Moshuvud = )

Ja, det känns som om jag är rätt mosig i huvudet nu. Klockan är inte ens 19 och jag är nästan beredd att krypa i säng för kvällen...

Jag har varit ju varit barnvakt mellan lördag o söndag och det gick väldigt bra faktiskt. Lillkillen (5 månader) var vaken 23 och 04 och somnade gott där emellan. Men det gjorde dock inte jag... Jag har fått ganska svårt att somna om. Jag har märkt att det blivit så det senaste halvåret eller så. Det är inte alls lika lätt som förr, att bara vända sig o knoppa in igen. Så jag är rejält trött nu som sagt.

Denna veckan börjar jag klockan 7 måndag-fredag!!! Jag brukar vara ledig en dag i veckan,eller åtminstone ha en kväll eller två, men inte denna : (
Så det blir en ny erfarenhet. Att masa sig upp i ottan 5 dagar i rad är inte riktigt min grej faktiskt. Jag är liksom inte van vid det... Jag tycker det är rätt gött att ha en kväll ibland. Jag skulle jobbat torsdag kväll, men Patrik behövde jobba på kvällen då så jag bytte bort den. Skönt att slippa fixa med barnvakt sådär mitt i veckan tycker jag.

Nu sitter jag uppe i badrummet och håller Simon sällskap när han sitter i badkaret. Sebastian och Patrik är nere och traglar med läsläxan. Sebastian tycker det är pest att läsa och vill helst inte alls. Jag är väldigt tacksam att Patrik sitter med honom för jag har så otroligt dåligt tålamod med sånt. Tyvärr : (

Nu har vi äntligen kommir på hur Sebastian vill ha sitt kalas. Dock inte var... Det skulle varit bra att ha det i en lokal. Men han vill INTE ha det på öppna förskolan!! Det är för "barnsligt" eller nåt...??!!
Han ska iallafall ha ett tema på kalaset, och ni kan ju gissa vilket?!! MICHAEL JACKSON = )
Så de som vill kan klä (ut) sig som M J eller om man inte vill så slipper man. Men det kommer att vara hans musik hela kvällen. Vi ska nog bjuda på någon form av mat också. Antingen tacos eller hamburgare....
Vi gör vad som helst (nästan), bara vi slipper att ha det på Lek o bus landet.

Nu ska jag förbereda alla kläder inför morgondagen.

Denna helgen gick snabbt, herregud...

Var tar tiden vägen???

Herregud, jag hinner ingenting!? Jag har tänkt sätta mig hela dagen men det har bara rullat på...
Och nu har jag lite brådis igen för jag vill gärna se sen nya serien som börjar kl 21.30 på 4:an. Men jag slänger in ett inlägg lite så här mellan På spåret och Solsidan ( ?) hette den så månne?

Ja, i onsdags var jag på 4-års kontroll med Simon och det gick väldigt bra. Hon (bvc-sköterskan) kollade synen och det gick galant! Hon pekade på olika bokstäver på tavlan och han hade en tavla i knät med dessa fyra bokstäverna på. Man ska klara stora, mindre och ganska pyttesmå.
Sedan kollade hon om han kunde räkna till 3 som man tydligen ska kunna när man är 4 år. Han fortsatte till 25 = )
Även att gå "balansgång" på en tejpremsa på golvet gick galant.
Han väger 17 kg och är 100 cm lång. Lite under "kurvan" på både längd och vikt, men han följer sin egen kurva iallafall.
Så han klarade det med blankt papper. Och var väldigt samarbetsvillig dessutom. Jag hade pratat med honom om det innan en hel del så jag tror han var förberedd.

I helgen ska jag vara barnvakt åt Elton snart 4 år och Abbe 5 mån : ) Det är min bror och hans frus barn.
Jag sover hos dom natten mellan lör-sön.
Abbe är en liten natt terrorist... Vi får se hur jag klarar en vaknatt nu igen. Men det är ju bara en natt så det ska nog gå bra.
Men jag ska nog erkänna att jag är liiiite spänd hur det ska gå ändå. Hjälp!
Nejdå. Det ska nog gå bra!!!

