Rör i öra....

Hej o hå vad tiden går fort = )

Nu har iallafall Sebastian och Patrik kommit hem från Sälen! Det känns underbart...
Patrik åkte till Stockholm i morse dock (i jobbet ). Det kändes ju sådär roligt. Men det var nödvändigt ont.
Vi har tre lediga dagar tillsammans i påsk! Det ska bli mysigt... Jag jobbar annandag påsk, men är sedan ledig tis, ons och torsdag efter påsk.
Sebastian har påsklov så jag lade lite extra ledigt i mitt schema. Det är helt underbart att kunna planera sitt eget schema. Riktigt lyxigt faktiskt.

I går hade jag smyckeparty. Och det var riktigt trevligt med alla vänner som kom.... Vi var ca 12 stycken köpglada tjejer som gick loss. Roligt att köpa lite mera smycken = )
Patrik och barnen flydde hem till Patriks föräldrar. De kom hem runt 20, men barnen kom inte isäng förren ca 21.
De var OTROOOLIGT trötta i morse!!! Har faktiskt aldrig haft så svårt att väcka dom!?!
Och jag led med dom. Fy, för att vara så trött = (
Så ikväll gick de och lade sig extra tidigt. Så förhoppningsvis är de något liiiite piggare i morgonbitti.

Igår var jag med Sebastian vid Öronkliniken på Lundby för ett återbesök. De skulle kolla om vätskan i hans öron försvunnit efter sista öroninflammationen. Och det hade den INTE = ((((
Läkaren kollade även trycket i öronen. Det var högt, därav hans konstanta lock för öronen. Stackarn, måste ju vara superjobbigt att gå med lock för öronen. De kollade även hans hörsel. Den var nedsatt pga vätskan.
Lite konstigt att de inte upptäckte det när han gjorde hörseltestet i skolan för ca 1,5 mån sedan??? Men jag litar till 100 % på (över) läkarna på Lundby. De är så otroligt duktiga!!!
Sedan kan man ju fundera på hur de gör hörseltesten i skolan?? Funderar även på att extrakolla Sebastians syn hos en expert. Enligt skolan var den ok. Men det vågar man väl knappast lita på??? Eftersom Sebastian har huvudvärk då o då kan det ju vara värt att kolla....
Nåväl, angående öronen iallafall så ska han få rör igen. Det känns lite småjobbigt samtidigt som det säkert blir jättebra, eftersom han nu kommer att få sin fulla hörsel tillbaka.
Sedan är det ju det här med att han måste ha öronproppar när han badar. Men vi har ju vanan inne, så det är bara att köra på.
När Simon var bebis och badade eller duschade höll han för öronen istället för ögonen för det var så storebrorsan gjorde ; )

Supernöjd = )

Ohh, va skönt det känns när man känner att man fått MASSOR av saker gjorda!!!

Jag har : bytt köksgardiner, rensat tvättstugan fri från all återvinning ( burit ut det i förrådet ; ), storstädat badrummet, dammsugit hela huset, rensat hallen fri fån tjocka skor o kläder, bytt i sängarna, tvättat och tvättat igen.
Men va lite det kändes som det var när jag skrev ner det?? Måste ha glömt något!?! Nåväl, det har iallafall tagit nästan hela dagen...

Simon har skött sig själv, mer eller mindre. På förmiddagen såg han film/tv så han nästan fick fyrkantiga ögon. Tur att det inte är så varje dag!!
På eftermiddagen har han haft kompis här och de har lekt o lekt = )

Och i kväll är jag inbjuden till våra grannar på mat, ja Simon också såklart!

Underbart!!!

Den här dagen har varit väldigt lyckad trots att 50% av familjen saknas...MYCKET saknad också.

Regnig lördag...

Och det känns bra!?? Men det är mest för att jag har tänkt greja en hel del inne idag.

Jag har tänkt röja undan de allra tjockaste vinterkläderna i hallen. Och plocka fram lite mera vårlika kläder. Det kommer säkert bakslag, och de tjockare kläderna kanske behöver fram lite igen. Men nu är det överfullt av termobyxor, tjocka vantar o mössor så det är som vanligt katastrofområde i hallen. För att inte tala om alla skor!!?? Men tanken är att det ska bli lite mera överskådligt efter mitt röj = )


Sedan ska jag tvätta undan ALL tvätt här hemma för att förbereda inför en veckas tvätt från Sälen...
I morgon kväll kommer de hem!!! De sista dagarn har jag/vi längtat jättemycket...

