Gränna!

Ja gott folk... Nu är vi alltså i Gränna. Det var inte alls planerat på något sätt men vi hamnade här iallafall.
I onsdags när vi vaknade så kände vi att det var dags att åka vidare då vi hade stått 1 vecka i Hallstahammar.  Och att det blev just Gränna är väl för att det är på väg hemmåt och det är en lite mysig stad. Sen att det görs polkagrisar i varje gathörn gör ju inget ; )

Så nu står vi nog här till på tisdag då vi MÅSTE hem och betala räkningarna. Lite sent jag vet, men så får det bli. 
När vi kommer hem till Göteborg på tisdag så har vi varit ute med husvagnen i 4 veckor!!! Helt OTROLIGT!!!!!!

Oj! Jag skulle bara kolla om jag kunde lägga in en bild o det gick!!!



Min syster Anna och hennes "DAMP" Otto ; )

Nu gick det inte längre med flera bilder : (

Men jag lägger upp våra semesterbilder på facebook när vi kommer hem.
Det lär ju bli några flera innan husvagnssemestern är över för denna gången...

Hejsan!

Precis som jag befarade så blev det lite glest mellan bloggtillfällena....
Vi är fortfarande ute med husvagnen och har hamnat i Hallstahammar. Det ligger ca2 mil utanför Västerås. En liten trevlig "håla". Strömsholms kanal rinner i genom sammhället med slussar och det är så underbart vackert! Jag har tagit massa kort men det går inte att ladda upp några bilder eftersom vi har för dålig bandbredd här, tyvärr...
Anledningen till att det blev Hallstahammar och inte Örebro som det var tänkt, är att det var fullt på campingarna i Örebro.
Och då hittade vi denna campingen i våran "sommarbibel" ; ) ( campingtidningen). Våra kriterier när vi väljer camping är : pool och minst 4 stjärnig camping och GRATIS dusch. Och denna uppfyller alla våra "krav". 

Nu under mitt senste blogguppehåll så har min syster Anna varit och hälsat på oss här. Hon åkte buss från Uppsala och det tog bara 1,5 tim. Ytterligare en anledning att vara här... Vi har nämligen inte setts på ett år!!!! Hon har bott i Spanien i ett år och har nyss kommit tillbaka till Sverige. Hon hade med sig sin hundvalp Otto... Och han har nog både DAMP och ADHD på samma gång!!! Shit, vilken ÖVERAKTIV hund. Nu säger alla som vet att hundvalpar är såna!? Ytterligare en anledning att aldrig, aldrig någonsin skaffa hund!
Men att umgås med Anna var iallafall väldigt mysigt...

Idag var/är planerna att åka till Eskilstuna för att gå på Parken Zoo. Men så vaknar man och det spöregnar!!!??? Vi åker nog ändå, men allt hade ju varit så mycket enklare om det hade varit fint... Eller åtminstone uppehåll!
Jag stekte pannkakor i går så matsäcken är förberedd.

Nu ska vi äta frukost så får vi överlägga hur vi ska göra...

Och som sagt jag kan inte lägga upp bilder nu tyvärr. Jag får göra det när vi kommer hem.

Ett litet livstecken ; )

Hej alla glada!

Nu var det ett bra tag sen jag skrev... Livet går sin gilla gång här i husvagnen. Vi njuter i fulla drag även om vädret är lite sådär.
Just nu är vi i Gamleby, 2 mil norr om Västervik. Och campingen i sig är väl lite sådär men platsen vi har PÅ campingen är jättebra. Vi står precis vid vattnet så Sebastian kan gå ner och fiska när han vill. Och han har fått en LITEN gädda och två aborrar!!! En superfiskare alltså!!! Gäddan försökte han släppa tillbaka, men den klarade sig inte så den blev grillad dagen efter och det var gott! Sebastian smaskade dock i sig det mesta men en liten mumsbit fick vi allt. Aborrarna han fick i dag ska bli grillade i morgon tänkte vi.

Annars är det lata dagar med sena kvällar och även sena morgnar ( heter det så??) Barnen kommer i säng runt 22 allt som oftast och vi går upp runt 9... Precis som det ska vara på semestern ; ) I går kväll kom barnen dock i säng vid 21 för vi ville se en film som vi hyrt. Men de hade lite svårt att komma till ro så "tidigt". De är pigga och glada på kvällen och oftast är vi ute till sena kvällen så då springer ju gärna iväg.

På onsdag ska vi åka vidare  och som det ser ut nu så åker vi till Kumla som ligger utanför Örebro. Vi har inte bokat någon plats så vi får se hur det blir...

Jag hade tänkt att lägga in lite bilder också men det får bli en annan gång då jag känner att det blev lite sent nu...

Hoppas ni också har en underbar sommar!!!!?