Ojoj... Nu måste jag avsluta för nu börjar det snart!

Ha en bra helg!!!


För er som väntat på lite bilder ; )















Skriver senare idag : )

Hmmm...

Jag lovade ju att det skulle komma lite bilder på bl.a kalaset sist jag skrev : )

Det kommer, men inte idag...

Det kommer inte ens ett inägg värt att kallas ett inlägg.

Jag är trött och har även idag en begynnande huvudvärk. Så nu ska jag bara slappa och så skriver jag mera i morgon. Tror jag.

Så jag säger härmed tack o godnatt!


Ny vecka...

Sådär ja...
Det var den helgen det.
Fullt upp kan man säga eftersom det varit kalas i dagarna två. Barnkalset i lördags var riktigt lyckat!!!
Lugnt och sansat och inte alls så livat som man skulle kunna tro att det skulle vara med 10 barn i åldrarna 3-5 år...
Det är en superbra lokal att ha det i, öppna förskolan! Man behöver inte tänka på att vara rädd om sakerna liksom. Allt är anpassat till barn. Tänk om man skulle haft det hemma, med så många barn... Hjälp!
Akta tv:n, hoppa inte i sängen osv... Hihihi = )

Det andra kalaset, släktkalaset som vi hade i söndags gick också bra. Men både Patrik och jag var ganska "off" av någon anledning. Så det är skönt att det är över ( får man skriva så???).

Simon fick iallafall jättefina presenter både på lördagen och på söndagen!!!!
Han blev lite "avtrubbad" för det blev så mycket på en gång... Han hann inte ta in allt liksom. Men nu har han 1 år på sig att smälta alla presenter som väntar på honom!

Vi har tagit en massa kort under båda kalasdagarna men jag har inte fört över dom och orkar verligen inte göra det nu. Fixar det i morgon.

Idag ska Sebastian få andra dosen av "svinvaccinet". Så jag ska hämta honom i skolan klockan 11.40 och sedan följa honom tillbaka till skolan igen. De vaccineras i Kärraskolan så det blir en liten promenad fram o tillbaka. Jag börjar inte förren klockan 13 idag så det passar ju bra. Simon lämnar jag 10.30 de dagar jag jobbar kväll.

Detta året blir det ingen lek o plask för honom... De håller på att renovera lilla simbassängen här i Kärra så då hade vi fått ta oss till Lundby simhall. Det hade blivit för "meckigt". Eftersom Simon oftast ska tillbaka till dagis efter simskolan och Patrik gör det på sin lunch de dagarna jag inte kan så funkar det tyvärr inte : (
Så han får börja i riktig simskola om ett år då han fyllt 5.
Det grämer mig fortfarande att vi inte kunde vara med på avslutningen så vi fick se vad han lärt sig. Han var ju sjuk då : (


Idag ska vi betala en "liten" del av vår resa, närmare bestämt 8820 kr.... Det känns lite mera på riktigt då.
Ingen återvändo liksom = ) 


Nu ska jag greja lite med tvätten och plocka lite... Ni vet det där vanliga = )

Ha en bra dag!!!


20060124



Ja, det är är datumet då lillkillen i denna familjen kom till världen= )
Vår söta lilla duracellkanin...

Han var beräknad att komma den 12 februari-2006. Men hade bråttom ut i världen och fortsatte i samma tempo även när han kom ut : )

Han har och har alltid haft en vilja av stål och ser oftast till att få det han vill ha. Det ska hända något hela tiden och han är galen i allt vad tv spel och film är...

När han var bebis sov han riktigt, riktigt dåligt och ytligt och jag trodde ett tag att jag skulle bli sinnessjuk av trötthet. Han var extremt lättväckt, något som är svårt att kombinera med ett äldre syskon...

När han var ca 1,5 år var vi nästan säkra på att han hade någon "bokstavs störning" ( uräkta, men så var det).


Och i morgon fyller han alltså 4 år....

Våran älskade lilla unge.



Buskille nummer 1!!!!

