Sjukdomsdagar...

Fy bubblan alltså. Vilka supertråk dagar det varit! Det har verkligen känts som om jag haft husarrest. Inte för att jag vet hur det känns men jag kan tänka mig...
Men nu ser jag slutet på denna sjuksdom (Simons) och jag hoppas vid högre makter att vi andra klarar oss.
Jag tror att det är influensan han haft. Vi andra kanske är immuna mot årets variant?

Idag ska vi försöka komma ut lite iaf... Mår inte alls bra av att bara vara inne. Vi var iof ute en stund igår kväll men då gick Simon på Panodil så jag ville inte att han skulle springa och leka alltför mycket.
Hans hemska huvudvärk verkar vara borta nu iaf. Ett tag hade han så ont så han grät när han rörde sig =(
Hostan sitter i och kan säkert göra det ett bra tag. Får se om han kan gå till dagis i morgon.

Funderar lite på att gå till öppna förskolan på sk. babyöppet som är på torsdagar. Vill gärna göra fot och handavtryck på Saga. De görs i gips och båda grabbarna har det så det kunde ju vara kul om hon också får en = )
Men sen är det ju sjukdomstider... Vågar man dra dit sin bebis bland alla andra små??? Sebastian blev alltid sjuk när vi varit där. Men Simon var jag bara där ett fåtal gånger. Vi får se hur jag gör. Det hänger ju också på om Simon kan gå till dagis.


Planering....

Härom veckan bestämde vi hur vi ska dela upp vår föräldraledighet.
Så här blev det.

Patrik är ledig juni, juli och augusti. Varav juni och juli är f-ledigt. I aug tar han semester.
Jag tar semester i juni och f-ledigt juli och aug. En ny grej är att man får lov att ta ut f-penning tillsammans för samma barn i högst 30 dagar under barnets första år. Så då tar vi f-penning för Saga tillsammans i juli.
Sedan ska Patrik jobba september-december. I januari 2013 börjar jag jobba och då är Patrik hemma med Saga till april. Om allt går som vi tänkt så får vi dagisplats i mitten av april 2013. Hon är då 1,5 år, en ganska lagom ålder att börja dagis tycker vi. INTE vid 1 år, hemska tanke....

Så nu ser vi fram mot en lååång och VARM ( inte för varm dock) härlig sommar tillsammans = )







Såklart kommer vi att tillbringa mestadels av sommaren på Gotland = )

Söndag kväll....

.... och jag är sanslöst trött. Orkar egentligen inte skriva alls, men ska försöka knåpa ihop några rader.

Helgen har gått superfort =( Fattar inte hur två dagar kan gå så fort!?!
Igår var vi i Varberg och kollade på när Sebastian spelade match. Tyvärr förlorade dom men killarna var jätteduktiga, som vanligt =)
Efter matchen stannade vi kvar och åt lunch och körde till Apelviken för att kolla in havet. Vi gillar Varberg skarpt! Det är underbart att gå längs med stranden där... I går blåste det dock väldans mycket så vi var kanske ute på stranden i 10 min, sen höll vi på att flyga bort som små isbitar.

Idag är det den 26 februari och Saga blir 4 månader!!! Det går undan...

Annars idag har vi inte gjort så där supermycket. Jag åkte och handlade mat på morgonen/förmiddagen. Nödvändigt ont. Skittråkigt tycker jag det är.
Simon vaknade med huvudvärk och har haft det från och till hela dagen. Får se om det blir mera av det. Hoppas det stannar vid det och att det är snabbt övergående.
Patrik har putsat våra fönster i vardagsrummet och kök. Nu kan vi se ut igen!!!

Sedan fick jag dåligt samvete pga det hemska kortet på Simon när han var 4 månader... Måste visa ett par fina kort på honom också!







Sötnosen!!!!


Lite jämförelse =)

Tänkte jämföra mina tre barn med varandra.... Bara för skoj skull såklart!


Sebastian född v. 42+2. Vikt 4560 gr. Längd 53 cm




Simon född v 37+2 Vikt 3360 gr. Längd 51 cm ( Gul o fin ; )



Saga född v 42+2 Vikt 4420 gr. Längd 53 cm






Nu till något "roligt"... När de är 4 månader ser det ut såhär:

Sebastian: Vikt: 7860 gr. Längd 68 cm



Simon vikt 8390 gr ( !!!). Herregud!?
 Längd 64,5 cm



Saga vikt 6575 gr. Längd 64 cm




Alltså... Simon vägde 1 kg MINDRE när han föddes men "leder" viktligan vid 4 månaders ålder. Big time!!!
Stackars barn, så han såg ut! Som en sumobrottare typ.

Tur att han inte ser ut så nu= )

Mellan storlekar....

Jag skrev efter lite vårkläder till barnen eller framför allt till grabbarna...

Sebastians t-shirts som är storlek 134-140 sitter ganska precist just nu så jag tog nästa storlek som då alltså är 146-152. De är stora på honom, men de funkar. Inte kjolvarning iallafall.