Regn, regn och åter regn : (

Helt sanslöst verkligen. Skittråkigt att vädret inte kunde vara bättre... Vet att det inte är något att gräma sig över för det är ju verkligen INGEN som kan göra något för att ändra det. Men ändå, man känner sig ganska frustrerad.

Jag glömde ju skriva förra gången att vi var på Ittalaoutlet i torsdags! Helt underbart och som ett himmelrike för mig som älskar glas i alla dess former! Det fanns även Rörstrand, Kosta-Boda, Boda-Nova, Höganäs mm! Vi köpte två Ittala ljuslyktor och en Boda-Nova karaff. Var bra sugen på mera men även om det var en outlet så var det inte direkt billigt...
Norrmännen däremot gick med kundvagnar och storhandlade rejält. Det fanns superfina muminmuggar för 129 kr st. Och de flesta norrmännen köpte 8 stycken!!!! Muggarna var jätte, jättefina men mina barn tycker inte om Mumintrollen så det känns ju lite overkill att köpa det till dom då!?

I går var det fredag tror jag ; ) Man blir ju lite veckovill när man har semester! Sebastian vaknade klockan 10!!! Och vi andra masade oss upp något innan, vid 9 tiden.
Efter frukosten ställde jag mig att steka pannkakor för vi tänkte åka till Spikens fiskeläge på en liten utflykt. Vi klädde på oss regnkläder och packade ner en god picknick. OCH DET VAR FAKTISKT UPPEHÅLL UNDER TIDEN VI ÅT!!!
Vi köpte med oss rökt sik hem till husvagnen och Sebastian fullkomligen ÄLSKAR rökt fisk. Inte Simon däremot. Han äter inte fisk alls. Om man inte räknar paneringen på fiskpinnarna som fisk då... ; )
På eftermiddagen var det lite uppehåll så vi skyndade oss iväg till poolen och tog ett dopp.
Sedan bestod mest kvällen av det vanliga. Grillning, film för barnen, vin och lite kortspel. Vi gick inte in förren klockan var över midnatt. Mysigt!

Ja, och nu är det lördag... Och regnet fortsätter att falla. I morse vaknade Sebastian först av alla.. Klockan 9. Simon sov vidare till 9.30! Snacka om att vi har kommit in i semestertider...
Idag måste vi byta (fylla) en gasoltub för den till värmaren i förtältet har tagit slut...

Sebastians tand har äntligen lossnat! Så nu ser han ut som ett litet troll! Sötnosen...

Första semesterdagen...

Och vädermässigt kunde den ju börjat bättre.... Det var ganska ok väder på förmiddagen men sedan vid 15-tiden började det regna på rejält och har sedan fortsatt så. Det strilar ner ganska så bra nu. Men inget sånt där "dånregn" som gör att man måste höja tvn:, utan mer strilande som sagt.

Igår gick jag från jobbet klockan 11.30. Skulle egentligen slutat 12 men jag KUNDE inte vara kvar. Jag höll ut så länge det gick, men tillslut gav jag upp och gick hem. Jag ville tillbaka till Lidköping och familjen fortare än fort så jag kollade upp hur jag smidigast kunde åka tidigare än den tänkta 17-turen med Kinnekulletåget. Så det blev så att jag åkte buss hela vägen med ett byte i Vara. Jag åkte från Göteborg klockan 14 och var i Lidköping klockan 16.15. Det gick faktiskt väldigt bra  = )
Väl framme kom Patrik o småkillarna och hämtade mig vid stationen. Så vi åkte och handlade lite och köpte sedan med oss pizza hem till husvagnen. Barnen fick ligga och varva ner till en film runt 21 ( !!!) och vi trodde att Simon skulle bomsomna framför filmen eftersom han inte sovit middag men nejdå, han höll sig vaken hela Ice Age 1 som de sett 222 gånger... Så det slutade med att de kom isäng runt 22.30. Oj oj oj...( Men de sover rätt länge om morgonen. Imorse gick vi upp vid 9 ca, så det är ok). Och "vuxentid" =lite lugn o ro fick vi ju ändå där på kvällen eftersom de låg och såg film.
Idag hade vi några saker på agendan som vi skulle göra. Sebastian skrev en lapp på allt i morse och vi har betat av allt utom att få ut hans extremt lösa framtand! Men i morgon åker den ut. Om han inte sväljer den i natt förståss!! Den hänger bara på en skör tråd nu.
En annan sak som vi hade att göra var att baka en paj av lite bär barnen plockat igår. De kom in med: hallon, vinbär och körsbär. Det växer överallt här på campingen så det är bara för alla att plocka så mycket man vill ha. Dessutom hade vi lite jordgubbar kvar så nu kan ju tänka er vilken mumsig paj det blev!!!
Efter pajen trotsade jag och barnen vädret och klädde på oss regnkläder och gav oss ut. Vi var ute i ca 1.5 timmar och han med en skogspromenad också. I skogen hittade vi blåbär som barnen mumsade i sig och en groda som vi tog hem och tillagade! Supergott med grodlår ; )


