moln på himlen.

I dag är jag ledig ( igen). Och ska försöka komma iväg o handla lite mat. Skulle även behöva städa av lite. Får se vad jag "hinner" med.  Ska börja med en lång frukost o läsa tidningen i lugn o ro.

Nu börjar jag längta till vår o lite värme. Det känns som om det varit vinter hur länge som helst! Lägger därför in två härliga sommarkort så man kan drömma sig bort....





 
Sommar sommar sommar!!!!


Snart så....

Nu har ...

Nu har jag sagt ifrån ordentligt. Så här sa jag: Hörredudu. Fattar du inte att din attityd inte är ok??? Jag förväntar mig att du står i givakt och bugar när jag kommer hädanefter!!!!

Ha ha ha!!! Neeej, självklart inte!!!!!!!!!!!!! 
Men så här var det, på riktigt: När jag kom så tittade hon på mig och nickade o sen ropade hon på Sebastian.... Ja, det är sant! Hon nickade mot mig. Kanske ett steg närmare ett Hej. Jag lugnar mig för att se hur det utvecklar sig. Men jag hörde att hon var lite småspydig mot ett barn när en annan mamma var där.
Till hennes försvar så är hon från Holland och har kanske lite språkförbistring. Men ändå, attityd är attityd oavsett vilket land man kommer ifrån.


Annars har dagen varit väldigt lugn. Jag åkte aldrig o handlade idag. Kom mig inte för liksom. Gör ett nytt försök i morgon, då utan barn... När dagen kändes som mest seg o långtråkig fick jag ett sms av en granne som undrade om jag hade lust att komma in på en fika med nybakad kladdkaka!? Ohh, räddaren i nöden. Självklart gjorde vi det! Simon o grannens äldsta är jämngamla och lekte en stund. Sen var det dags att hämta Sebastian på fritids.
Efter hemkomst så gick vi in till en annan granne så Simon o hennes lilla kille lekte en stund.
Bra att bo så här, nära till alla kompisar. Sebastian var ute o lekte med sin kompis på gården en stund.


Jag har lagt upp en massa gamla bilder på facebook idag och hittade då dessa fina "gamla" bilder ....


 

Det här kortet är från Patriks 30-års fest. Jag är gravid med Sebastian och Patrik har just friat!!!





Det här är min älskade mamma....
Saknar så det gör ont ont ont....


Äckligt!!!

Hittade det här på aftonbladet... HUR sköter denna människa sin hygien, lagar mat osv osv...?????




Riktigt riktigt äckligt tycker jag!!!

Hon har inte klippt naglarna sen 1979, men har nu förlorat dem i en bilolycka. Synd...???

Ledighet...

Det känns som att jag är ledig rätt mycket faktiskt. I allafall känns det som om det var alldeles nyss jag skrev att jag skulle vara ledig i tre dagar... O nu är jag ledig i två!! Att jag sen har jobbat i helgen gick ju som ett kick! Till och med riktigt roligt! Jag har arbetat som undersköterska sen 1991 och tycker fortfarande att det är kul!!! Men om sanningen ska fram så har det ju rätt mycket att göra med vem man jobbar med... Men jag trivs med mina härliga arbetskamrater, ingen nämnd ingen glömd....

Idag ska vi (jag o Simon) försöka komma iväg o handla lite mat. Det är allmänt tomt i kyl och skafferi. Sebastian är i skolan och jag fasar redan för när jag ska hämta honom. Ni vet den där draken som jag inte riktigt gillar. OM hon är där o är som hon brukar vara så MÅSTE jag göra/ säga något...

 Så jag skriver i eftermiddag/kväll och informerar hur det gick. ( Hoppas hon inte är där)
Nu ska jag sätta fart så inte hela förmiddagen går till att bara göra ingenting!

Hörs sen.

Färdigjobbat!

Svisch sa det så var helgen färdigjobbad! Det var inte jobbigt alls denna helgen. Kanske beror det på att jag visste att jag skulle sluta kl 15 idag. Dvs att det bara blev ett långpass ( lör). Så skulle jag vilja ha det jämt när jag jobbar helg.
Jag gick hem precis när tålamodet började tryta rejält.
Patrik lämnade Simon hos mig på jobbet idag kl 12 för Sebastian och Patrik skulle åka till heden för att åka skridskor (igen). Och Simon tycker inte det är så kul. MEN det gör däremot Sebastian! Han är jätteduktig!!!



Simon somnade på väg till mitt jobb och fortsatte att sova i vagnen mitt jobb i ca 2 timmar! Sen väckte jag honom kl 14 så han fick äta lite pannkakor ,och sen glass till efterrätt mums!