Som nu för tiden sover så fort han får en chans och inte vaknar om så en bomb skulle falla från skyn : )

Och vips så har man förträngt alla vaknätter och är lite sugen på en till...

NEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!! Jag SKOJAR bara!!! Verkligen.
ALDRIG MERA!!!!!


Vi är såååå nöjda med våra två små...
Och det där folk gärna säger när man har två barn av samma kön: Skulle det inte vara kul med en liten flicka???

Öhhh, varför då??? 
Det spelar väl ändå ingen som helst roll???? Inte enligt mig iallafall.
JAG har aldrig haft en längtan efter något speciellt kön på mina barn. Aldrig, med handen på hjärtat.
Däremot hade jag innan pojkarna kom, en stark och innerlig längtan efter barn.
Och nu är dom här...




Mysko morgon...

På efternatten, ca 04.30 kom Sebastian in till oss för han hade drömt en mardröm : (
Jag gick upp och följde honom tillbaka till hans säng, efter toabesök för både honom och mig.
Väl tillbaka i min säng hade jag riktigt svårt att somna om men tillslut somnade jag gott.
Vid 06.20 blev jag väckt av Simon som tyckte det var hög tid att gå upp. Så jag hasade mig in i Sebastians rum ( han sover i Simons rum ) för att sätta på Bolibompa på tv:n.
Tillbaka i min säng o denna gången somnade jag gott ganska omgående. Men vaknade när klockan ringde ca 20 min senare!!! TORTYR!!!!
Denna gången "sparkade" jag dock upp Patrik som ändå skulle upp och köra Sebastian till skolan och sedan vidare till jobbet.
Och sedan vaknade jag 8.30!!! Paniiiik... Jag fattade inget!??? Var jag ensam hemma???

Sprang upp och hittade Simon som fortfarande satt och tittade på tv = )
De andra hade åkt och jag hade inte hört ett ljud!?
Nu var Simon hungrig och ville ha frukost. Så jag gick ner och gjorde smörgåsar till honom som han fick äta framför tv:n där uppe och sedan gick jag och lade mig igen...!! Hur trött kan man vara??

Men sen insåg jag att om jag skulle hinna äta frukost, duscha osv så var jag nog tvungen att hasa mig upp = (

I dag har jag dock börjat äta LEAN, ett preparat som tydligen ska vara starkt uppiggande. Så nu är det upp till bevis. En utmärkt dag att börja äta det på...

 Jag börjar 11 idag och slutar 16.30! En lagom liten tid... Men det är två möten jag ska gå på.
Efter "jobbet" ska jag åka o STORhandla. ALLT är slut. ALLT!!!

Nu har jag bråttom!!!

Tankar...

Just nu har jag kommit in i en period då jag vill göra mycket här hemma...

* Fixa köksmöblerna. De är hemska i furu och vi hade för avsikt att måla om dom samtidigt som vi gjorde iordning köket... Det var 2004.
Vi vill gärna behålla dom för bordet har 2 i läggsskivor och kan då lätt rymma 12 pers. Skulle vi köpa ett nytt med liknande funktion så skulle det kosta MYCKET.

* Fixa tvättstugan. Det har vi pratat om ett bra tag nu, men det har inte hänt något på den fronten ( heller ).

* Fixa vardagsrummet. Vi tapetserade när vi flyttade in och det är alltså snart 7 år sedan. Tapeterna har fläckar och någon ( läs Simon) har rivit av en bit ovanför soffan. Det ser skabbigt och tråkigt ut.

* Fixa Sebastians rum. Det börjar bli riktigt akut faktiskt. Han önskar sig dessutom tavlor på Michael Jacksson i födelsedagspresent. Och det känns INTE kul att hänga upp tavlor på hans väggar så som det ser ut nu... : (

* Fixa vårat sovrum. Inte riktigt lika akut, men väldigt anskrämligt är det faktiskt. Men vi är inte så mycket därinne så det spelar mindre roll.

* Fixa badrummet. Det är från 1991. Jag behöver nog inte säga mer om det... Jo, möjligtvis BLÄÄÄÄ.

