Latmasken....

Jaha ja... Så sitter jag nu här och har egentligen ganska mycket att göra men orkar liksom inte komma igång med något... Jag har iallafall satt igång en tvätt och plockat ur diskmaskinen, bara det!

Jag tänkta börja plocka lite med sakerna som vi ska ha med oss på semestern. Men så är det ju det där med kläder...
Det är svårt att packa kläder så här långt innan man åker. Regnkläderna kan jag nog packa i och för sig ; ))
 Jag borde även städa av litegrann. Ni vet en sån där ytstädning så det ser ok ut på ytan, men inte om man öppnar en garderob!
Sen måste jag: tvätta bilen, handla mat, gå på rean igen (???!!!) Ha ha ha!!!!
Fick en kupong från Kappahl som ger mig 20% extra rabatt PÅ REAN!!! Och den bränner i min plånbok...
Jag får se vad jag prioriterar högst. Jag tror inte på städningen faktiskt.

I morse var det två trötta killar som steg upp ur sängarna. Det blev ju en aaaning sent igår! Men det var det värt...( Tycker jag) Det var supermysigt, dels att vara vid havet och inte minst att träffa min bror med familj. Det går alldeles för lång tid mellan vi ses : ((

Neeej... NU MÅSTE jag göra något av min dyrbara tid!!!

Länge sen sist!

Oj oj oj... Tiden går fort när man har roligt : )) Och det har vi! Vädret är sååå super nice! Och jag önskar av hela mitt hjärta att det håller i sig länge, länge till!!! och när det behövs regn så kan det regna på nätterna...

Och vad har vi då gjort från sist fram till nu? Knappt så jag kommer ihåg... Hmm, om jag räknat rätt så har jag inte skrivit sen i onsdags då vi var hos läkaren med Sebastians öra.
I torsdags var Seb fortfarande ganska dålig så jag bytte Simons lediga dag till fredag istället. Så vi var bara hemma och tog det lugnt. Simon badade lite i grannens pool på eftermiddagen (har jag för mig...?) Eller var det på fredagen, eller både och??? Ingen idé jag försöker gå in på det för nästan alla eftermiddagarna har sett likadana sen sist : )
Barnen har plaskat i en eller annan pool varje kväll...



 På fredagen mådde Sebastian mycket,mycket bättre så vi åkte faktiskt och svalkade oss vid havet... Och titta vad vi såg på vägen ner till vattnet!



En orm!!! Vi är lyckligt ovetande vad det var för "sort"...

På fredagkväll var Patrik o såg på fotboll på Gamla Ullevi, Sverige-England.
Efter barnen lagt sig så hamnade vi på våran altan tillsammans med några av våra kära grannar! Vi drack lite vin och hade allmänt trevligt...

Lördag: På förmiddagen tog vi det bara lugnt. Simon lekte med grannpojken en stund.
Och bolaget skulle besökas ; )  Sedan packade vi ihop lite grejer till barnen som skulle till farmor o farfar och sova kvar eftersom vi skulle på fest på kvällen!
Vid 18 var det dags att gå ett hus bort för grillpartaj! Fast vi var på baksidan så vi var ju nästan hemma eftersom det är "öppet" och inga staket mellan våra hus...Vi hade en jättehärlig kväll och vädret kunde ju inte varit bättre!!!!
Det blev en del galna upptåg vill jag lova!

Söndag: Vi vaknade runt 9 och gick upp och åt frukost. Patrik skulle ut och flyga med en kompis som har flygcertifikat så det blev ingen längre sovmorgon.



Det roliga var att vi såg faktiskt när de flög här över Kärra!

I kväll har vi varit hos min bror och hans familj! De bor i Billdal som ligger på gångavstånd till havet. Så vi var vid havet och åt en pasta-kyckligsallad och barnen fick grillad korv med bröd. Men de hade nästan inte tid att äta för de ville bada HELA tiden!!!

Sebastian, Simon och Elton!!!

Klockan hann bli över 21 innan vi åkte hem så barnen så barnen kom inte i säng förren runt 22.30!!! Men det gäller att ta vara på dessa underbara kvällarna som vi har nu! Vi var tvugna att vädra ur vårat hus innan vi kunde lägga barnen! Det var som en bastu här inne...

Nu ska jag kolla på tv lite innan jag lägger mig.

Bye bye!

Jag är lite småkonstig...

Det kanske ni redan märkt : )

Men jag kom att tänka på två saker som var konstiga som jag sagt/gjort idag... Eller egentligen blir det nog tre konstigheter jag haft för mig, för jag stod och strök (!!!!!) när jag började fundera lite. Och att jag stryker hör INTE till vanligheterna!