Men det har gått jättebra ändå. Dagarna har gått fort, men kvällarna efter Simon lagt sig har ibland känts lite långa. Och att ha fredagsmys utan Patrik och Sebastian var ju sådär. Jag öppnade en flaska vin, men tog bara ett glas. Vin är en sällskapsdryck tycker jag. Det smakar bättre om man dricker den tillsammans med någon...
Jag lagade iallafall god mat. Simon ville ha nudlar o snitzel. Hans favorit mat = ) Så då åt jag också nudlar fast lite mera "avancerat"... Jag wokade tigerräkor och grönsaker och hade sötsur woksås i. Det var supergott!

Simon har äntligen blivit klippt!! Till en kostnad av 50 kr. Egentligen "kostade det gratis" ; ) Men jag ville gärna ge något, så vi köpte två trisslotter. Det var en kollega till mig som klippte honom. Supersnällt!




Ledig dag = )

Idag har vi ledig dag, jag och lillskrutten. Men vi ska inte bara vara hemma och ta det lugnt faktiskt.
Nej, vi ska åka och handla lite mat. Behöver inte direkt storhandla, men det behövs ändå fyllas på lite.
Sedan ska vi hitta ett par nya jeans till Simon, och han vill köpa mysbyxor!! Något han inte velat ha alls fram till nu! Så det ska bli intressant att se vad vi kommer hem med...
I går gick jag lite tidigare från jobbet för att hinna kolla på byxor till barnen. Men jag hittade bara byxor till Sebastian. Eller jag hittade ju såklart till Simon, men blev så osäker på om jag skulle köpa jeans eller inte. Han har ju rätt många egentligen, men de börjar bli för korta nästan hela högen.

I går kväll när vi skulle äta fick Simon ett utbrott för han ville inte ha maten jag lagat. Det var korvstroganoff och ris. Något han egentligen GILLAR. Han vägrade sätta sig vi bordet och skrek och hade sig.
Så jag skickade upp honom på hans rum och sa att han fick komma ner när han hade slutat skrika och leva rövare. Men... han kom inte ner igen. Han somande gott i sin säng = ) Klockan var då ca 18.
Jag förstår mycket väl att han var trött! Han har ju gått på dagis 7-16 i två dagar.
Så han sov alltså gott och jag hade hela kvällen för mig själv.... Simon vaknade ca 21.40 och kom ner en stund till mig. Han åt lite fil med russin och sedan gick vi och lade oss ca 22.15 igen. Han somnade om ganska omgående och sov till 7 i morse!
Nu är han pigg som en mört = )

Har lovat Simon ett besök på Toys R us. Han vill helt plötsligt köpa en Rorribil. Han har egna penagr till det. Och vi skulle ju göra något roligt, det har jag lovat...

Ha en bra dag!


Nedräkningen har börjat...

Det första Simon sa när han vaknade ( när jag väckte honom ) i morse var : Nu är det bara 6 dagar kvar!!!
Så han längtar väldigt efter sin storebror och såklart efter sin pappa...

Men jag måste ju säga att det går väldigt bra. I och för sig har vi bara haft en dag med jobb och dagis, men det gick bra i morse även om det var ganska mycket tidigare än vanligt.
Jag var på jobbet klockan 7.20, jag lämnade Simon några minuter innan sju. Som sagt allt gick väldigt smidigt!
Det som känns lite tråkigt är att laga mat och äta med bara en liten 4-åring som sällskap. Han gör allt för att slippa äta middag nämligen. Jag tror att han inte känner sig speciellt hungrig...
 Fastän vi äter relativt sent här hemma, runt 18. Han äter mellanmål ca 14.45 på dagis. Äter han då 2 mackor så håller han sig resten av eftermiddagen/kvällen verkar det som.


Efter jobbet idag åkte jag för att beställa tid för klippning för Simon. Ja, jag skulle också behöva klippa mig egentligen men det är en annan historia...
Men alltså, de skulle ha 280 kr för en barnklippning!!! Sanslöst dyrt väl? Jag sa ändå att han bara skulle putsas till liiite. Jag önskar jag kunde klippa honom. Jag fösökte klippa Sebastian när han var liten men det blev jättefult!
Jag kan inte klippa så det ser snyggt ut = (
Har fått tipset att ta trimmern, men jag är ff väldigt tveksam.
Jag vill absolut inte att han ska bli kort-kort snaggad. Får se hur vi löser det. Men det är inte urakut. Ännu.

