Snigel....

Ja, idag har vi inhandlat en snigel!!! Den åker omkring i akvariet och suger i sig alger : ) Gul och fin är den...



Och i morgon äter vi den med vitlök till... Neeej, jag skojar bara!!!!

Fyra stycken Molly blev det också... Två vita och två svarta...



Fast våra har inte sån där fräck stjärtfena...?

Våra yngel har växt och kan nog snart släppas ut bland de andra! I allafall två av dom. Den tredje lille får vara kvar i bebiskammaren ett tag till, annars blir den nog uppäten illa kvickt : (

Vi var på Hornbach och gick och handlade i lugn och ro för barnen hade varsitt Nintendo Ds med sig in i affären... Man kan säga att vi har köpt oss lite frid. Våra barn avskyr annars att gå i affärer. VERKLIGEN.
Vi fick även köpt en ny duschstång. En sån man hänger duschmunstycket i om man inte vill hålla det alltså...
Våran gamla höll inte upp duschen för den vissnade liksom : )

Och låsspray... Det är helt hopplöst att komma in i garaget nu när det är så iskallt. Så nu hoppas vi att låsspray kan hjälpa...

I morgon är det årets sista dag och min sista lediga dag : ((
Jag hade väldigt gärna varit ledig lika länge som Patrik och barnen. 

Nu ska vi spela lite Buzz på Ps3...

Nu så kanske....

Nu ska jag göra ett seriöst försök att komma tillbaka till mitt vanliga jag. Jag känner mig fortfarande rejält trött men jag har tagit ledigt nu två dagar vilket betyder att jag blev ledig i sex dagar. Precis vad jag behövde!!!
Jag börjar jobba igen den 1/1-10 klockan 13.30 : (
Men att jobba den helgen ger ju lite extra klirr i kassan så det är bara att bita ihop. Det som är bra är att jag "bara" jobbar vanliga 6-8 timmars pass hela helgen.
Så nu njuter vi av ledighet hela familjen.
Jag har fortfarande en syster med pojkvän här. Dock inte samma som häromdagen = )
Nu är det min näst yngsta syster Frida med pojkvän Petter som har kommit på besök från Gotland! Så samma dag som Anna, Raffe och Otto åktehem till Uppsala kom Frida och Petter. Full rulle och jättemysigt!!!
Så de ska stanna här och fira nyår med oss.
Vi har planerat att åka in och kolla på fyrverkerierna klockan 17. Vi har inte gjort det på ett par år av olika anledningar. Men nu kan det ju passa bra tycker vi. För det är ju verkligen fantastiskt vackert att se på....
Vi ska även fira med våra grannar vägg i vägg. Så vi (killarna) har planerat att vi ska grilla kött på nyår. Det ska tydligen bli typ 15 grader kallt ... Hmm, som sagt JAG tänker INTE stå ute och grilla. Men det är ju väldigt gott med grillat kött, allrahelst så här på vintern.

Jag orkar inte lägga in några bilder nu heller...

Hysteri....( Inget glatt inlägg )

Jaha ja...
Nu är det alltså annandagen och julen är mer eller mindre över. Jag tycker att det är ganska hysteriskt om jag ska vara helt ärlig.
Men självklart ÄLSKAR jag att umgås med mina nära och kära och se barnen bli glada över sina julklappar!!!

Men denna julen har jag varit lite tungsint och inte fått till någon julkänsla alls!???
Jag tror inte att det beror på stress för jag har verkligen inte kännt mig stressad på något sätt.
Nästa jul skulle jag vilja åka utomlands.

Idag har jag varit en sväng på rean. Men jag åkte hem utan en enda sak. DET mina vänner var hysteri på hög nivå!!!! KAOS kan man också kalla det....

Jag skriver mera när min tungsinthet lämnat mig.
När nu det blir.