Men iallafall det första som jag gjorde som enligt min mening var lite småkonstig var att:

Jag var tvungen att gå IN på banken för att ta ut pengar för Patrik har med sig mitt Visakort till Stockholm då hans blev spärrat när han handlade på systemet för någon vecka sedan. Det var strul  för det stod att han tryckte fel kod men han gjorde INTE det och den sura kassörskan envisades att han skulle trycka sin kod igen, igen och till sist igen. Och tjoff så var de tre gångerna slut o kortet blev spärrat.( de sa på nyheterna sen på kvällen att hela systembolaget hade haft problem med kortbetalningar den eftermiddagen) Men NU till det JAG gjorde som var konstigt... Jag skulle fråga hur man beställer nytt kort och kände att när jag sagt till henne att kortet var spärrat så ville jag förklara att han handlat och att det blivit fel. Jag sa så här: Han var på syst... och DÄR någonstans fick jag för mig att det var skamligt att handla på systembolaget!!!???? Så jag blev lite tyst och ändrade mig till att han bara varit och handlat. Punkt.
Varför???
(Oj, det blev ett lååångt utlägg om det...)

Nu till det andra konstiga, som jag för övrigt kände att det var urtöntigt att säga redan när jag höll på att säga det, men jag sade det ändå?!! ( Döm mig inte för hårt nu, snälla!)
Sebastian ville inte äta upp sin fil o havrefras som han typ 3 minuter tidigare hade beställt. Och DÅ kom det:
Tänk på barnen i Afrika sa jag!!!! Oh, jag rodnar nästan här i min ensamhet...
Jag sa att de kanske aldrig får äta sig mätta och ni vet allt det där som man (jag) fick höra när jag var liten. Då var det mycket prat om Biaffra osv... Och jag tror att jag redan då lovade att jag aldrig skulle säga så till MINA barn. Jag gick och hade dåligt samvete för de stackars barnen och ville skicka ris (färdigkokt) till dom! Nu har jag VÄLDIGT VÄLDIGT svårt att tro att varken min mor eller far höll på att älta om det.. Nej, det var nog mer i massmedia och skolan som man fick höra om det konstant. 
Till saken hör att sjuka Sebastian hade redan ätit två rostade mackor och var såklart mätt på det ( han är ju aldrig speciellt stor i maten och ännu mindre äter han när han är sjuk! ) Så varför skulle jag kläcka det liksom? Erkänn att det var konstigt? Men Sebastian undrade stilla varför dom inte äter kokosnötter så dom slipper vara hungriga ; )

Ni märker kanske att jag är lite sällskapssjuk eftersom jag pladdrar på som en besatt?!

Nu känner jag mig nöjd när jag fått ur mig det...

Sebastian fick antibiotika mot sin kraftiga öroninflammation. Och som jag misstänkte hade det värkt hål på trumhinnan.
Läkaren tyckte absolut inte att han skulle gå till fritids mera denna veckan, utan att han skulle vara hemma och ta det lugnt. Så det lutar åt att jag blir hemma hela veckan med honom. I morgon skulle vi varit lediga ändå.
Jag frågade om Simon fick byta ledig dag så han kunde vara på dagis i morgon och bli ledig fredag istället. Jag hoppas att Sebastian är piggare på fredag så han orkar vara uppe lite mera. De på dagis sa att Simon gärna fick vara där både torsdag OCH fredag ifall jag kände att Sebastian behövde lugn o ro. De är sååå snälla och tillmötesgående!!!

NU ska jag äntligen sluta för denna gången. Hoppas att ni orkade med mitt svammel ; )

Senaste nytt...

Efter jag skrivit mitt lååånga inlägg igår så hände följande:

Sebastian kommer ner vid 23-tiden och har väldigt, väldigt ont i örat : (
Vi ger Ipren och gör så han får ligga HÖGT med huvudet. Men hör och häpna... Det hjälper f-n inte!!!!!!
Han har så ont så han får nästan panik, stackars barn. Vi ger en halv dos Ipren till och DÅ hjälper det något lite.
När Sebastian klämde fingret sa dom att man inte behövde vara så "knussliga" med det smärtstillande. Så med dom orden i minnet vågade jag ge honom lite mera än rekomenderad dos.
Han somnade vid 01 igen och vaknade vid 04 av att det rann ur örat. Då tänkte jag att värken kanske skulle släppa, men nej då... Vid 06 var det dax igen. Ont så in i helsingland. Ny maxdos+lite till Ipren och NU sover han gott.
Jag har ringt och fixat tid till vårdcentralen och vi fick tid 9.45. Så jag får väl snart väcka honom : (

Simon är på dagis. Det är lugnast så. Och han protesterade inget trots att jag sa att jag skulle vara hemma med Sebastian. Patrik är i Stockholm så det var bara för mig att vara hemma och "vabba"...