Ha ha ha ha!!! Neej, såklart INTE. Men vi tog upp den och klappade den och turades om att hålla i den. Den var alldeles hal o slemmig men jättefin... Simon frågade om han kunde få hålla den hårt!!??? Men det kändes som om det inte var aktuellt att uppfylla den önskan. Då hade det nog blivit grodfärs.
När vi kom hem från vår promenad var klockan 19.30 och hög tid för mat!!! Så vi dukade fram lite grillad kyckling och baguett, extremt smidig mat. Barnen mumsade för glatta livet fast det var nog i saltaste laget för de har törstat hela kvällen sen. Och även ikväll varvade de ner till en film, och även ikväll höll sig Simon vaken HELA Snövit filmen som de sett 115 gånger ; )

Nu ska vi nog släcka ner här ute i förtältet och gå in och slötitta lite på tv.n, ni vet varva ner. Och ett som är säkert är att jag kommer att somna framför dumburken till skillnad från vissa småkillar!

07:51

Det är tiden som jag vaknade idag när jag fick sova hur länge jag ville : )
Jag är som sagt ingen sjusovare! Men konstigt nog blev klockan nästan 9.30 innan jag gick ner och åt frukost!? Jag måste ha slumrat till igen, men det kändes inte som att jag sov mera!??

Nu har jag bara en ynka arbetsdag kvar!!! Dessutom inte en hel utan bara 5.5 timmar...

Tåget tillbaka till Lidköping går 17.06 i morgon. Det går tidigare tåg också men jag vill gärna slippa byten så då tar jag det som är 0 byten på! Jag är livrädd och ängslig för nya saker.(Som att åka tåg själv) Har alltid varit det och kommer nog alltid att vara. Har jag bara gjort det (det nya) någon eller helst NÅGRA gånger så är det ok men jag är ingen "äventyrsmänniska" direkt! Det kan nog min familj och allra helst min pappa intyga!! Han försökte få mig att handla själv  hela min uppväxt... Alltså typ glass och sånt ni vet...Men det tyckte jag var superläskigt!!! Idag kan man ju skratta åt sådant men det var (är ) lite småjobbigt att vara ängslig för det mesta...

Jag vet inte om jag kommer att vara så aktiv bloggare nu på semestern, men jag ska försöka att skriva lite då o då. Om inte annat kanske läga in lite bilder!

Ha en underbar sommar!!!

Ensam...

Jaha ja... Nu sitter jag här i ett tomt hus alldeles ensam. Konstigt känsla! Patrik o barnen är kvar i Lidköping. Vi åkte ju dit i fredags eftermiddag och vi ska stå kvar där tills den 12 juli. Men jag har ju tre arbetsdagar kvar så det var bara att sätta sig på tåget och åka tillbaka hit : (
Resan från Lidköping gick väldigt smidigt. Jag åkte ett tåg som heter Kinnekulletåget och det var inga byten eller något annat krångel alls. 6.30 åkte jag fån Lidköping och 8.30 var jag hemma innanför min dörr!
Jag börjar klockan 12 så nu hinner jag vila lite innan jag ska jobba ikväll. Jag jobbar kväll i morgon också så då får jag ju sovmorgon!!! Ska inte ställa någon klocka... Ska bli intressant o se när jag vaknar!? Är ju ingen sjusovare direkt, men blir ju ändå allt som oftast väckt av barnen.

Jag kan ju berätta lite om våran vistele hittils i Lidköping... Har tagit en massa kort men kameran är av förklarliga skäl kvar i husvagnen.

FREDAG: Vi kom till campingen ca 17.30 och satte i gång att "bygga" tält ganska omgående. Regnet hängde i luften så vi kände oss lite stressade att få upp det. Barnen roade sig väldigt bra själva med medhavda leksaker, och i en sand/jordhög (!!!) Men de var som sagt sysselsatta så vi lät dom hållas. När vi var klara och fått allt på plats så var det RAKA spåret till duschen med två barn som var SVARTA av damm och smuts. Nu var även himlen alldeles kolsvart! Lagom till vi var färdigduschade så brakade det loss... HERREGUUUD vilket åskoväder det blev!!!!! Det höll på i säkert 1,5 tim! Det blixtrade konstant och barnen tyckte det var jättehäftigt! Vi satt och åt popcorn och hade tända ljus i förtältet, verkligen supermysigt!!! Barnen kom i säng vid 22.30 ca... Hmmm, alldeles för sent men vi hade det super, super mysigt :)

LÖRDAG: Vi kom upp runt 8.30. Efter frukosten cyklade vi och badade i poolen som ligger en liten bit bort. Barnen är som fiskar i vattnet!!! Vi cyklade tillbaka till husvagnen vid 13.30 ca för att äta en något försenad lunch. På eftermiddagen badade jag och barnen i Vänern. Det var otroligt varmt i vattnet!!! Och otrooooligt långgrunt!
På kvällen grillade vi och åt lite godis. Även denna kväll kom barnen i säng vid 22 tiden...