Jag sitter och kollar på Svenska Hollywood fruar... Jag vet inte vad jag ska tycka?! Men jag gillar den där Maria.
Hon är ju verkligen rolig!!!




Vi överlevde...

Sebastians kalas...
Knappt ; )
Men vi gör INTE om det. Jo, att ha kalas men absolut inte hemma!!!!

Det var ju inte så att de gjorde sönder något, men My good vilken ljudvolym!!?! Och att springa runt och jaga varandra upp o ner, ner o upp och skrika... Nej, vet du vad. Och när ens eget barn är lugn och säger till kompisarna : skrik inte så hemskt eller nej, hoppa inte i soffan så känns det ändå som att han tycker att det kunde varit något lugnare. Jag ska inte säga att ALLA kompisar var vildingar, utan det var tre stycken som "höll igång" alla så att säga.

Här kommer iallafall några bilder :





Två killar som är lite trötta på allt stoj...





Nåväl, de hade nog jättekul, hoppas jag... Och det är väl huvudsaken.

Idag har Sebastian och Patrik åkt till Sälen... Det känns tomt redan! Allrahelst efter Seb....
Att Patrik är borta då o då är jag liksom van vid. Men att vara utan sitt barn är jobbigt.
Även om jag vet att han har det superbra och kommer at få en toppenvecka!!!
Tur att lilleman Simon är hemma med mig = )

Idag efter de åkt tog jag o Simon det allmänt lugnt. Efter lunch åkte vi till min bror med familj i Billdal. Vi stämde träff på ett jättemysigt fik där i Billdal. Vi tog en fika och for sedan hem till dom så småkusinerna fick leka lite. De hittade en mini blomfluga som de stolt ville visa upp för oss. De sa att det var en fluga, myra och tillslut blev det en sugmyra = ) Sötnosar!!!

Simon somnade tyvärr i bilen på väg till Billdal så han hade lite svårt att komma till ro ikväll. Han brukar somna på 2 minuter annars. Han fick för sig att "Drakis"( ett mjukisdjur) var arg på honom....
Så han fick somna i vår säng. Jag försökte med att: - Jag tar ut drakis så slipper han stirra argt på dig...
Men den lätta gick han inte på...!
Ganska gott att ha honom där ändå tycker jag ; )


Matlagning...

Jag har nu stått och lagat mat sedan klockan 7.30 i morse = )

Pannbiffar med sås och köttfärssås. Patrik och Sebastian åker till ju Sälen på söndag och ska ha färdiglagad mat med sig. De åker tillsammans med Patriks arbetskamrat och hans familj så de har delat upp matlagningen mellan sig. Och snäll som jag är ; ) hjälper jag såklart till med detta...

Nu när jag lagat pannbiffarna märkte jag att jag nog måste göra flera... Jag tycker det är skitsvårt att beräkna hur mycket mat det ska gå åt. Lagar jag bara till oss fyra så har jag koll liksom, men när jag lagar till flera har jag noll koll. Dessutom tycker jag aldrig att jag får till det när jag lagar större mängd än vanligt. Det smakar inte som vanligt : (

Att Patrik inte lagar maten beror dels på tidsbrist och på att det oftast är jag som lagar maten i denna familjen.

Simon är på dagis så jag är alldeles ensam hemma. Ganska skönt ibland om jag ska vara helt ärlig... Man får liksom göra färdigt utan att bli avbruten femtioelva gånger.

Patrik är ledig idag... Han är med Sebastian och hans klass och åker skridskor!! Simon skulle ha gått på dagis mellan 10.30-17 för jag jobbar kvällen idag (igen). Men fick iställen gå 7.30 -16. Passar bättre för alla idag.

Igår jobbade jag mellan 10-20 och hade ingen möjlighet att ta rast!
Så idag går jag till jobbet klockan 13 istället för 12 och får på så sätt ut min rast.
Och det passar ju alldeles utmärkt eftersom jag har lite att pyssla med = )




I dag ska jag jobba...

I och med jag var hemma i helgen så har jag varit ledig i 6 dagar...
Och nu känns det extremt motigt att gå till jobbet måste jag säga. Jag skulle kunna tänka mig att vara hemma på heltid just nu.
Jag har tappat lust och ork för mitt jobb och jag hoppas verkligen att detta snabbt återvänder.