Nu ska jag nog sätta mig lite på framsidan med en kopp kaffe innan jag väcker mitt älskade stora lilla barn ....

Tisdag eller onsdag...?

Jag har blivit veckovill (heter det så?)... Jag är en dag före hela tiden. Har fått för mig ett otal gånger idag att det är onsdag. Men det är väl bara tisdag???!!! Konstigt. Men det är väl något slags önsketänkande kanske. För hade det varit onsdag idag så hade jag varit ledig i morgon. Men nu återstår det en dag innan torsdagsledigheten...

I dag hade jag en nätt liten arbetsdag. Jag slutade klockan 13!!! Fråga mig inte varför jag lagt det så!? Väldigt lyxigt iallafall. Så när jag slutat åkte jag och storhandlade mat i Kungälv. Skönt att klara av det INNAN man hämtar barnen.
Det är bara i riktiga krissituationer som jag åker och handlar med barn, och man med för den delen ; )
Jag hann till och med packa in allt på sin plats OCH slappa lite innan eftermiddagsruchen drog igång...
Tyvärr hann jag också reflektera på hur otroligt stökigt det var här hemma! Fy och usch... Inte kul när allt ligger framme och hela trappan är full av saker som ska upp men som av någon anledning stannar kvar på väg upp...
Jag kan inte skylla speciellt mycket på någon för jag är speciallist på att lägga saker "så länge" på något mer eller mindre lämpligt ställe.
Så när vi kom hem på eftermiddagen lockade jag upp barnen på sina rum och satte igång att plocka och dammsuga.
Kändes lite grymt att "stänga dem inne", men det kändes lugnast så eftersom det är svårt att städa effektivt om de (Simon) är ute. Sebastian hade ju kunnat vara ute men då vill ju Simon med... Och med tanke på vad som hände igår kändes det bra att ha lite uppsikt över Sebastian.
För er som inte vet så fick Sebastian ett migränanfall (tror vi att det var) i går kväll. Han var ute och lekte med sin kusin och när han kom hem började han beklaga sig över huvudvärk. Det eskalerade så han hade så ont att han inte visste var han skulle ta vägen! Sedan började han kräkas också...!!! Så vi fick i honom Ipren och ett glas saft, mörklade i vardagsrummet och så fick han vila. Efter ett tag åt han 4 (!) smörgåsar och sedan mådde han bra innan han lade sig runt 20. Vi tror han hade druckit för lite under hela dagen. Idag fick han med sig en mugg att ha i sitt fack på fritids och förmaningar om att dricka mycket HELA dagen. Och det verkar ju funka bra. Idag har han mått bra. Han har inte sagt ett ord om att han har huvudvärk.


Nåväl, det här med städningen... så känns det som om vi bara har krafsat på ytan alldeles för länge så nu krävs det snart en super duper genomgång för att komma i kapp... För att inte att inte tala om våra garderober!!! Det är katastrofläge i varenda garderob vi har OCH förråd OCH klädkammare. För att inte tala om tvättstugan som man dessutom passerar på väg ut eller in från altanen : ((.
Men jag får väl ta en vecka ledigt efter sommaren och städa järnet. För vi ska ju ändå inte vara hemma så mycket i sommar ; ))
Stackars de människor som eventuellt ska få äran att beträda vårat hus för att vattna våra blommor!??

Patrik har paxat tv:n ikväll för det är någon fotbollsmatch Sverige-??? Är inte intresserad för 5 öre. Kunde inte bry mig mindre faktiskt...

I morgonbitti åker Patrik till Stockholm och blir borta till torsdag em. Hans plan går 7 så han måste upp i ottan!
Jag får med andra ord börja lite senare än vad jag egentligen skulle så jag kan lämna barnen i deras vanliga tid. Jag hoppas kunna vara på jobbet runt 8. Vi får se hur det går. Jag är inte van med morgonbestyren riktigt!
Och om allt blir som jag tänkt så åker jag och barnen till stranden på torsdag då vi är lediga... Vi får se om jag orkar med det. Det kan bli superlugnt och mysigt men det kan också bli en kamp från början till slut.