Sådär ja : )

Back on track...
Ja, alltså nu är vi friska igen. Sebastian blev hemma hela förra veckan vilket innebär att han bara har en "riktig" skoldag kvar innan han går på jullov. På tisdag är det julavslutning i skolan och då ska jag och min syster gå dit och vara med. Anna ( min syster) Raffe ( hennes kille) och Otto (deras hund) kommer i morgonkväll och stannar en vecka! Det ska bli såå mysigt att ha dom här över julen... På julafton åker vi till Billdal och firar jul med min bror och hans familj och hans frus familj.
Jag önskar att det kunde komma lite mera snö bara... Barnen har varit ute och lekt med den lilla snön som ligger men det är nästan skrattretande lite ju!? På gotland däremot finns det tydligen massor. Hade varit mysigt att åka dit... Man det får bli ett annat år.

I fredags var jag ledig och Sebastian mycket piggare så vi åkte till Toy´s R us för att införskaffa en julklapp till en liten kusin... Självklart blev det varsinn leksak till mina barn också. Jag hade inte räknat med annat liksom : )
Det var mycket, mycket folk trots att vi var där nästan direkt efter de öppnat! Direkt efter detta åkte vi till Maxi för att införskaffa lite god helgmat. Ja, alltså inte julmat utan "bara" till denna vanliga helgen.
Ibland när man handlar känns det som att man får mycket för pengarna och ibland precis tvärtom...?!!
Denna gången gick det på runt 750 kr och jag upplevde det som att kylen var lika tom efter jag packat in det jag köpt som innan!?? Tråkigt : (
På kvällen gjorde vi hemgjord pizza och Sebastian åt med god aptit!!! Hurra! Sedan blev det sedvanligt mys med lite godis och annat gott. Barnen kom i säng runt 21 och jag kan för mitt liv inte komma på vad vi såg på tv:n....??? Men något barnvänligt måste det ju varit eftersom de var uppe så pass länge?

I går lördag höll vi på med allt möjligt. Jag åkte en sväng till Ikea (igen). Jag köpte en liten stjärnljusslinga som drivs på batteri för 39 kr. Den har vi lagt inne i pepparkakshuset så den lyser upp det lagom mycket där i.
Patrik fixade alltså pepparkakshuset sjäv helt utan barnens inblandning. De var inte ett dugg intresserade helt plötsligt. Lika bra det, för det var ju både hett och kletigt och Patrik hade fullt upp med det ändå... : ) Jag förevigade det inte heller...Glömde liksom bort det, som vanligt. Efter lunch tog vi en promenad i det friska vädret. Vi behövde en gräddsprits och hittade faktiskt det uppe på Ica. Barnen fick köpa lite lördagsgodis på Candy och efter detta ville alla hem och in och värma sig.
På eftermiddagen dammade jag av lite här hemma och storstädade vårat sunkiga badrum. Det är så pass gammalt så det känns aldrig riktigt frächt, men lite bättre blev det kanske. Vi städar inte livet av oss bara för att det är jul, men lite mera än vanligt blir det nog ändå.
På kvällen åt barnen sin favoritmat, köttbullar o makaroner och jag och Patrik åt våran: entricote med potatisgratäng och en mumsig sallad till det... Patrik gick faktiskt ut och grillade köttet och det blev super, super gott!!!!
Efter barnen lagt sig satte vi oss och slog in julklappar. Vi insåg att vi "måste" köpa några till... Och det till Sebastian. Han är lite "svår" att köpa till för han leker inte med något speciellt. Men jag har tagit hem en leksakskatalog som han kryssat för saker han vill ha, så vi kanske kan få några tips iallafall. Han skulle behöva typ en pyjamas eller två men det köper jag inte i julklapp.
Kläder får han ändå. Om det är så att barn inte uppskattar mjuka paket så gör inte han det ALLS. Och då menar jag NOLL, INGET, ZERO, NULL, NOLLASTA : ) Så det så.

Nu sitter Patrik och spelar Guitarr Hero Metallica och barnen hejar på.
Jag ska ta och göra något vettigt tror jag.

En snabbis...

Jag är väldans trött så jag gör bara ett snabbt inlägg....