* Fixa ventilationen. DET är ju egentligen det viktigaste av allt. För dessa husen har en obefintlig ventilation. Att inte fler lägger pengar på det i stället för att fixa allt som syns är egentligen lite mysko. Men jag ska absolut inte säga något för vi har ju inte heller gjort det...
Detta blir ju endel pengar alltså.

 
En del av pengarna har vi, men lust????
Nej. 

Vi beställde ju som bekant en resa till Thailand i stället.
DET har vi lust med iallafall.

Uppehåll....

Hoppsan. Det blev visst ett litet uppehåll här. Det var lite jobb och annat som kom emellan : )

Jag hade tänkt sätta mig och och skriva på fredag förmiddag innan jag skulle gå till jobbet. Men de ringde från jobbet vid 7 tiden på fredag morgon och undrade om jag kunde komma in och jobba på dagen istället! Och det säger man ju inte nej till = ) Så det blev att hoppa in i duschen och få Simon iordning snabbt.
Det gick jättebra även om det här att skynda sig inte är Simons starka sida : ) Han sätter sig oftast på tvären( mer än vanligt) så man blir gaaalen. Men jag var på jobbet runt 8 så det var ju ok...

På kvällen åt vi helt otippat tacos ; )
Nej, vi äter det nog tre av fyra fredagskvällar. Barnen gillar det och det är lätta att fixa till.
 Sedan hade vi mys med våra och grannens barn. Mamman i grannfamiljen kom över på ett glas vin , el två ; )
Straxt efter 20 fick barnen gå och lägga sig (som vanligt). Jag skulle ju upp i ottan och jobba, skulle börja 6.45 på lördagen så jag fick tvinga mig i säng runt 22.30 : (

Och i helgen har jag alltså jobbat mina långa pass. 6.45-20 på lördag och 7.30-21 på söndagen. Tufft men det går.
Nu är jag ledig tre helger i rad! Skönt...

Barnen och Patrik har varit hemma och tagit det lugnt. Sebastian var på handbollsskola på söndagmorgon.

Snigeln kom fram förresten! Vet inte alls var han hållit hus men nu är han där igen! Sedan har vi fått mera tillökning. Tre nya "bebisar". Det kommer nog nya invånare hela tiden men det är bara ibland man hinner upptäcka dem och kan rädda dom från de andra invånarna i akvariet... Blä.

Denna veckan blir det lite förberedelser inför Simons födelsedag...
 Han ska ha kalas på lördag för sina små kompisar och på söndag blir det släktkalas.
Tänk att det är 4 år sedan han kom den lille killen. Känns som om det bara var något år sedan?!!

Idag är jag alltså ledig. Mycket, mycket skönt!!!!
Jag och Simon har mysmorgon, något vi alltid har när vi är lediga.
I morse ville han dessutom sitta i köket med levande ljus och äta frukost med mig! ( Annars vill han oftast sitta och titta på Bolibompa samtidigt).
Det är sååå mysigt att sitta och prata med honom. Han är så klok den lille mannen : )


Chocken har lagt sig....

Det är väl bara att betala och se glad ut...
Men jag vidhåller att det är helt vansinne att både elbolagen och bensinbolagen tjänar så otroligt grova pengar. Sen att de inte idkar välgörenhet och måste ha vinstbringande företag förstår jag... Men just att de höjer till rekordnivåer när folk behöver deras produkter som mest det är SKAMLIGT!!!!!

Nåväl, idag är jag ledig eftersom jag jobbar helgen. Simon sitter och tittar på sin favoritfilm för tillfället :
 Små Einsteins. Han lever sig in och klappar och svarar på deras frågor : )
Vi ska hämta Sebastian och en klasskompis klockan 13.20 när skolan slutar. Denna veckan har varit mjukstartsvecka för Sebastian har inte haft några läxor och det är riktigt skönt...
Jag har ju gått upp till 90% nu och har därmed lite längre dagar. Vi kommer hem ca 30 min senare än förut på eftermiddagarna och det gör mycket.
I går när vi kom hem satte jag i gång och städa och tvätta lite, och när Patrik kom hem tog han över så jag kunde börja med maten. Det är skönt att slippa städa idag på min enda lediga dag denna veckan = )