Nu ska jag avsluta. Det var värst vad långt det blev! Jag var verkligen laddad för att skriva ikväll!


Sammanfattning...

Ja, det blev som jag misstänkte... Inget bloggande under midsommarhelgen. Det fanns varken tid eller lust till det.

Vi åkte till Mariestad i hällregn. Vi trodde faktiskt att någon "där uppe" drev med oss!??
Men när vi kom fram till Mariestad så blev det uppehåll och solen började tränga fram!!! Hurra! Vi kunde sätta upp förtältet utan att drunkna på kuppen!
Lotta o Micke med barn kom efter någon timme så Patrik hade hjälp av Micke att sätta upp förtältet. Vi åt tacos tillsammans på torsdags kvällen och barnen kom i säng lite för sent....

Fredag och midsommarafton och vi vakande till stråååålande sol!!!! Otroligt... Jag menar det brukar ju ALLTID regna på midsommarafton. Patriks föräldrar kom frammåt lunch och vi åt en riktigt god midsommarlunch med allt vad det innebär. Det kom en regnskur precis när vi ätit färdigt så barnnen gick in och kollade på en film i husvagnen. Vid 16 tiden efter jordgubbarna o glassen travade vi iväg till ett midsommarfirande så barnen fick dansa lite runt stången. Men det var bara Alicia och Matilda som gjorde det, grabbarna avstod : ) Även då när vi gick kom en liten skur... På kvällen grillade vi och barnen kom isäng lite för sent...

Lördag= Midsommardagen: Simon vaknade först av alla klockan 7.15... Hade han haft napp kanske vi hade fått honom att somna om men nu gick det inte. Han fick en flaska välling och ville sedan gå upp. Så Patrik steg upp och tog med honom på en cykeltur. Mest för att inte väcka alla i hela husvagnen eftersom Patriks föräldrar sov i vår husvagn också.
När de kom tillbaka var klockan över 9 och alla var vakna så vi satte igång med frukost.
Farmor och farfar åkte hem runt 12 och vi gick ner till stranden och barnen badade lite i strandbrynet. Efter en något sen lunch åkte vi till Sjötorp för att titta på slussarna. Vi hade med oss fika och njöt i fulla drag av det underbara vädret. Vi hade sån tur att det kom en stor segelbåt som skulle slussa så vi fick se hur det går till. Kul!!
Någongång ska vi åka Götakanal det har jag lovat Patrik! (han vill ju ha båt NU!) Det ser sååå himla underbart ut alltså! Sakta glida fram genom den underbara kanalen med alla fina omgivningar... Men det får vänta tills antingen barnen är stora eller till vi blir pensionärer ; ) Så man kan koppla av helt och hållet! När vi kom tillbaka till campingen grillade vi och barnen såg på film efter maten och kom i säng ALLDELES för sent!!!

(Ni kan ju bara tänka er hur det blev på söndag eftermiddag när barnen sovit alldeles för lite i tre dygn!!!??)

Nåväl vi sov till 9.30 på söndag morgon!!! Skönt... Vi började plocka i hop relativt omgående och Micke hjälpte Patrik att få ner förtältet så jag kunde koncentrera mig att få ihop allt inne i husvagnen. Det blir endel grejer alltså : )
Vi kom från Mariestad runt 13.30 och stannade och åt lunch på ett överfullt Mc D. På färden hem åkte vi genom flera regnoväder med blixtar och fullt ösregn. Jag har nog aldrig sett så svart himmel förut!!!  Men när vi väl kom hem till Göteborg var det soligt o fint.
Nu väntar en dag med tvätt och återställande av alla saker som varit med och som vi behöver här hemma.

Jag ska även åka iväg och kolla lite på rean tänkte jag. Barnen behöver flera shorts och jag måste få tag i badkläder till mig själv OCH ett par solglasögon. Har förlagt mina... Klantigt.

Ha en underbar sommardag!

Färdigpackat...

Så i morgon bär det av till Mariestad. Vi har tänkt komma iväg ganska snart efter frukost.  Vi ska ju som sagt möta upp våra kompisar någonstans på vägen också.
Idag efter jobbet åkte jag direkt och handlade mat inför helgen. Patrik gick hem tidigare och hämtade barnen.
Jag kom hem runt 18.30 och har sedan packat in maten och resterande saker som var kvar att ta ut till husvagnen. Patrik och barnen åkte och hämtade den förut så nu står den ute vid parkeringen.
Nu HOPPAS vi bara att den får vara ifred inatt.... Snälla snälla snälla : )

Jag är väldigt glad att vi har klarat av matinköpen redan då jag tror att det kan bli lätt hysteriskt i mataffärerna i morgon!