Sebastian är fortsatt sjuk : (
Rejält alltså. Han har slutat att äta nästan helt och han lever på Ipren och vatten. Men nu kämpar vi på och ger det ett par dagar till för att se om det vänder. Simon var sjuk nästan precis en vecka och Sebastian blev sjuk i måndags... Så som sagt, vi avvaktar lite till. Peppar, peppar så har det inte satt sig på hans öron (än??)
Idag har jag jobbat och hans farmor och farfar har ställt upp och passat honom. De ska göra det i morgon också och sen är jag ledig på fredag. Och sen hoppas jag att han är frisk till helgen... Man blir så himla låst när någon är sjuk : (

I går satte jag in annons på vår bakåtväda bilbarnstol som vi köpte ny till Simon 2007 och idag var det en kille här och hämtade den. Smidigt och snabbt!!!

Sebastian vaknade klockan 05 i morse och mådde ...ja...riktigt tjuvtjockt om man säger så. Så även om han och Patrik sov i bäddsoffan och jag och Simon låg i vårat sovrum, ville Sebastian att jag skulle komma upp och hjälpa honom, sötnosen : ) Min klocka ringde 05.40 så jag hann inte riktigt somna om. Det gjorde däremot Sebastian!! Han sov till 11!!!!! Så Patrik fick ringa sina föräldrar så de kom hit istället för att Patrik skulle kört dit honom på morgonen. Vi får väl se hur dags han vaknar i morgon... Jag sover gärna till min klocka ringer.

Som sagt... Ett kort inlägg för nu ska jag slappa på soffan innan jag går upp och lägger mig.

V.A.B : (

Jaa, nu sitter jag här igen och är hemma för vård av barn... Suck : (
Sebastian vaknade klockan 06.30 och hade 39 graders feber och ville kräkas. Han brukar spy när febern stiger snabbt. Så det var bara att ge suppar, både mot febern och illamåendet. Han tycker inte om det alls, men förstår att det är det bästa vid såna här tillfällen.
Hade jag gett flytande medicin hade han med all säkerhet fått upp det igen...
Vi har hållit oss friska hela hösten så att vi är sjuka nu får man liksom ta. Även om det känns lite surt när det hopar sig såhär... Men hellre NU är på jul!!!!

Nu ligger han här och kollar på tv och har gjort det hela morgonen. Jag har varit iväg och lämnat Simon på dagis.
Simon fick sovmorgon och sov ända till 7.45!!! Så jag ringde dagis och sa att han kommer till 9. De ska ha lite julfirande på hans dagis idag med jullunch och dans kring granen! Mysigt : )
De har tagit bort luciafirandet där föräldrar är med. Det funkade aldrig riktigt ändå. Barnen ville aldrig gå i tåget när föräldrarna såg på och det blev en så stor grej liksom. Så nu har de firande bara på avdelningen utan oss föräldrar. Mycket lugnare både för barn och personal...
Patrik var däremot och kollade i Sebastians skola på luciatåget där i fredags! Det var mycket fint och stämningsfullt sa han. Det är skolkören som lussar för resten av skolan. Sebastian är dock inte med i kören...

I går kväll gjorde jag rent i akvariet för första gången... Det var lite meckigt, men man vänjer sig nog. Tyvärr dog en fisk under natten. Svärdbärarhannen. Så nu måste vi köpa en ny herre till vår svärdbärarhona : )
Vi har haft 3 dödsfall så här långt. Alla har varit hannar. Hmmm, vad beror det på?
 
ÄR det det svagare könet eller vaddå ; )

Tiden rusar iväg...

...och jag hinner inte riktigt med!? Och jag avskyr att göra såna här sammanfattningar vad vi gjort under de dagarna jag inte skrivit så därför tänker jag bara dra i korta drag vad som hänt...

I onsdags var jag ju ute och åt med mina arbetskamrater. Det var gott, trevligt och billigt! Vi åt på Chez Amis på Vasaplatsen. En restaurang jag kan rekomendera. Priserna var riktigt bra!