Idag har vi dessutom personalmöte och jag antar att semestern ska avhandlas. Urk. Vill det sig illa så får jag tidig semester. Dvs 25-28. Det är ju helt VÄRDELÖST!!!!! Hur f-n löser man det eftersom dagsi o fritids är stängt 28-31.
Och sommar "förvaringen" av barn är INGET alternativ.

Nej, om man skulle ta och sadla om helt... Kanske bambatant? Då är man ju ledig hela sommaren iallafall.

Ha en bra dag! Jag ska försöka skärpa till mig och droppa mitt usla humör...

Hade nästan glömt...

Jag lovade ju att sätta in lite kort från Sebastians kalas!!!



Hmm, gillar egentligen inte att kalla honom Sebbe men jag fick inte plats med hela hans namn.





Michael Jackson moves ; )



Kom just på att det fanns massor av bilder jag inte visat!
Sebastian var ju på mässa samma dag han fyllde år!





Mini Jackson ; )

Plus plus överallt....

I julas fck Simon Mini Plus plus i julklapp!


http://www.greenjellytoys.com/Shop/Index.php?sArtModelId=

Det är som pussel kan man säga, men man kan bygga i 3 D också liksom.
Men just nu bygger han "gubbar" som han leker är Bobba Fett och Darth Wader, Batman osv.
Han och Sebastian kan leka med det i flera timmar... Det finns i olika storlekar, på Sebastians fritids har de stora plus plus. Och med facit i hand hade man kanske köpt, iallafall något större bitar.
För....
Det finns en viss tendens att man har Plus plus över hela huset efter ett tag ; ) Och eftersom bitarna är så små så sprids de lätt omkring.
Ett tag i helgen var jag nästan beredd att ställa undan det och bara plocka fram det när jag/vi hade uppsikt över leken. Men vad gör väl det egentligen? Det är ju egentligen inte hela världen att ha lite plus plus i hela huset när man tänker efter!?! Värre saker finns det nog att "reta" sig på...

Som att VISSA hundägare har så förbenat svårt att plocka upp hundarnas avföring!!!!! Fyf-n vad VIDRIGT det är!!!
Det konstigaste är att det nästan alltid ligger mera hundskit kvar på marken när det är snö... ?
Ehhh, tror de att snön trollar bort skiten eller vaddå? Mycket, mycket märkligt beteénde.
Vi kanske ska ta och sätta upp en sån här var tionde meter...?

 Tror ni det hade hjälpt? Det tror INTE jag. Tyvärr.

Det blev en jobbfri helg...

Jag beslutade att stanna hemma denna helgen. Jag hade jätteont i axlarna/nacken och huvudet i slutet av förra veckan och det blev bara värre och värre. Så på fredag morgon kände jag att det här kommer inte att funka. Så jag ringde och sjukskrev mig. Jag har ätit Brufen hela helgen nu (smärtstillande o antiinflammatoriskt), och det känns kanske lite bättre!??
Varför jag har ont i axlarna/nacken vet jag inte egentligen. Kanske förslitningar efter många år i vården och sen tror jag att stressen sätter sig där på mig. Jag borde träna.

Så igår blev det en lugn hemmadag. Vi var ute en stund på förmiddagen... Patrik bytte äntligen lampan på "min" bil (Volvon). Den har varit trasig ett bra tag och jag köpte en ny lampa á 672 kr (!!!!) ganska omgående. Men så har det varit så förbenat kallt och när det inte var kallt så var Patrik sjuk.
Ja, ni kanske förstår att han dragit sig för det. Det är knöligt och han får plocka isär halva motorn ( liten överdrift) för att komma åt. Men nu är det iallafall gjort. Tyvärr verkar det som om den nya lampan är vit? Vår andra är blåaktig? Så ser ni en bil komma körande med ett vitt o ett blått "öga" så är det vi = )
På kvällen grillade vi och åt potatisgratäng och en god sallad till. Det smakade ljuvligt!
Vi är i valet o kvalet om vi ska köpa en kolgrill (igen) istället för gasolgrillen vi har. Jag vill väldigt gärna ha en kolgrill. Jag tycker det smakar lite mera "på riktigt" när man grillar på en kolgrill. Patrik är lite mera tveksam.