Nu återstår bara att se om vi får plats på den campingen vi tänkt oss... Kan ju bli spännande annars!?

Nu ska jag slappa lite innan jag kryper till kojs.
Patrik gick in till en granne med 2 öl i handen och en skvätt snaps, så vi får väl se när han kommer hem igen ; )

Ska försöka skriva lite i helgen, men det är inte säkert att jag hinner/kan, då det är extremt osocialt att sitta vid datorn när man ska försöka umgås med andra...

Må så gott!

Tisdag...

Idag har jag och barnen varit i Sisjön och köpt en gasolflaska. Vi har redan en men behöver en till gasolvärmaren som vi brukar ha i förtältet. Och med den senaste väderprognosen inför midsommar så kan det behövas! Vad jag förstår så ska det bli typiskt midsommarväder med regnskurar och lite uppehåll omvartannat... : ( Patriks pappa o mamma frågade om vi hade kollat den senste prognosen o undrade om vi fortfarande skulle iväg... Men det ska nog till mera extremt väder är så för att stoppa oss från att åka ut. Typ orkan, eller tornado osv... ; ))
Det är gott och ha gasolvärmaren i förtältet då det annars blir råkallt och fuktigt frammåt kvällen.
Patriks föräldrar ska också komma till oss på midsommar. Vi åker till Mariestad på torsdag morgon. Micke o Lotta med tre barn möter vi upp i Trollhättan som det ser ut nu. De har också husvagn och vi ska försöka få platser bredvid varandra. Hoppas hoppas hoppas att det finns platser kvar till våra två husvagnsekipage...!!!!

Nu återstår en hel del packning och att försöka få bukt med de ovälkomna gästerna i husvagnen... Svartmyror!!! BLÄ.
Men de kommer nog att försvinna när vi dödar dom med våra bara händer och sprayar med rengöringsmedel!!! Vi har väl råkat ställa husvagnen på en myrstig eller nåt.

Måste bara säga att Simon är jätteduktig utan napp!!! I går nämnde han inte det en enda gång! Idag ville han ha en när han vaknade men köper det direkt när mnan påminner honom om att han slutat. Det "jobbigaste" är att åka bil med honom... Inte för att han gnäller utan för att han PRATAR KONSTANT!!!!!! He he he...

Packa var det ja...


Nappavslutning!!!

Nu har det hänt! Simon har slutat med napp! Han har inte använt någon sen lördag morgon.
Det går ok men långt ifrån smärtfritt... Värst är det när han ska somna och när han vaknar, då får han riktiga frispel. Men det klart att det är en omställning att sluta med napp så vi försöker ha överseende med hans raseriutbrott.
Han har fått en belöning redan... En ny liten sparkcykel med tre hjul. Så nu är "maskinparken" utökad med ännu en pryl.

Nåväl det har ju hunnit vara torsdag,fredag och lördag sedan jag skrev sist...

Torsdag jobbade jag kväll och var inte alls på humör för att jobba kväll, eller föröverhuvud taget jobba. Det är ju aldrig kul med kvällspass men då kändes det extra tungt av någon anledning. Annars gjorde jag inget speciellt varken före eller efter. Lämnade barnen vid 10.30 ca.

Fredag jobbade jag dagen och det gick ganska snabbt. Efter jobbet åkte jag och handlade inför helgen. Det SPÖREGNADE heeeela dagen. Simon och hans dagis var på utflykt men det hade gått bra ändå, trots hällregnet! Jag beundrar dagisfröknar... De har verkligen änglars tålamod, både med barn och väder ; ) Ibland räcker det att jag är på dagiset 10 min och hämtar Simon och jag känner att jag håller på att brista för det är otåliga barn överallt. Men fröknarna är alltid lugna och snälla ( såklart) Men jag känner iallafall stor beundran över deras tålamod och engagemang.
Efter jag hämtat Simon och Sebastian var vi inne och kurade eftersom det regnade konstant. Simon somnade på soffan eftersom han inte sovit middag på utflykten under dagen. Sebastian spelade datorspel och jag bakade pizza till fredagsmiddag! Mums... Sedan hade vi fredagsmys med lite godis och popcorn. Barnen kom isäng runt 20.30 och Simon använde fortfarande napp och somnade snabbt trots sen middagssömn... ( Han har numera svårt att koppla av när han ska lägga sig utan napp.)
Lördag åkte jag och en granne iväg vid 10 för att fixa lite "partykläder" inför kvällens 2X30 års kalas som vi skulle på tillsammans. Våra grannar vägg i vägg fyllde/fyller 30 så de bjöd på fest! Vi gick dit vid 17 tiden och bjöds på mycket god mat och dryck och trevligt sällskap! Jag och barnen kom hem vid 23.30 tiden och när Patrik kom hem har varken jag eller han någon aning om ; )) Men det var superkul iallafall! Tack Caroline och David! !!!