På torsdag åkte en klasskompis till Sebastian med oss hem. Så jag lagade en "barnsäker" maträtt, pannkakor och jag tror kompisen åt 6 (!!!!) pannkakor! Mina barn äter max 2 var...

Fredag, och jag hämtade en över övertrött Simon från dagis... Han somnade som en stock i bilen innan vi kommit till Sebastians skola! Så han fick sova en stund på em. Närmare bestämt till 17.30 då vi skulle äta. Sedan var det lite mys och tv och vid 19.30 bad Simon att få gå och lägga sig!!!??  Snacka om trött....
Och ändå var han bara på dagis två dagar förra veckan. Men det klart det tar på krafterna att vara sjuk och sen börja på dagis igen där tempot är högre än högst.
Sebastian var däremot uppe och kollade på Idolfinalen med oss. Han tycker det är mysigt att ha oss för sig själv : )

På lördagen åkte vi och köpte lite mera fiskar och växter till vårat akvarium. Det är nu ganska välbefolkat, så vi ligger lite lågt med att köpa flera fiskar nu. Ev ska vi bara köpa två ålar till....
På eftermiddagen kom min bror och min familj på en blixtvisit. De var ute och "gjorde stan" tillsammans med resten av göteborg och de flydde sedan hit för en snabb kopp kaffe. Elton har ramlat ur sängen och brutit tån! Maximal otur kan man säga : ( Så nu är hela hans lilla fot ingipsad...
Vid 16.30 ca begav vi oss till Orust och tillbringade kvällen hos Micke & Lotta. Vi åt och drack gott och kom hem vid 23-tiden igen. Vi började prata om att åka utomlands tillsammans under hösten 2010. Vi har ju planerat det ändå så att säga och det har dom också så då kan vi ju försöka åka tillsammans!

Och så söndag då. Jag gick och trodde att det var lördag halva dagen och blev väldigt besviken när jag insåg att det var söndag : (
Vi hade mycket planer för dagen, men vi hann bara hälften... Vi hade tänkt: pynta, städa, baka pepparkakshus, klä granen, byta till vinterhjul på Polon och göra rent akvariet. Vi hann ilallafall: klä granen och pynta och jag var en sväng på Ikea också. Så nu är blockljus förrådet påfyllt. Men en dag går otroligt fort alltså...

Det känns iallafall bra att vi har pyntat! Eftersom jag/vi gärna får ut julsakerna så fort vi bara kan efter jul så pyntar vi och tar in granen runt lucia varje år. Det är ju bra mycket mysigare att ha det pyntat ett tag INNAN jul än efter... Städa får vi göra nästa helg. Akvariet kan jag ta någon kväll nu i veckan och däcken lika så. Eller det gör ju inte jag... Riktigt så långt har vi inte kommit i jämnställdheten i detta huset ; )
Pepparkakshus-baket får också bli nästa helg. Det har Patrik lovat att hålla i.

Detta inlägget påbörjade jag runt 9.30 i morse. Men jag hann inte klart innan jag skulle lämna Simon, utan sparade för att fortsätta ikväll när jag kom hem från jobbet...Jag skulle ha börjat klockan 12. Nu är klockan 14 och jag skulle alltså varit på jobbet. Det är jag ej.
De ringde från skolan vid 11.50 ca och sa att Sebastian fått frossa och var yr. Så jag fick vända och köra till hans skola istället för till jobbet... V.a.b igen : (( Surt. Riktigt surt.
Det är väl något skit som går för det var en till i Sebastians klass som blivit sjuk under förmiddagen.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Feberfri : )

Hurra hurra han är feberfri idá....

Så i morgon kan jag jobba och han kan gå till dagis! Och det känns mycket mycket skönt. Han börjar bli rejält rastlös faktiskt.
Och till Sebastians stora glädje kan han få ta hem kompisar och få visa upp sitt nya akvarium!! Här är det!!!



Svårt att få en bra bild där fiskarna syns...

I går bakade vi pepparkakor på eftermiddagen. Först ville barnen inte alls, men när jag väl tog fram degen och alla formar så var de väldigt villiga!!! Jag tror de kom på hur gott det är med pepparkaksdeg!