En arbetskamrat till mig frågade om jag skulle hem och ta det lungt nu i eftermiddag när jag slutade "tidigt".
Och jag kan informera att jag gjorde följande: Duschade,badade barn, tvättade, surfade (dator såklart), hängde tvätt, lagade mat, åt mat, surfade igen, nattade barn. Sen får var och en avgöra om det var att ta det lugnt eller inte... He he.

I går var det ju alla hjärtansdag. I år har vi faktiskt uppvaktat varandra lite. Jag köpte likadana kallingar till mina pojkar o man!! Jättefina tycker jag!

 Eller vad tycker ni???

Jag fick en bukett superfina tulpaner!

 Min favoritblomma! De är väl underbara...?!


Nu ska jag TA DET LUGNT!!!!

Hejsvejs.

Nu var det slut...

På ledigheten... Suck.  Om 18 minuter börjar jag mitt helgpass. Nej, jag har inte bråttom för jag tänkte ta min rast innan och komma kl 12.30. Man får INTE göra så jag vet, men det är så mycket man inte får och alla andra gör det. Så det så.

Sebastian är nu med Patrik på jobbet och Simon är på dagis. Vi hade lite bråttom i morse och fick stressa iväg så huset var kaos när jag nu kom hem igen. Jag har städat undan det värsta och även dagit runt lite med dammsugaren.
Varför blir det så stökigt när man är stressad? Eller är det bara jag som funkar så!? Dräller verkligen saker omkring mig. Fast om Ni frågar min man så gör jag det jämt... Han tycker att jag är världens slarvmaja. Kanske ligger något i det.

Barnen fick för sig att de skulle bada kl 9.40 och vi skulle vara på dagis kl 10.30. Det var där min planering brast tror jag. Och de små älskar ju att bada, så jag kunde inte säga nej. ( Orkade inte med tjatet som vanligt.)

Kom på att jag "måste" upp coh plocka undan lite också innan jag åker... Får se när jag hinner skriva nästa gång.

Trevlig helg!

Lite fotografier...

Jag lovade ju lite kort från våra lekplatsutflykt så här kommer dom!

Precis så mycket snö att det går att göra en snöboll att slänga på sin mamma och lillebror!





Tittut!!!

Hoppla hoppla!!!



Lägger upp resten ppå Facebook...

Nu gör jag ett nytt försök....

Gårdagens "familjedag mitt i veckan" resulterade i ett biobesök! Det gick jättebra. Vi var lite oroliga att Simon inte skulle kunna sitta stilla, men vi valde att gå kl 13 då han är lite trött... Man får ju vara lite smart. Det blev  Bolt. Den var bra tyckte vi .
Innan gick vi och åt lunch på stan( Mc Donalds...)
 
Jobbigt att skriva för jag ser inte var markören håller hus...?Så har det inte varit förut!?

Patrik smygjobbade, fast bara liiite...

Mästerfotografen Sebastian!!!

Spänd förväntan....

Jag kom på varför jag inte kunde somna i förrgår kväll! Jag hade ju tagit två tabletter extra stark rosenrot! Uppiggande osv... Kanske inte så smart att ta kl 19 på kvällen!
Idag är min sista lediga dag innan min jobbarhelg... Dagarna bara rusar iväg!? Men en bra sak är att jag bara jobbar 7-15 på sönd!! Hurra!
Jag tror jag och småkillarna ska åka o köpa alla hjärtansdag present till mannen/fadern idag. Vet precis vad  jag ska köpa!!!
Nu ska jag först och främst ta itu med lite tvätt...

Skrev ett långt inlägg...

MEN DET BARA ÄR PUTS VÄCK!!!!!!!! LA IN MASSA BILDER OCKSÅ. ORKAR INTE GÖRA OM DET IKVÄLL.

SKRIVER MER O LÄGGER FÖRHOPPNINGSVIS IN MER BILDER DÅ OCKSÅ.

FAN.

Sovit dåligt...

Jag har sovit riktigt dåligt, eller rättare sagt när jag väl somnat har jag sovit gott men hade stora problem att just... somna.
Patrik kom hem riktigt sent, hur sent tänker jag inte berätta för då tycker ni jag är en sadist som "tvingar" honom att vara ledig fast han egentligen inte har tid... Han sover ännu iallafall, Det hade jag gärna gjort också, men Sinom tyckte det var dags att gå upp! Så här sa han när han stod o väntade på att jag skulle kliva ur sängen: Mamma, det äl inte falit, jag boxal till alla monstel som finns däl ute... Men det fanns inga monster att boxa på som tur var!