Söndag har varit lite småseg efter festandet igår... Men vi har bara tagit det lugnt. Efter lunch åkte vi till Toys R Us för att inhandla nappavslutningspresent till Simon. Sebastian ska på kalas i morgon efter fritids så det blev att inhandla present också.

Nu är jag superseg i skallen och ska slappa lite framför tvn innan jag ska krypa till kojs...

Skolavslutning!!!

Idag har vi varit på Sebastians första skolavslutning! Och som sig bör på skolavslutning så var det regn o kallt : (
Så vi fick vara inne i idrottshallen och det var överfullt med mammor, pappor och andra bekanta och släktingar som tittade när kören sjöng osv. Efter de gemensamma "aktiviteterna" gick alla barnen till respektive klassrum med sina fröknar och anhöriga. Fröknarna fick sina presenter och några barn ( inte Sebastian dock) läste dikter. Tyvärr hade Simon tröttnat för länge sen på att vara tyst och stilla så jag hörde eller såg inte så mycket av det utan försökte få Simon att inte tappa kontrollen helt och hållet... Puh!!!
Vi kom hem vid klockan 10 ungefär och hade sedan länge lovat att Sebastian skulle få en present när avslutningen var avklarad. Så ÄNTLIGEN fick han sin sparkcykel ( kickboard??). Ja, jag hoppas ni förstår vad jag menar. Så nu kan han också åka sån när alla kompisar gör det! Behöver jag tillägga att han blev glad!?
Nu sitter killarna här och tittar på film och jag sitter och skriver här. Det är verkligen inneväder idag... Ganska skönt faktiskt, men lite synd om Sebastian som vill ut och provköra sin sparkcykel.
Nu upptäckte jag att Simon ligger och sover här på soffan! Skönt för honom faktiskt, han var riktigt trött. Och lunch åt dom när de kom hem från avslutningen. Båda barnen var då jättehungriga fast klockan bara var 10!!! Så det kommer nog att bli lite udda mattider idag!

Igår kväll satte Patrik och jag oss ner och pratade om var vi skulle semestra iår. Och jag kan ju säga att vi hade verkligen ingen aaaning om var vi ville.. Vi kollade lite på Skåne och Leksand men det kändes inte som vi hittade någon camping som föll oss i smaken... (Jag tror vi börjar bli kräsna ; ) ) Så jag kände viss stress faktiskt för om man vill ha plats och framför allt en bra plats på en speciell camping så måste man boka SNARAST!!!
Och så idag helt plötsligt kom vi på hur vi skulle lägga upp det! Så nu har vi bokat en superplats i...... Gissa!?
LIDKÖPING!!!! För där har vi ju aaaaldrig varit förut!!! ; )
Men som ni kanske förstår så älskar vi Lidköping och framför allt den campingen!
Så vi börjar där och sedan blir det nog nästa supercamping som ligger i Mariestad! Där kan man inte boka plats utan man väljer när man kommer dit. Det är också mysigt faktiskt!
Ohh, det känns sååå skönt att ha bestämmt var vi ska åka. Eller åtminstone åt vilket håll... Jag som sa senast igår att jag helst vill hålla mig runt kusten! Ha ha ha!
Men vem vet vi kanske hinner ut mot kusten också. Vi hittar kanske en ny supercamping vid kusten!?
Vi har bokat plats i Lidköping från den 3 till den 12 juli. Det är bara det att jag jobbar tre dagar v.28. Den 6,7 och 8  juli jobbar jag, så då får jag ta bussen hem till Göteborg och så är barnen och Patrik kvar. Så när jag slutar klockan 12( !!!)  den 8 åker jag ner till dom igen! Så har vi lagt upp det. Och det känns jätteskönt! Ja, det klart jag hade ju hellre varit ledig med dom hela tiden men nu är det inte så så då får vi göra det bästa av situationen...

Nåväl... Nu ska jag hänga ut lite tvätt i regnet. Dock under tak!!!

Godkväll!

Nu blev det ett sånt där uppehåll igen... Dagarna bara flyyyger i väg!