Sedan så vi Melodifestivalen. Jag hejade på Darin.
Sebastian och Simon fick vara uppe och kolla också. Simon somnade dock gott i Patriks famn efter lite "ryggklining".
Jag tycker det är toppen att han kan somna var som helst. Sebastian har också alltid kunnat det.
Det underlättar väldigt mycket de gånger man är borta på kvällen.
Nu är det ju väldigt sällan man ÄR borta på kvällarna, det smidigaste är ju trots allt att vara hemma...
Bekväm som man är.

Om en vecka åker Patrik och Sebatian till Sälen... Kommer kännas tomt och tråkigt utan mina stora killar =(
Men en vecka går fort. Och jag och Simon får försöka göra roliga saker också. Tänkte vi skulle gå på bio på onsdagen när vi är lediga. Simon får gå på dagis något längre dagar den veckan, 7-16 ca. Jag jobbar 7.30-15.30. Alltså inga kvällar den veckan.
Det är perfekt när man lägger sitt eget schema. Då kan man ju ta hänsyn till såna här saker.

I morse när vi satt och åt frukost började det snöa!!! Fy bbblan. Men nu skiner solen igen. Hurra!!!

Tyvärr avslöjar solen både smutsiga fönster och dammiga golv...

Riskvist...

Vet inte vad detta är men jag känner mig allmänt risig = (

Jag har huvudvärk och ont i kroppen. Men det kan lika gärna bara vara trötthet..
Det har varit väldigt hög sjukfrånvaro på jobbet den senaste veckan. Många är hemma och är kanonförkylda!.
Men jag brukar inte bli sjuk... peppar, peppar.

Sebastian är frisk. Jag tempade honom igår och i morse och det finns ingen feber i den lilla kroppen nu! Så vi beslutade att han skulle gå till skolan som idag.
När Patrik kom hem straxt efter klockan 22 och påminde mig om att Sebastians klass skulle på utflykt idag fick jag smått paniiiik! Jag hade totalt glömt bort det!!!
Så jag ställde mig och stekte pannkakor "mitt i natten". Sedan när jag var färdig hade jag piggnat till, så jag kom inte i säng förren 01... Extremt sent för att vara mig.
Han vill gärna ha med sig pannkakor på utflykter. Eftersom matsäcken ska ersätta lunchen så får det ju vara något matigt och inte bara mackor.

Idag är jag och Simon lediga. Jag jobbar tyvärr hela helgen (igen). Börjar bli sanslöst trött på att jobba helg. Det har varit varannan helg ett bra tag nu. Men detta är den sista på ett tag. Jag tror att jag är ledig tre helger i rad sen!
Vi ska hämta Sebastian klockan 13.20 idag och sen ska vi nog hem och ta det lugnt på eftermiddagen. Jag har som sagt ingen lust/ork att hitta på något.

Tyvärr har jag dragit igång operation bädda rent i ALLA sängar, så det får jag väl slutföra...


Tvärblåsta...

Eftersom elen är så sanslöst dyr så har vi bytt ut nästan alla våra glödlampor till lågenergilampor.( Bättre sent än aldrig?) Allt för att det ska bli något liiite billigare elräkning...
 Ja, den blev faktiskt hela 100 kr billigare än förra månaden = )
Men nu till "problemet"... De lyser ju så vansinnigt starkt!?!? Även om man köper den svagaste sorten som är 5 w.
Vilket motsvarar ca 20 w om jag har förstått saken rätt.

Så igår när vi var på Hornbach så hittade vi lågenergilampor som var på 5w, och det stod soft på dom!!! Toppen tänkte vi! Äntligen hittde vi lampor som inte har starkt vitt sken!!!
Att de sedan kostade 90 (!!!!!) kr styck var något som vi ansåg att det kunde vara värt = )

Men, men.... Det var ju ingen som helst skillnad!?!???? De lyser med lika ilsket vitt sken som alla de andra lågenergilamporna här hemma.
Så man kan säga att vi blev/är tvärblåsta.

Jag tycker inte om starkt ilsket vitt sken, men det är väl bara att vänja sig...?

Lite sjukdom igen...