Vi får se vad vi hittar på idag... Tanken var att vi skulle hitta på något hela familjen, kanske skridskor eller skogen eller något sånt. Det har kommit super pytte lite snö. Nästan retsamt...

Simon har slukat sin dagliga morgonvälling men jag o Sebastian ska nog käka lite frukost nu. Eller ska vi vänta in Patrik, det skulle ju vara en familjedag...?

Igår städade jag hela huset och det finns nästan ingen tvätt att böka med. Så allt är upplagt för att bara umgås!!!
Förväntningarna är höga... He he.

Roliga kommentarer...

Gud vad en dag går fort alltså... Bara två lediga dagar kvar innan jag går på min monsterhelg. Suck.

Idag var vi ute på förmiddagen och gick till olika lekplatser. Tog endel kort som jag får lägga upp i morgon då min  IT-gubbe är hemma... Han är tvingad (av mig) att ta ledigt i morgon och måste därför jobba extra länge  ikväll.
EGO?? Jag? Nehej du.            He he.

Måste bara skriva vad Simon sa innan lunch... Han satte ett durkslag på huvudet och sa: Hej mina damel och hellal... Det äl jag som bostämmel,
ÖVERSÄTTNING: Hej Mina dameR och heRRaR det äR jag som bestämmeR. Men sötnosen kan ju inte säga R utan säger L istället så det låter så sött... Och ännu sötare med ett durkslag på huvudet! Synd att kameran inte var i närheten.

Sedan var det ju Sebastians kommentar som jag redan skrivit om: Sinnessjuk= att se dåligt.



Underbara småkillar!!!!



Ska nog sova en stund nu så kanske jag kan vara vaken sen när Patrik kommer hem...?! I går somnade jag kl 21.30. Kul... Eller inte. Är ju väldigt kvällstrött, men  igår  var det ju nästan löjligt.

Så godkväll på er.

Ledighet...

Nu är jag ledig i tre dagar för det är sportlov här... Och det kunde jag ju lagt ner. Jag trodde jag var snäll som lät Sebastian vara ledig under sportlovet, men han skulle nog mycket hellre vilja vara på fritids! Dessutom skulle de på utflykt i dag och höll på att baka till den i går eftermiddag när jag hämtade honom. Och "draken" till pedagog gjorde väldigt klart för Sebastian att den SKULLE MINSANN ätas på utflykten... ( Nej, jag gillar henne inte alls faktiskt). Måste nog snart ha ett snack med henne om hennes attitydproblem. JAG som är såå konflikträdd, hur tror ni det går?!
Människan står allt som oftast med ryggen mot en när man kommer och det enda hon säger är: Sebastian nu ska du hem, eller rättare sagt så skriker hon det till honom! Inte HEJ, inget sånt alls. Det känns som om man kommer och stör och att hon vill att man försvinner så fort det bara går...
Undrar om hon är så mot alla föräldrar??? Jag tror att Sebastian förstår att han ska hem när jag kommer, han kanske bara vill avsluta det han gör innan han ska gå hem. En gång slet hon pennan ur handen på honom när han höll på att måla! OHHH. Jag blir såå arg när jag tänker på hennes attityd!!! Men Sebastian verkar inte märka att hon är dum i huvudet. Skönt att han trivs iallafall. Det är ju ändå det viktigaste...
Känns bara lite jobbigt att ta sånt när det är barn runt om... Men jag måste måste måste säga något.
Precis innan hade jag hämtat Simon på dagis där man känner sig välkommen och atmosfären är varm ochh hjärtlig!!!
Kontrasternas julafton.

Precis nu sa Sebastian: sinnessjuk... När jag frågade vad det betyder så sa han: att man ser dåligt!!! Ha ha. Ska man rätta honom då eller? Tyckte att det var ganska gulligt.

Igår fick vi tag på Madonna biljetter!!! De tog slut på 4 tim, 56 000 biljetter. Känner mig väldigt glad över att ha kommit över några. Ska bara få tag på barnvakt tills dess. Men det är den 9 aug så vi har ju lite tid på oss. Är det någon som anmäler sig frivilligt??

Här kommer lite roliga bilder:



Det här är inget barn vi känner men en riktigt rolig bild!



The finger...





Något gick fel... Mongoloid tiger???

Nu måste vi försöka komma ut innan Sebastian dör av tristess....

Hejdå.





Månskenspromenad...