Små pepparkaksbagare : )



Sebastian tröttnade först och gick och satte sig o tittade på akvariet istället!

Idag har jag och Simon inga planer alls.
Det är juldrop in på fritids idag så Patrik åker dit mellan 14.30-16.30. Jag och Simon stannar hemma. Förra året var Simon med där, men det blev lite väl livligt eftersom hälften av Sebastians klasskamrater "hänger" på Simon och vill att han ska brottas med dom och göra "nacksving"... Och vi som försöker få Simon att sluta med dessa våldsamma lekarna....!?
Det är ju inte så att Simon leker så med sina jämnåriga kompisar men med lite större killar, de som är i Sebastians ålder. Då blir det action liksom. På gott och ont. Det är skönt att han är framåt men det finns ju en gräns vad som är ok.

Ikväll ska jag ut och äta med järngänget=mina kollegor! Och det ska bli skönt att komma hemifrån lite nu efter 3 dagar som jag varit "instängd" här : )

Efter lunch funderar jag på att åka en sväng till Ikea för att handla lite mera ljus och då blockljus i första hand...

Vi får se vad vi hittar på!!!

Det går åt rätt håll!!!!

I morse visade tempen "bara" 38.2! Och han mår mycket bättre än i går morse även om han är ganska rejält förkyld med allt vad det innebär. Nyser och är ganska tät. Vi får vara hemma i morgon också och då hoppas jag att han är feberfri så han kan gå på torsdag.

I går var vi och köpte lite fler fiskar. Det blev 2 guppyhonor och 9 (!!) neontetra. Grejen är att jag betalade för 10 neontetra men fick bara 9. Det är ju svårt att räkna små fiskar som simmar runt i turbofart. Men jag funderar på att gå tillbaka och be om en till...? Kan man med det??? Eller är det konstigt att göra det?
Till helgen ska vi köpa ännu mera fiskar för denna gången gick det bra. Ingen av de nya som dött än så länge iallafall... Jag gjorde efter konstens alla regler och tog det pö om pö och som sagt det är nog viktigare än vad man tror.
Jag ska lägga ut kort på akvariet i morgon....
Simon fick åka med till affären, men satt i vagnen och spelade Nintendo DS... Han "gick på" Ipren och var relativt pigg där på em/kvällen. Han har sovit gott i natt på den Iprendosen han fick innan ha la sig. Han somnade dessutom när jag läste för dom så han var rejält trött. Tyvärr vaknar han tidigt... Vid 06 ca. Det kunde ju varit värre i och för sig. = 04 är värre ; )
Det som är jobbigast är att han vill gå upp i samma sekund han slår upp sina blå. Själv vill man ju gärna vakna långsamt och inte hoppa ur sängen direkt!!

Efter vi hämtat Sebastian klockan 13.20 idag ska vi ge oss på att baka pepparkakor har jag tänkt. Får se hur länge barnen (och jag) har tålamod till det. Egentligen tycker jag inte att det är värt besväret, jag gör det mest för barnens skull... Jag har köpt lite nya roliga bakformar i form av kamel, krokodil, ...hm, jag tror det var 5 stycken olika men jag kommer inte ihåg vad det var för djur mera. Jag blev inspirerad av min granne som hade köpt såna och de såg så fina ut! Kul att blanda in lite exotiska djur i det hela : )
Jag ska ta lite kort på hur vårat bak går till och om vi får till några fina djur! ( Om jag kommer ihåg.)

I morgon kväll är det dags att umgås med mina kära arbetskamrater igen! Denna gången ska vi ut och äta tillsammans! Mysigt. JAG SKA TA MED KAMERAN!!!! Om jag kommer ihåg ; )
Jag är sååå ofantligt dålig på att komma ihåg att få med den : (

Nu ska vi klä på oss och försöka komma ut en liten sväng. Vi behöver gå ut med all återvinning som står i tvättstugan och det kan ju vara en lagom promenad...