SÖNDAG: Det var lite sämre väder så vi bestämde oss för att åka och handla lite smått o gott. Så det blev ett besök på Husvagns Svensson ( såklart), där vi köpte lite tillbehör till husvagnen. På Överskottsbolaget köpte vi en eldriven (går även på 12 V ) kylbox att ha i förtältet. Perfekt att ha öl och annan dricka i eftersom det tar sån plats i den lilla kylen i vagnen!
På eftermiddagen tog vi en liten cykeltur i skogen. Barnen tycker att det är jättekul att cykla "offroad". Eller offlod som Simon säger... ; )
Vi kollade även upp hur jag smidigast skulle ta mig till Göteborg som i dag. Och det funkade ju superbra!!! 122 kr kostade resan, enkel väg.

Nu ska jag slappa på soffan innan jag gå in i duschen och frächar till mig lite innan jobbet!

Semesterkänning...

Idag har jag jobbat kväll. Och ni ska veta att hela min kropp skreeek: Vad gör du hääär????
Jag har ju inte jobbat på ett tag nu eftersom Sebastian varit sjuk och jag tog ledigt i helgen när det var fest, så min kropp och hjärna hade ställt in sig på ledighet och semester... Men så är nu inte fallet och det är bara att bita ihop och jobba några dagar till. Närmare bestämt 4 till. I morgon jobbar jag 7-14 och är sedan ledig fre,lör,sön.
Ska sedan "bara" jobba mån-ons nästa vecka då resten av familjen är lediga. DET om något kommer nog att kännas tufft. Förra året var det samma sak men då blev jag sjuk mina sista arbetspass. På riktigt alltså. Jag var förkyld och hade tappat rösten totalt. men jag gick till jobbet ändå för jag kunde inte med att sjukskriva mig de sista dagarna. Men så mötte jag min chef som undrande vad i herrans namn jag gjorde på jobbet när jag lät så och då SPRANG jag hem : ))
Får se om jag har "turen" att bli sjuk i år igen...Bara lite sjuk alltså.

Idag skulle jag tanka och tvätta bilen innan jobbet så jag åkte i relativt god tid innan. När jag ska öppna tankluckan så får jag HELA luckan i handen!!! Alltså inte bara skruvlocket utan den lackade luckan! Jag ber om hjälp på macken men han som jobbade där var max 20 år och hade ingen koll på hur den skulle sitta. Så jag fick vackert åka till en volvoverkstad tvärs över motorvägen och be dom titta på det. Att tvätta bilen INNAN jobbet var nu helt uteslutet för tiden sprang iväg med allt krångel med luckan. När jag kom till verkstaden var klockan typ 12.10 och jag skulle ha börjat 12! Så jag fick ringa till jobbet och be att få komma lite senare, vilket inte var några problem som tur var... Men som sagt var klockan 12 och nästan alla verkstadskillar var på lunch. Men han i receptionen (??) tog mina bilnycklar och skulle köra runt bilen så han stod i linen (engelskt uttal). Och vad det innebar vet jag fortfarande inte. Men han kom tillbaka efter ca 10 min och hade fixat det. 80 kr kostade det. Överkommligt pris för en gångs skull!!!
Men sen kom det skämmiga : Han hann och upptäcka att alla våra däck var superslitna och att det satt en spik i höger framdäck och att srs-airbag servicelampan lyser (fortfarande) . En vaken kille med andra ord... Så här sa jag ordagrannt till honom: Det var fan vad du hann att upptäcka saker fort!!! Inte argt utan mera förvånat. Det kändes som om min bil var en skrotbil bara för det. Han sa att det kan vara så att airbagen inte funkar nu eftersom servicelampan på den lyser. Men jag menade på att förr hade man ju inte airbag alls. Och han förstod det... Så vi tänker inte laga den för 7500 nu i semestertider. Glöm det.
Så jag åkte och tvättade bilen efter jobbet i stället, så nu är den fri från alla måsskitar som den var befläckad med. Även det var skämmigt när jag var på verkstaden. Man kan nästan jämföra att åka till verkstaden med sin bil med att ta sitt barn till bvc. Man vill visa att man är duktig på att ta hand om sin bil/barn : )
Jag är sån iallafall.

RSS 2.0