Det har hunnit vara fredag: Då var jag ledig. Jag fixade presenter till höger o vänster : ) Var faktiskt inne i stan o köpte det jag skulle ha. Det hör inte till vanligheterna att jag åker in dit,( allt jag behöver finns här på Hisingen.) Men då o då är det lite kul. Denna gången blev det så bara för att jag skulle växla pengar på Forex. Skulle ge bort turkiska pengar i present.
Sebastian åkte med en kompis direkt efter fritids så jag hade bara  Simon att hämta vid halv fyra. Vid halv sju var vi bjudna på 15-års kalas hos Jesper. ( Patriks systers son.) De bjöd på god mat o dryck. För att 15-åringen sedan skulle få ha lite kul med sina kompisar utan mamma o pappa hemma så gick föräldrarna (Patriks syster med man) med oss hem en sväng efter kalaset. Även Patriks föräldrar var med hit en sväng. Men alla var supertrötta så det blev inte så sent.

Lördag:  Vi kom upp ganska sent. Simon vaknade kl 8 och Sebastian vid straxt innan 9!!! Vi förberedde oss på vårat nästa kalas som var på Orust. Vi åkte hemifrån vid 11.30 ca för att hinna hämta hem Polon som stod kvar på Tamro sedan torsdagkvällen då Patrik var på Liseberg. Han vann föresten en stjärnvinst på filmhjulet!!! Så vi blev 6 st dvd filmer rikare!!! Han valde barnfilmer. Mycket bra tycker jag eftersom barnen oftast ser om filmerna om o om igen.
Kalset var mycket trevligt med otroligt god mat!!! En supersmarrig pastasallad med ett nybakat bröd till... Mmmmm, mums!
Vi stannade sedan kvar för att grilla på kvällen, även den maten var supergod! Vi hade en härlig lördag hos Micke O Lotta o alla barnen på Orust! Vi åkte hem vid 21.30 tiden då barnen började kännas lite möra...

Söndag: Äntligen kom dagen då Sebastian skulle få prova på att köra gokart!!! Vi åkte till banan o han var sååå förväntansfull så ni kan aldrig tro!!!
Det var full förvirring bland funktionärerna så något blev lite fel när de visade honom var han skulle hålla foten på gasen så han råkade hålla foten på gasvajern!!! Det blev allstå FULL GAS när han körde i väg....! Banan var såphal av regn så han sladdade av i full fart. Resten av varven körde han i snigelfart : = )
När han väl kom i mål så hade han kramp i armarna och händerna för han hållit så hårt i ratten, stackarn. Han sa att han aldrig mera ville köra gokart. Snacka om antiklimax.
Men vi bestämde att prova även idag och han kom hem alldeles salig! Han vågade prova igen och han körde tillochmed två gånger idag. Så nu är han nog precis så såld på det som Patrik vill att han ska vara!!! Ha ha ha!
Söndag eftermiddag gjorde vi inget speciellt.
Jo, vi gick foch röstade förresten!

Nu har ni fått lite rapport vad som hänt i helgen!
Nu ska jag se CSI....

Färdigjobbat!

Svisch... Så var denna arbetsveckan slut! Det gick onekligen undan. Tänk att det redan är fredag i morgon...

Nu ligger barnen och Patrik är på Liseberg med sina arbetskamrater. De skulle ha femkamp, kul antar jag. Jag har faktiskt aldrig gjort det. Faktum är att det var det vi skulle göra egentligen när jag och mina arbetskamrater skulle hitta på något. Men det blev ju som bekant Varberg istället.

Idag följde en klasskompis med Sebastian hem efter skolan. Och i morgon ska Sebastian följa med en annan kompis hem! Kul och smidigt att umgås sådär direkt efter skolan. På helgerna är man ju oftast upptagen med annat.

Ja, denna helgen som kommer nu är fullspäckad från fredag till söndag...
I morgon, fredag ska vi på 15-års uppvaktning runt 18.30 o frammåt. Lördag ska vi på 7-års kalas klockan 13 på Orust. Där stannar vi och grillar på kvällen. Sedan på söndag ska Sebastian åka och prova på att köra gokart mellan 12-16.
Oj oj oj... mycket blir det. Oftast är det väl så att allt händer på en gång!?