Vi har förresten bokat om våran Thailandsresa. Vi åker den 6 december istället. När vi läste på lite så verkade det vara lite osäkert väder i början av november. Regnperioden har kanske inte riktigt gått över då. Och vi har ju inget emot om det skulle vara sol när vi är där liksom = )
Och dessutom blev resan helt plötsligt 1000 kr billigare! Kanske inte mycket i sammanhanget, men många bäckar små...
Om vi skulle åka den 15 december och därmed stanna över jul så skulle resan gå på 10 000 till!!!!
Nu kan man ju tycka att det är lite hysteriskt att boka nästan ett helt år innan man ska åka, men faktum är att många avgångar är slut redan...

Och nu till en helt annan sak... Våran snigel som vi döpt till Turbo för den var så snabb har försvunnit???
Jo, det är sant!!! Jag hittar den inte! Nu har jag inte vänt på alla stenar i akvariet men den är ju ändå ganska stor och får inte plats varsomhelst... Mysko värre...

Bojkott.

Helt sanslöst alltså. Detta med elpriset...
Vi har nu fått årets första elräkning och den var ju rätt kryddad. Eller vad f-n nu man ska kalla det!???

Detta är delar av en artikel från aftonbladet:  

Bolagen tjänade 1, 2 miljarder extra – på en enda dag

"Kölden pressade upp elpriset till rekordnivåer.

På en enda dag i december tjänade elbolagen 1,2 miljarder extra, enligt Villaägarnas uträkning.

– De som har rörligt elpris kommer att märka det direkt, säger Jakob Eliasson hos ­Villaägarna"


Ja, vad ska man säga. De som har mycket vill ha mer.

Så från och med nu tänker vi (jag) bara ha på lamporna i de rum vi är i. Alltså inga myslapmpor på i våra fönster, absolut inte på övervåningen! ALLTID köra full maskin. Det har jag inte alltid gjort förut. Och som tur är har vi ingen energislukande torktumlare.
Tyvärr har vi rörligt elpris, lurad som man är : (((

Jag tycker det är stor förbannad skandal att "jättarna" håvar in miljoner och åter miljoner på oss vanliga "knegare". Det är ju inte direkt så att man har något val att inte använda el???

Och när jag ändå är igång kan vi ta det här med bensinpriset också. Inte för att det är på den högsta nivån just nu. Neeejdå, det är sen lagom till sommaren när folk har semester och ska köra mycket. DÅ!!!! då ni... Då kan en liter bensin kosta 14 kr per liter!!! Och vi som kör med tung husvagn, ni kan ju tänka er vad de tjänar på oss !?
För att inte tala om det här med skatten på bensin...

* Det är skatt på bensinen.
* Det är moms på bensinen.
* Det är moms (25%!!!!!) på bensinskatten. 

Det ni, det kallas jag att tjäna stålar.


Thailand here we come = )

Nu har vi äntligen bokat!!!! 



Phuket Orchid Resort & Spa, Karon




Och det känns såååå fantasiskt = )
Även om det nästan är ett år tills vi åker, närmare bestämt 299 dagar ; ) så känns livet bra mycket lättare nu!!!!
Avresedatum är den 4 november klockan 22 på kvällen. Sedan vet vi vad vi ska pyssla med i 10 timmar...

Vi har velat fram och tillbaka. Vi var inne på Egypten ett tag. De har många all incusive hotell och det hade ju varit vädigt nice också. Men Hurghada dit de flesta resorna går till ligger 50 mil från Kairo och pyramiderna. Jag har alltid sagt att jag skulle vilja åka just till Kairo för att se pyramiderna, men jag har inte lust att åka 50 mil genom Egypten alltså. Tydligen ska man helst inte åka omkring i Egypten alltför mycket på egen hand heller :(
Och bara vetskapen om detta känns lite osäker.
Så det får bli en annan gång. Vi tror att Thailand har mer att erbjuda upplevelsemässigt än ett hotellkomplex med inte så mycket annant runt om...