Jag har varit ute o gått en sväng nu ikväll och det var fullmåne och jätte vackert.
Men jag är tydligen lite mörkrädd! Jag gick på helspänn och tittade bakåt lite då och då. Inne i huvudet snurrade någon artikel jag läst i aftonbladet om en tjej i brasilien som blev kidnappad o sen mördad... Hon hann ringa sin man när hon låg i kidnapparens baklucka. Dessutom var hon gravid. Fruktansvärt hemskt. 
Jag förstår att mina föräldrar förbjöd mig att se några som helst nyheter när jag var liten.  Jag brukade fundera på var jag skulle gömma mig när det blev krig. Inte OM utan NÄR. Och kom fram till att om jag grävde ner mig i marken så skulle det nog lösa sig. Jag trodde/tror att allt som jag ser eller läser om, ska hända mig eller mina nära o kära. Nojjig!? Inte jag inte.

Annars har det varit en skön slapp söndag. Det blev ingen bio. Sebastian ville inte åka iväg någonstans. Han ville bara vara hemma. Ovanligt. Not. Han övertalade sin kompis att han skulle komma hit istället för att Sebastian skulle gå dit som det var bestämt.
Jag var och bunkrade upp lite mat som förhoppningsvis räcker under våra lediga dagar i veckan, så vi slipper lämna hemmet för att handla! Ha ha...

Simon sov ingen middag och gick o lade sig kl 18.45 och Seb bökade omkring endel innan han kom till ro i kväll. Han tänkte massa hemska tankar sa han! Om att jorden skulle gå under osv... UNDRAR vad han har fått det ifrån!!!???
Han kan inte ens läsa och ser inga nyheter ännu! Hur ska detta bli!?

Nu ska jag snart gå o lägga mig. Börjar kl 6.45 i morgonbitti.

Godnatt.


Uppe i ottan som vanligt...

Nej, ingen sovmorgon här inte. Men faktum är att jag inte har så ont av att gå upp tidigt. Det klart att innan 7 kanske jag inte har lust att gå upp, men straxt efter är ok. Sebastian är den som vaknar först. ALLTID.
 
Nu är Patrik och Sebastian på handbollsskola, och jag o Simon sitter och tittar på Hitta Nemo. Den filmen är en riktig favorit... Simon kan alla repliker utantill!

Vi funderar lite på att gå på bio ( Bolt) med barnen idag. Men det är lite tveksamt om Simon kan sitta stilla 1.5 tim. Allrahelst om det är en film han aldrig sett förut. Hade det varit någon av de filmer som går varma här hemma så klarar han det. Han måste liksom köras in på en film så att säga....

Veckan som kommer är det ju sportlov här. Jag är ledig tis, ons o tors. Fredagen får Sebastian följa med någon av oss till jobbet. Fritids är iof öppet men man vet ju aldrig hur många kompisar som är där... Simon går på dagis mån o fredag, en riktigt behaglig vecka för oss!


Nu ska jag plocka lite med ren tvätt och bädda och allt det där andra som man gör dagligen ni vet...


Lördag...

Har försökt att sätta mig typ fem gånger för att skriva men det har kommit något annat ivägen hela tiden.
Men nu äntligen sitter jag här...

I går var vi och kollade på genrepet av melodifestivalen. Ganska rörigt genrep måste jag säga. Bidragen var väl som alla andra melodifestivalbidrag. Ingen superhit i sikte direkt. Men kul att se live ändå. Sebastian tyckte det var kul och klagade inte över ljudnivån en enda gång. Däremot blev han väldigt trött mot slutet. Han kom i säng kl 23.15 och vaknade 06.30 idag. VARFÖR??? Han är såklart supertrött idag. Har lovat att lägga sig kl 19 idag. Han fick välja om han skulle vila middag en stund eller lägga sig vid 19. Får se hur det går när väl kl är 19... Dessutom skulle det vara utan NÅGOT gnäll... hm...

Vi har ändå varit i väg o åkt skridskor på Heden!

Sebastian var verkligen jätteduktig! Han har inte stått på skridskor på ca två år! Simon ville inte men vi lyckades övertala honom att prova så det var precis vad han gjorde typ 30 sekunder!

Annars ska vi bara vara hemma o ta det lugnt idag. Patrik är o kollar på handboll o Sebastian kollar på film. O nu ska jag väcka Simon som sovit alltför länge i vagnen ute... Om nu Seb ska lägga sig 19 gör det ju inget om Simon också kommer i säng vid den tiden. Annars kommer Seb att vägra lägga sig innan lillebrorsan!

Hejsvejs.

Så ja...