Måste till sist bara säga att Simon sov HELA natten i sin säng natten som gick!!! Det är stort! Jag kan nog räkna på mina båda händer de nätter han sovit en hel natt. Jag menar alltså att det är inte fler gånger än 10... : (
De senaste månader har han ju till och med somnat i vår säng.
Alltså, egentligen gör det väl inte så jättemycket, förutom att Sebastian tycker att det är djupt orättvist och det gör ont att vakna med nappar på ryggen som ställt sig på högkant. Simon gillar ju som bekant att ha ca 3-5 nappar runt sig i sängen o i handen!
Men nu när jag skrivit om det så händer det nog inte att han sover hela natten igen : ))


I morgon är jag ledig och ska åka o köpa lite presenter till kalasbarnen.Jag ska även fösöka hinna köpa lite blommor till utsidan. Penseérna har gjort sitt så att säga...


Haj på daj... ; )

Nu var min två dagars ledighet slut... Snabba ryck!
Börjar klockan 6.45 i morgon : (    HU!
Ska dock inte klaga för jag jobbar bara onsdag o torsdag denna veckan!!!

Idag har jag haft en "barnfri" ledig dag. De har en tendens att gå extra fort! I morse efter familjen gått så kunde jag inte bestämma mig om jag skulle städa eller handla först... (Svåra val här i livet, he he he) Det avgörande var att tvätt och sköljmedlet var helt slut o jag hade tänkt tvätta endel, så jag handlade allstå först. Jag tog även en sväng till Backaplan för att inhandla lite skor.
Jag köpte sandaler till barnen och ett par sommarskor till mig. (Ohh, jag hade tänkt lägga in bilder på skorna här men det strular och jag orkar inte pilla med det.) Man köper tre och betalar för två. Kanske inte världens bästa kvalité på skorna men det brukar vara ok ändå. Barnen växer ju ur skorna på ett par månader känns det som... 
Jag hann iallafall städa av huset lite också innan det var dags att hämta Simon på dagis klockan 15.30. Vi åkte sedan till Sebastians skola där vi mötte upp Patrik. Sebastians fritids hade temaavslutning och de har jobbat med temat sagor. Så det var lite teater och de hade skrivit lite sagor o ritat bilder till. Superskoj att se!!!

Vi kom hem runt 17 och jag hade hunnit med att förbereda lite middagsmat bestående av köttfärssås, så vi behövde bara  koka spagetti. Mycket smidigt!!!

Nej, nu ska titta på säsongsavslutningen av House!


Hej igen!!!

Ja, som sagt tiden går och nu har jag jobbat färdigt min helg och hunnit vara ledig en av mina två dagar!

Jag tror att min fruktansvärt onda nacke i fredags berodde på att jag låg på en stenhård kudde när vi var i Varberg. Jag mår mycket, mycket bättre nu!
Det var inte speciellt kul att jobba nu i helgen eftesom vädret var sååå underbart!!! Jag hade ju mycket hellre varit ute med husvagnen vid havet eller vid någon sjö : )
Men det går fler tåg och det var ju lite extra pengar att tjäna nu i pingst eftersom det var storhelgstillägg.

Vädret har varit toppen idag också så jag och Simon åkte till stranden där vi mötte upp en kompis (tillika arbetskamrat) till mig. Det var superskönt att komma till stranden där det fläktade och kändes väldigt behagligt. Här hemma stod luften stilla mellan husen...
Jag smorde in både mig och Simon omsorgsfullt innan avfärd men jag känner att jag glömde smörja benen på mig! Det svider och bränner så in i h-----....
Men Simon har jag lyckas skydda verkar det som, tack o lov! Han fick solskyddsfaktor 25 o jag tog 6...Men som sagt inte på benen.
Simon somnade på väg hem så han fick sova klart i vagnen tills vi hämtat Sebastian. Sen gick vi och köpte glass som vi smaskade i oss på hemvägen.
Nu i kväll har vi grillat lax och ätit färskpotatis. Mmmmm, vad gott det det var : )

I morgon väntar en dag med städning och lite inhandling. Barnen är inte hemma.

Måste till sist berätta vad Simon sa nu ikväll när han fick på sig en Bamsepyjamas:

 - Mamma,  Bamse dricker öl för att bli stark!!!
- Neeej, det är dunderhonung!
 - Nej, nej. nej det ÄR öl!!!
Ok... Vad ska man säga. Lite kul faktiskt!
Simon har tydligen sovit ALLDELES för länge idag på dagen för han håller på och kommer upp hela tiden. Han är inne på sin tredje "uppgång" nu. Och han sover inte än...
Och nu är det någon KÄCK jävel (ursäkta) som började klippa gräset (???) med världens högsta ljud på motorn. Nehe... det slutade tvärt. Kanske var något annat motorljud. Men högt var det iallafall.
Hoppsan så arg jag lät... Sorry.

Må bäst!

RSS 2.0