Feber feber feber.... : (

Nu är helgen över och Simon är fortfarande sjuk : (
Jag som trodde att det bara var lite feber som skulle komma och gå snabbt precis som det gjorde för Sebastian.
Men detta var mera envetet. Jag pratade med Simons dagis precis och de sa att det var flera barn som var hemma med just detta. Hög feber och lite huvudvärk. De har haft väldigt få infektioner på hans dagis under hela hösten men nu är det många barn sjuka samtidigt.
Igår kväll vaknade Simon och hade sån frossa så han skakade! Han var ISKALL och blåmelerad på benen! Lite läskigt. Patrik och jag la oss på varsinn sida om honom och knådade honom varm. Lille killen, fy va hemskt och frysa så!!! Och så i med Ipren såklart. Vi är inne på vår andra flaska nu. Och jag måste till apoteket för att köpa nässpray. Eller ica förresten!?? De säljer ju sånt nu!

Det som är extra synd är att Simon missar simskoleavslutningen : (((
Han har inte missat en enda lektion, och nu när vi ska få se vad han lärt sig så blir vi snuvade på det : (
Ohh, det grämer mig verkligen.

I lördags var barnen och Patrik och köpte lite fiskar!! 6 guppy och en algätare. Men tyvärr har två guppy dött. Fråga mig inte varför!? Men Patrik visste inte att man skulle ta det lite varsamt och låta påsen med fiskarna som man precis köpt ligga i akvariet ett par timmar. Så de ploppade i fiskarna direkt liksom. Och fast Patrik berättade att de var nybörjare för mannen i affären!? Då borde ju han i affären sagt hur de skulle göra????
Vi hoppas att det "bara" är det och inget annat konstigt med vårat akvarie.

Nu ska jag plocka lite och Simon vill se Små Einsteins här på datorn...


Äntligen fredag, fast ändå inte : (

Ja, det är ju fredag men jag jobbar helgen så den där härliga fredagskänslan finns liksom inte : ((
Men, men det är bara att bita ihop och göra det.

Idag är Simon hemma från dagis. Han har sovit lite oroligt inatt och liksom gnällt varje gång han vänt sig. Så i morse när han vaknade hade han jätteont i huvudet och feber. Precis det som Sebastian hade förra helgen.
Men Patrik och jag delar på dagen så att säga så vi slipper "vabba". Jag åker till jobbet till klockan 14 istället för 12 och Patrik går hem efter lunch. Eller han hämtar upp Sebastian klockan 13.20 och åker sedan hem.
Ganska smidigt när man kan göra så faktiskt.
Simon fick Ipren i morse och verkar vara rätt ok nu. Men dåsig... Han ligger och tittar på Ice Age 3.
Förhoppningsvis går det över snabbt precis som det gjorde med Sebastian!
Simon var otroligt trött och lätt hysteriskt igår kväll, så vi misstänkte nästan att det var något på G. Han skrek och hade sig så han fick upp all middagsmaten. Det händer då och då när han får sina "bryt".
Denna gången blev det så bara för att han inte fick spela tv-spel. Sebastian ville nämligen se Bolibompa och det tyckte vi att Simon också kunde göra... Men han var som sagt inte av samma åsikt.

Idag har jag beställt födelsedags inbjudningar till Simons kalas! Hoppas de blir bra...
Det är ju ett tag tills dess, men eftersom jul och nyårs helgerna kommer emellan är det lika bra att ha det gjort så att säga.

Nu är vattnet nästan helt klart i akvariet( det har varit grumligt ) och färdigt för nya invånare : ))
Sebastian har varit så duktigt på att vänta, men nu börjar han bli lite otålig. Jag förstår honom.

Nej, om man skulle ta och fixa iordning lite här innan jag beger mig till jobbet och återvänder söndag kväll klockan 21 : (

God morgon!!!

Ohh, vad jag tycker att det är vackert när det är alldeles vitt på marken och träden!!! Nu önskar jag att det kunde bli lite snö också! För barnens skull om inte annat...