Fast det känns väldigt diffust måste jag säga!?
Det är Sebastian som är sjuk (?). Hans lärare ringde mig igår när jag var på jobbet och sa att han var matt, varm och hade huvudvärk. Så Patrik åkte och hämtade honom på skolan och jag åkte hem tidigare för att "ta över".
Han var varm och väldigt matt men blev ok efter Ipren. Idag har han varit hemma från skolan, men alltså han äter som en häst (alltså mycket) och är ok enligt mig. Nu har vi inte tempat honom idag, ska nog ta och göra det sen. Han klagar på huvudvärk till och från också. Men han är inte direkt förkyld nu. Men att han äter så pass bra är "mysko"... Det brukar han verkligen inte göra när han är sjuk!?!

Vi får se hur han verkar ikväll. Jag är ledig i morgon så han kan ju vara hemma med mig och Simon en extra dag isåfall, utan att det "kostar" något...
Idag har jag jobbat på förmiddagen och Patrik var hemma. När jag kom hem åkte han till jobbet. Han ska även spela innebandy efter jobbet så han kommer inte hem förren ganska sent.
Så det är jag och småkillarna hela eftermiddagen och kvällen = )

Vi håller på med våran semesterplanering på jobbet nu och det känns inte sådär jättekul... Cheferna vill att vi ska ha två perioder i år. V 25-28 och 29-32. Eftersom dagis OCH fritids stänger v. 28-31 så känns det ju givet att ta den sena perioden. Då behöver vi ju bara fixa barnpassning EN vecka. Men det är ju såklart fler som vill ha den sena perioden om man säger så...
Så nu håller vi på att fixar och trixar fram och tillbaka för att göra det bästa av kaoset. Det återstår att se när jag får semester. Patriks jobb har inte riktigt kommit så långt i sin semesterplanering så han väntar med att sätta upp sin semester tills min är klar. Så det återstår att se OM vi får någon sommarsemester tillsammmans! Man vill ju ändå att barnen får så lång ledighet som möjligt.
Samma jobbiga ångest inför semesternplaneringen varje år....


Födelsedagshelgen till ända...

Det är helt sanslöst vad en helg går fort!? Inte klokt egentligen = (

Vi har iallafall firat Sebastians 8-årsdag både lördag och söndag! Han fick massor av finfina presenter och väldigt många med Michael jackson tema, till Sebastians stora glädje = )



Den här tavlan var han väldigt glad för! Han var självklart glad för alla sina presenter...

I går hade vi lite släktkalas. Det var mycket trevligt och jag tog en del kort som tyvärr fortfarande ligger i kameran. Så fort vi fört över dom så ska jag lägga in några här! Tårtan jag bakade var mycket uppskattad!

Lägger in lite vinterbilder istället...









Ja, det är ju härligt att det verkligen varit vinter, men som sagt.... VÅÅÅÅR NUUUU!!!!!

2002-03-06

Ja denna dagen, klockan 06.39 för åtta år sedan föddes vår stora lilla pojke = )
Herregud, vilken omställning det var från noll till ett barn...

Och det var en dramatisk och långdragen förlossning som slutade med akut kejsarsnitt.
Men det ska jag inte gå in närmare på här och nu.

Sebastian föddes i v.42+3 och var en stor grabb när han föddes! Han vägde 4560 gr och var 53 lång.



Här är han något dygn gammal....


En rejäl gosse = )




Sebastian 1 år!!!
Sebastan var sjuk ganska mycket när han var liten. Han var/är öronbarn och har haft ett otal öroninflammationer och rasade rejält i vikt vid varje sjukdomstillfälle eftersom han slutade äta helt. Det blev mycket, mycket bättre när han tre år gammal fick rör i öronen = )


Ett och ett halvt....







SEBASTIAN IDAG PÅ 8 ÅRS-DAGEN!!!!


Filmkväll = )

I kväll ska vi se en film som jag hoppas är bra... Enligt min pappa var den skitbra!
Så nu är förväntningarna skyhöga ; )



Jag gillar John Travolta och Denzel Washington skarpt... Så det blir nog bra. Bara jag kan hålla mig vaken så är jag glad = )
Egentligen skulle jag vilja bulla upp med massa gott så som godis och nötter, men det får väl vänta tills i morgon...

Idag har Patrik varit hemma med Simon. Och dessutom har han (Patrik ) blivit sjuk också... Ont i huvudet och förkyld. Men om jag känner honom rätt så går han till jobbet ändå i morgon. Det är på gott och ont det där att älska sitt jobb.
Jag är ledig i morgon och Simon är hemma med mig. Denna veckan har han bara varit på dagis en dag ( tisdag ) och jag har bara varit på jobbet en dag, idag = )
En lagom hård arbetsvecka!