Med Simon är det samma sak. Hans t-shits som är storlek 110-116 börjar bli ganska små.
Jag tog då 122-128.
Och där snackar vi kjolvarning!!! Ser inte klokt ut ju???
Jag tycker INTE det är snyggt med FÖR stora kläder på barn. Ja, inte på någon för den delen ; )

Simon valde dessutom sina själv så han såg fram mot att de skulle komma... Men de växer ju i dom tids nog. Till hösten kanske!? Får ge dom lite steroider så de växer snabbt = )



Lite bilder...



Saga med sina faddrar Jesper och Frida i bakgrunden.







Lillskruttan = )




Oftast glad och skrattar mot allt och alla....

Hektiska dagar...

Men nu blir det förhppningsvis något lugnare...

Dopet blev lyckat och maten och tårtorna räckte! Det var svårt att beräkna hur mycket kyckling/pastasallad det skulle gå åt på 30 peroner. Men det räckte även till middag dagen efter = )

Gotlandsbesöket (pappa med fru Irene och min syster Ida med pojkvän Pontus) har åkt tillbaka till ön idag. Mysigt att träffa dom.. Det blir ju max 2 gånger om året = (

Patrik var ledig torsdag och fredag och lyckades pricka in ett ryggskott där på sina lediga dagar. Eller han hade vansinnigt ont i nacken och ner mellan skulderbladen. Han kunde inte ta hand om Saga så mycket då han inte kunde bära = ( Men eftersom vi hade besök här som kunde rycka in lite då och då så kunde jag ändå greja ganska bra. Nu är dopet iaf gjort och nu ska vi inte döpa flera barn i vår familj här...

Snart är det mars och då är varenda helg upbokad. Hu och blä. Patrik ska till fjällen en helg och helgen efter det åker han till Stockholm för att jobba. Fy, ser inte fram emot att vara ensam med barnen så mycket =(

Är väldigt trött så nu ska jag nog slappa lite i soffan innan jag går upp i sängen och hoppas på en lugn och sömnrik natt !!

Dopplanering....

Sitter just nu och skriver inköpslista till allt som ska inhandlas inför lördagens dop. Det är ju sååå sanslöst svårt att beräkna hur mycket det går åt!?
Jag är kass på att beräkna och gör oftast alldeles för mycket av allt. Men hellre det än att det inte räcker!

Prästen som ska döpa Saga var här idag på förmiddagen. Han var en trevlig prick = )

Patrik ska vara ledig torsdag och fredag så vi ska hinna förbereda allt. Förhoppningsvis är lokalen som vi ska vara i efter dopet ledig på fredagskvällen så vi kan duka då. Hoppas hoppas....

Sitter just nu och har lite dåligt samvete för att vi inte varit ute idag... Solen skiner men det ser ut att blåsa en hel del. Jag misstänker att det inte är så skönt som det ser ut att vara. Grabbarna var ute igår, men jag och Saga var inte inte ute (då heller).
Skulle behöva ta mig till affären men har varken lust eller ork att bylsa på alla kläder på mig och lillskruttan. Är såå vansinnigt trött idag. Natten var hemsk. Knappt någon sömn alls =( Jag som "skröt" om hennes goda nattsömn i går. Nåväl. Jag hoppas på en bättre natt i natt!!!
Jag är seg i huvudet och på uselt humör idag. Tråkigt.

Alla hjärtans dag...

Vet inte om jag gillar såna här dagar egentligen....? Kanske är mysigt att "gulla till det" lite extra, men det finns ju många som inte har någon att gulla med som gärna hade haft det? Då kanske det inte är så kul att bli "påminnd" heeeela tiden via reklam i både tv och radio?

Samma med mors och fars dag. Inget vi firar direkt. 
Namnsdagar har vi noll koll på.

Alla gör som dom vill. Men vi lägger inget "krut" på såna här kommersiella jippon.

( Hur stavas kommersiella?)


I gång igen = )

Har varit sugen på att blogga igen ett bra tag, men inte riktigt fått tummen ur så att säga...

Men nu kör jag!

Hoppas det finns någon som vill läsa, även om jag mest skriver för mig själv = )

Har tänkt att jag inte riktigt har tid att blogga, men så såg jag familjen Annorlunda igår och då var det en 10-barns mamma som bloggade! Hinner hon så hinner jag.

Vad har då hänt sen sist!??

MASSOR!!!
Det största är ju ändå att familjen utökats med en liten Saga =)
Helt sanslöst att hon kom till oss... Vi är så fantastiskt lyckliga över våran lilla docka!!!
Patrik har ju alltid velat ha 3 barn och kanske jag också, men efter Simon kände jag mig väldigt nöjd. Han var ganska "mycket" när han var spädbarn. Men man glömmer fort= )

Nu är Saga 3,5 månader och en glad liten bebis! Peppar, peppar så sover hon bra på nätterna också. Men sånt kan ju ändras . Men vi njuter så länge det varar.

Så.... Känns skönt att vara igång ; )


RSS 2.0