Vi har inte varit ute ännu utan varit helt upptagna med att boka resa =) Simon blev väldigt hungrig runt 12 och sa att han fick problem med magen oom han inte fick mat snart...  Då fick vi släppa Ving-hemsidan och vakna upp till verkligeheten igen!

Nu ska vi snart gå ut och lösa projekt krossa kokosnöt : )

Vi ska försöka yxa itu den. Allt för att fåglarna ska få det goda (??) kokosfettet...
Nu ska jag gå och klä mig för 10 minus och snålblåst. Solen värmer väl knappast??

1-års jubileum!!!

Ja, igår var det 1 år sedan jag skrev mitt första inlägg här på bloggen!!! Tiden går väldigt, väldigt fort...


Idag har vi haft ännu en slappardag. Min mage skötte sig ända fram till efter lunch då den svällde upp och gjorde allmänt ont : ((( Ja, det är inte klokt vad svullen den blir!?? Jag ser ut som om jag är gravid i 7 månaden!?
Hmm, undrar varför? Illamåendet har dock försvunnit tack o lov.
 
Sebastians klasskompis har varit här idag. De har spelat lite, lekt och sett på Michael jacksson dvd:n som Sebastian fick i julklapp. Och varit ute och åkt pulka en hel del!
Jag råkade titta på klasslistan och upptäckte då att kompisen fyller år i morgon, något han själv var helt omedveten om!?? Det tyckte jag var lite kostigt!?? Jag var tvungen att fråga om han firar jul... Man vet ju aldrig, det finns ju religioner där de varken firar födelsedagar eller jul ( typ Jehovas vittnen). Men han sa att de firar jul. Sedan frågade han oss om vi trodde att hans föräldrar vet om att han fyller år i morgon... Lille killen...
Hoppas iallafall att han får en jättekul födelsedag med något han verkligen, verkligen vill ha = )
Sebastian har redan börjat räkna ner till sin födelsedag och han fyller ju i mars!!! Men det klart, hade vi inte sagt något om det så hade han ju inte haft så stor koll på det....

I morgon ska jag och Patrik lämna barnen hos farmor och farfar en stund. Vi ska åka in till en resebyrå för att på allvar kolla efter resor. Vi har planerat att åka vecka 43-44 eller 44-45, dvs höstlovsveckan plus en till.
Som det ser ut nu är vi väldigt sugna på Thailand, men vi får se om det går att få till det med de ekonomiska förutsättningarna som vi har = )
Ska bli kul ilallafall!!!!

Nu ska jag väl fixa lite käk igen. Det känns som om man inte gör annat när man är hemma.
Mat mat mat mat.... Ännu en anledning att längta till en semesterresa.
Då ska jag minsann inte laga mat. Så det så.

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Jag skulle ju jobbat idag men jag började må riktigt dåligt i går kväll efter vi kom hem från Patriks föräldrar.
Riktigt ont i magen och värk i kroppen. Så jag bestämde mig för att vara hemma idag och det var väl tur det för jag sov nästan inte en blund på hela natten! Magen kändes som om den skulle sprängas och jag mådde illa som bara den : (
Jag tror numera att jag har fått ett "anfall" av magkatarr.
Jag är hemma i morgon också faktiskt. Jag känner mig fortsatt trött och orkeslös till råga på alllt.
Det som är positivt i det hela (om det nu finns någon sådan?) är att jag inte är smittsam...
Nu är det ju så att jag i ett tidigare inlägg här skrev att jag gärna skulle vilja vara ledig dessa två dagarna... Så det känns ju lite småpinsamt att faktiskt vara hemma nu. Men vad gör man...?
Vi har iallafall varit ute en sväng idag. Barnen var väldigt sugna på att gå ut i snön som kommit under natten!
Skulle ju såklart tagit med kameran... Att jag ALDRIG kan lära mig!???

I dag har vi bara tagit det lugnt. Vi satte på en film för hela familjen efter lunch.
 