I helgen väntar lite kalas. På lördag blir det ganska lugnt, då kommer Lotta och Alicia och firar Sebastian. De skulle egentligen kommit på söndagen, men Alicia blev bjuden på discokalas då.
Micke ( fotografen; ) och Max ska på Sciencefictionmässa = )
Det blir släktkalas på söndag.

Jag ska försöka baka en princesstårta. Jag tänkte till och med baka tårtbotten, då jag tycker att de man köper inte smakar sådär supergott... Men jag hade tänkt låna en form på jobbet som jag naturligtvis glömde ta hem idag. Så jag får åka och hämta den i morgon förmiddag.

Nu ska jag hänga en tvätt innan Simon ska i säng.
 

Våren var är du???









Detta känns avlägset. Tyvärr...

Är hemma idag...

Ja, så fick det bli.
Simon vaknade ca 23.30 igår kväll och var ledsen och hade svårt att somna igen. Vi fick inte ur honom om han hade ont någonstans men han var rejält tät i näsan. Vi gissade oss till att det var halsen som spökade också. Han var inte speciellt varm men vi gav ändå Ipren. Tillslut kom han iallafall till ro igen, men har sovit lite oroligt på natten. Däremot sov han ända till 7.30 i morse, vilket är länge för att vara Simon!
Han hade kanske kunnat gå till dagis, men det känns ändå bra att ha honom hemma för att se åt vilket håll det går. Han är relativt pigg och alert än så länge...
Vi märkte redan igår kväll att han inte var på topp för han var otroligt trött. Men det kan man ju såklart vara efter en dag på dagis!

Idag ska Sebastian gå med en klasskompis hem efter skolan, så jag och Simon får roa oss själva hela långa dagen. Patrik hämtar Sebastian efter han slutat jobbet.
Vi ska nog försöka ta oss ute en sväng sen. Det är strålande fint väder dock väldigt kallt : (
I morse var det 10 minus!! Nu längtar vi efter detta:

    

  

Ja, i sommar blir det nog Gotland... Vi längtar alla jättemycket dit.
Men vi vet inte om vi drar med husvagnen faktiskt. Vi får se. I och med att vi ska iväg på semester i december också så får vi försöka hålla nere kostnaden på sommarsemestern.

Nu har vi fixat så att Sebastian får ha sitt kalas den 20 mars istället för på lördag. Det krockade ju med ett annat kalas... Så han ska alltså gå på kalas på lördag när han fyller år. Fast det är inte förren på kvällen så på dagen blir det nog ganska lugnt.
På söndag bjuder vi släkten på lite tårta och kaffe = )


I´m back = )

Det blev ett litet uppehåll här...

Jag har saknat både tid och lust att sätta mig och skriva, tyvärr.
I helgen har jag jobbat men nu är jag ledig både idag och i morgon. Mycket skönt. Så nu har Simon och jag lite mysmorgon tillsammans. Ja, eller jag sitter ju och skriver och han ser på film = ) Men det är skönt att bara vara hemma och inne framför allt! Ute verkar det vara isande kallt, jag hann känna lite av kylan när jag släppte i väg Sebastian till skolan. Och det far omkring snöblandat regn. Fy, vad jag längtar till våren!!!!
Härlig värmande vårsol och kvittrande fåglar... Sååå härligt!

Vi har ju planerat att ha kalas för Sebastian på lördag... Men.
 I morse när jag frågade om någon i hans klass sagt att de ska komma till oss på lördag så sa han att det var en tjej i hans klass som ska ha kalas samma dag OCH tid och har bjudit hela klassen!! Jag fattade inget!?!?! 
- Men om hela klassen är bjuden VAR är ditt inbjudningskort då? frågade jag min förvirrade son.
- Oj, det har jag visst glömt att ta hem... Så det ligger alltså i skolan och och har säkert gjort det ett tag.
Ohh, föräldrna till de barnen som fått vårat inbjudningskort EFTER hennes måste ju undra vad vi håller på med!??
Så i kväll blir det till att ringa runt och flytta fram Sebastians kalas. OCH förklara mig, liksom.
Nästa helg jobbar jag (igen) så det får bli helgen efter det alltså den 20 mars. Dvs dagen innan Sebastian och Patrik åker till fjällen.

Jaja, det ordnar sig säkert.

RSS 2.0