I går kväll var jag på smyckesparty och handlade två halsband och lite hängen att ha i dessa. Mycket fint och prisvärt!!! Dessa hängena köpte jag, med två par andra halsband.


                  

Natt och dag heter märket. Som sagt mycket prisvärt!!! Jag är ju inte så mycket för smycken annars, men ett halsband piffar ju till lite grann iallafall!

 Vi kom in i polon igår!!!! Eller jag kom in genom en bakdörr och fick klättra fram. Jag körde ut den på parkeringen och ställde den i solen. När vi sen skulle hämta Sebastian var det tyvärr samma sak. In genom en bakdörr och så iväg... Men sen släppte det när vi kom upp till skolan! Tack o lov, undrar vad folk hade tänkt annars med en stor kvinna klättrandes omkring i en liten Polo : )
Så vi kom iväg och kunde köpa lite mera växter till akvariet!!! Och nu är vi såååå himla sugna på att köpa fiskar! Sebastian har skrivit en lapp med vilka fiskar vi ska köpa! Sötnosen : )
Vi får se om vi kan göra det på söndag. Jag jobbar visserligen men vi kanske kan göra det på min rast...

    Guppy står högs på listan. 4 honor och två hannar...

   Neontetra= 8 stycken. Det är en stimfisk så den vill ha många kompisar!

  Zebrafisk= 5 stycken.

  Svärdbärare....

 Algätare...

 En algätare till, fast som en ål....

Typ såna fiskar får det bli till en början iallafall...

I går köpte och insatllerade Patrik en kupévärmare ( eller allstå sladdar o kupévärmaruttag)  till Polon så vi slipper chansa om man kommer in i den eller inte så här års. För förhoppningsvis är det ju kallt på vintern : ))

Iskallt...

- 7 grader och då blev vi påminda om att Polon ( vår andra bil ) inte gillar kyla!!!
Inte så att den inte startar, nej den släpper inte in oss... : ((   Det går alltså inte att komma in i den. Den har ändå stått i garaget och det hjälpte förra året har jag för mig!?? Som tur är är jag ledig idag så Patrik kunde ta Volvon. Men då fick han ju ställa sig och skrapa och de var ganska sena... Jag hoppas Sebastian kom i tid ändå.

Men det är konstigt det där. Jag hade inga som helst planer på att åka någonstans idag och när vi ska hämta Sebastian klockan 13.20 kan vi lika gärna gå. Men ändå känner jag mig fången här hemma??!! Vetskapen om att bilen står där OM jag skulle få för mig att åka någonstans känns bra och trygg. MEN nu står i och för sig bilen där men släpper inte in mig : (. Men den kanske tinar upp lite framåt dagen och vill ta en tur!??
Sebastian vill att vi ska åka och köpa lite mera växter till akvariet, vilket vi behöver. Idag hade ju passat bra... Men som asgt vi får se hur det går med det. I VÄRSTA fall får vi väl ta bussen bort till Bäckebol. I värsta fall ; )

Jag är alltså ledig idag och jag och Simon har mysmorgon. Vilket betyder att jag sitter här med datorn och en kaffekopp bredvid. Simon tittar just nu på Björnen Bernard. Han har hunnit spela lite tv-spel ( Lego Indiana Jones) också. Han har även hunnit städa sitt rum, vilket han fick för sig att han skulle göra direkt när han gick upp!!! Så jag passade på att plocka undan i Sebastians rum också och allt innan 8 på morgonen! Det känns bra.
Köket däremot skulle behöva en uppfrächhning. Och det ska jag ta tag i efter jag skrivit färdigt här och hängt tvätt : )

En sak som jag är väldigt, väldigt glad och nöjd med är att vi är så gott som färdiga med julklapparna!!! Det känns riktigt bra med tanke på hur hysteriskt mycket folk det är ute i affärerna så här innan jul...
Det är bara några få kvar och de kan jag nog klara av någon vardag när jag är ledig.
För ge sig ut någon helg undviker jag så långt det går!!!

RSS 2.0