Den är tyvärr inte svenskt tal på så Simon tappade tålamodet tillslut...

Han började fixa lite med en filt på golvet och sa tillslut att han skulle "lulla in sig i filten plecis som en bajskolv" = )
Han börjar faktiskt kunna säga R lite bättre nu.

Nu hoppas jag att jag snart börjar må bättre i magen och sinnet för det är jobbigt att må skit konstant.


Tisdag och ledig dag....

Idag har vi inga som helst planer... Och det är skönt samtidigt som jag har lite svårt att koppla av, rastlös som jag är.
Det är iallafall så underbart skönt att vi plockade bort julen igår! Vi hann tyvärr inte städa sådär jättebra som jag hoppats så det får vi väl ta en annan dag. Patriks filosofi att vi inte ska städa när vi är lediga tillsammans kvarstår...?! Så han kanske kan städa nu när jag jobbar ons, tors ; ) Bra idé va?!!!

Idag vaknade Simon runt 7... Det känns okristligt tidigt. Patrik har fixat så att tv:n på Sebastians rum går att se vanlig tv på, så barnen kollade på barnprogram ett tag så vi behövde inte gå ner och sätta på tv:n. Förut gick det bara att spela och se dvd på tv:n på Sebastians rum.
Jag låg och läste en stund och det är så himla gott att bara slappa så på morgonen. Patrik fick ont i ryggen tillslut så han knatade ner och gjorde frukost runt 9 = )
Det trodde vi inte för ett antal år sedan att vi skulle få slappa så länge på morgonen så vi fick ont i ryggen!
Men jag klagar inte...

Vi behöver åka och handla kom jag på... Det är tomt både i kyl och skafferi. Så det återstår att se om vi åker allihopa (ve och fasa) eller om jag åker själv, som vanligt...
Ni kanske kan läsa mellan raderna vad jag helst vill : )


Tillslut kommer här en söt (?) liten bild....


Nu är glada julen slut, slut...

för nu ska den städas ut ut ut : )

Ja, jag tror att jag/vi ska göra det idag iallafall. Ska bara samla lite kraft först. Jag tycker det är otroligt tråkigt.
Men samtidigt otroligt skönt!!!

Patrik är ju som sagt på jobbet idag. Hoppas han kommer hem tidigt. Det är sååå underbart när vi är hemma alla tillsammans. Och man vänjer sig snabbt vid det. Vardagslunken med dagis och fritids hämtning o lämning känns väldigt avlägsen just nu... Men om exakt en vecka är vi igång igen : (



OCH NU FÖR ER SOM INTE GILLAR ARGA INLÄGG OCH EVENTUELLA SVORDOMAR... SLUTA LÄS NU!!!!

Ohh, jag blir riktigt upprörd när jag tänker på det.

Igår när vi satt och åt lite kvällsmat vid 19- tiden på kvällen så svichade det förbi en vit Volvo V 50 utanför köksfönstret!!!! Den körde riktigt, riktigt snabbt. Alltså INNE i området.
Hur i h-vete tänker man då??? Det fanns ju inte en sportslig att hinna ut och säga (slå till) till personen i fråga. De var förmodligen redan ute på E6 innan vi hunnit få på oss skorna...
Ja, jag kan nästan inte behärska mig.
Jag undrar om det ska behöva hända något innan folk fattar????
Nu var ju detta relativt sent på kvällen och inte jätte många barn ute så dags på dygnet, men det spelar absolut ingen roll. Man ska ALLTID köra i krypfart härinne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sebastian hade precis sprungit hem från en kompis så jag vågar knappt tänka på vad som kunde ha hänt.
Det är ju isgata också så bilen hade ju inte kunnat bromsa heller.... Han är ju så pass stor så han både ser och hör bilar men som sagt han hade inte haft en challe att hoppa undan ens, så jävla ( ursäkta) snabbt gick det.
Det är alldeles för lätt att köra in i vårat område. Bara att gasa på rakt in.
Måste man köra in så får man ju ta hänsyn och köra i snigelfart!!!
Förbannade folk säger jag bara!????

Är så trött på detta nu så jag tror jag smäller av.