Nu sitter jag äntligen här i soffan med datorn i knät och slötittar på tv.
Jag har jobbat idag och igår och det har varit riktigt kul faktiskt eftersom jag varit hemma en vecka innan...
Men idag vid 12 tiden så blev jag helt otroligt trött!!! Orken bara tog slut och jag kände mig sur och grinig. Men efter jag ätit lite lunch så kändes det bättre igen. Hade kanske lite lågt blodsocker!??

Annars har eftermiddagen och kvällen innehållit det gamla vanliga såsom: hämtning av barn, stoppa in i tvättmaskinen, laga mat,äta mat, hänga tvätt,  lägga in en maskin till,lägga in ren vikt tvätt, badat barn, läst saga, nattat barn och till sist hängt den sista tvätten... Och nu sitter jag här o njuter av min egen tid! Och ni som tänkte "men disken då..." Jo den tog mannen och han byggde även vidare på Starwars skeppet med Sebastian, jag gillar INTE ( för att uttrycka mig milt)  att bygga Lego...
Va kul det var att rada upp allt jag gjort under dagen! Det blev ju faktiskt en del aktiviteter... Inte undra på att man är lite trött på kvällarna. Typ somnar 21.30 varje kväll.

På fredag ska jag och Sebastian gå på genrepet av melodifestivalen tillsammans med min kompis Lotta och två av hennes barn, Alicia  som är lika gammal som Seb är hans "tjej"... Gulligt va?




Annars så ser jag fram emot att kunna köpa biljetter till Madonnas konsert här i Göteborg i sommar!!! Jag har sagt varje gång hon snuddat Sverige, allstå varit i Danmark e. dyl  att om hon NÅGONGÅNG kommer till Sverige så SKA jag gå!!! Hon var min idol när jag var tonåring... Och nu släpps biljetterna på måndag den 9 februari kl 09... Jag jobbar då så jag vet inte hur jag ska kunna sitta framför datorn o köa. Men det löser sig förhoppningsvis!

I morgon är jag o barnen lediga. Sebastian fick välja om han ville gå i skolan eller vara ledig med oss och han valde att stanna hemma ihela dagen, förutom simskolan då. Det är ingen skolplikt i "nollan" så man kan ta en ledig dag så om man vill. 

Nu ska jag se en film som börjar på 3:an som verkar bra!!!


Söndag kväll

Så var det söndag igen... Vi har varit ute större delen av dagen faktiskt.
Den här kojan byggde de här duktiga killarna!

Patrik, Simon, Sebastian med kompis


Men vi börjar med igår lördag. Vi åkte till Varberg och kollade in lite campingplatser ifall vi ska ställa upp oss på försäsong. Men det är ju inte upplyftande att se på campingplatser mitt i vintern... Allt är bara grått grått och så var det fasansfullt KALLT!!! Så det kändes faktiskt inte som om någon av de fyra vi kollade på var något altervativ. Vi får se hur vi gör.
Sedan på kvällen kom min bror och hans son och åt mat med oss och barnen lekte av sig lite. Tyvärr var brorsans fru sjuk och kunde inte komma med.


Söndag... Började som vanligt med handbollsskola mellan 9-10. Jag o Simon stannade hemma och fixade lite. Passde på att ringa pappa på gotland och hörde hur det var med alla på ön...
Jag och Simon gick ut precis när de andra kom hem. Efter lunch åkte vi för att se på en camping till ,denna gången vid Marstrand. Den var faktiskt fin fast det är mitt i vintern. Det KAN även ha något att göra att det var sol o härligt väder... Med oss var även Sebastians kompis Mikael.

.

Simon sov i bilen medan vi vuxna kollade på campingen och Sebastian o Mikael kollade in lekplatsen som fick mvg! Linbana och allt!!! Sedan skulle vi till skogen. Frågan var bara vilken skog..!!??? Vi hamnade iallafall i närheten av Kärra. Barnen och Patrik började bygga en koja och de slet och drog så de höll sig varma. Jag o Simon frös dessto mer. Simon hade svårt att gå i skogen bland alla grenar och stockar o ville att jag skulle bära honom. Tillslut satte vi oss o tittade på när kojan tog form, men blev kalla som bara den. Men lite fika fick vi i oss iallafall... Och mysigt var det!!!
När vi kom hem stoppade vi barnen i ett varmt bad och jag tog en dusch o tinade upp sakta men säkert upp.
Och i morgon är det måndag och nu hoppas vi att det kan bli en HEL arbetsvecka. UTAN några vab dagar...
Är ledig onsdag. Skönt med en ledig dag mitt i veckan.

Nu ska jag kolla in Beck filmen...

RSS 2.0