Jobbat färdigt!!!

Vad jag längtat efter denna eftermiddagen!!! Och nu är den här...
Jag har jobbat färdigt min helg och det känns så otroligt skönt!!!
Jag fick jobba med en tjej som aldrig varit hos oss förut, för den ordinarie personalen var sjuk. Det är lite småjobbigt då man ska visa varenda grej och ha huvudansvaret för mediciner och ALLT. Sedan är det ju så att hur dementa de gamla på mitt jobb än är, så känner de igen oss ordinarie personal och "tyr sig" till oss om de vill ha hjälp med något. Men nu är jag ledig i två dagar och det ska bli såååå himla gött!!!!
Är väldigt sugen på att ta ledigt ons och tors för då blir jag ledig hela veckan : )
Men jag ska inte slösa på mina nyförvärvade semesterdagar. De ska ju räcka hela långa året.
Patrik jobbar i morgon, han börjar 05.30 och kan om allt flyter på gå hem runt 13.30. Senast.
Tisdag är vi lediga tillsammans och sedan jobbar jag ju som sagt ons, tors.
Vi har försökt tänka på att barnen ska få vara lediga i mellandagarna iallafall.
De har kommit in i "sova länge på morgonen för vi har lov" och det är såååå himla skönt. I morse sov de tydligen till 9!!!
De lägger sig inte så mycket senare än vanligt utan kommer i säng mellan 19.30-20-tiden precis som vanligt. (Sebastian kanske lägger sig runt 20.30) Men de behöver väl denna extra sömnen eller nåt?!! Och ingen är ju nöjdare än vi!!!

Nu ska jag fixa lite sen lunch. Om man äter frukost 10.30 blir det ju ingen lunch 12 direkt!? Våra mattider har blivit ordentligt rubbade nu när vi har varit lediga. Och Sebastian har tappat aptiten helt... Måste kanske gå till läkaren och kolla hans öra??? Hopplöst.

Nu är lilleman hungrig iallafall....

Vill vara LEEEEDIG!!!!

Men det är jag inte : (
Jag ska inte klaga egentligen, det kunde varit värre... Jag kunde jobbat långpass.
Jag jobbar "bara" 12-21 idag och 6.45-14 i morgon. Jag jobbade iof 13.30-21 igår också.
 Det ger ju som sagt lite extra klirr i kassan = )

 Gott nytt år!!!!

Vi hade en supertrevlig nyår tillsammans med min syster med kille och våra grannar. Vi var inne och kollade på GP fyrverkeriet. Det var som vanligt väldigt fint och fräckt. Det var dock i kallaste laget.
Frida svimmade av och mådde riktigt, riktigt dåligt där ett tag. Jag var tom på väg att ringa ambulans!!! Hon blev blå-vit om läpparna och kunde inte stå. Men vi släpade in henne i bilen och väl hemma tinade hon fötterna i badkaret och var sedan ok resten av kvällen.

Vi åt trerättersmiddag och allt var supergott!!! Killarna grillade oxfilén, men av någon anlednig lade dom bara på köttet och gick sedan in igen ?!! De stod inte ute och pimplade öl bredvid grillen. Hihihi... Det var ju "bara" 12 minus!??
Vi smällde av våra raketer runt 21 så barnen kunde vara med.
Alla barnen höll sig vakna ända till tolvslaget. Men när det var dags att klä på sig för fjärde gången tyckte Simon det kunde räcka, så vi bäddade ner honom i åkpåsen och satte på hörselkåpor och begav oss ut. Han somnade gott där i vagnen : )


Sebastian har klagat på öronvärk till och från under hela nyårshelgen. Men han har ingen feber?? Han har dock lagt av att äta mer eller mindre och det är ju ett tecken på att något inte är som det ska. Nu kör vi på med cortisonnässpray och ser om vi kan fixa detta utan antibiotika.

Idag åker Frida och petter hem till Gotland igen : (


Önskar att de bodde här!!!

Nu ska jag fixa lite innan jag beger mig till mitt älskade arbete ; )

RSS 2.0